Een eenhoorn knutselen van wc rollen

23 mei 2020
Eenhoorn knutselen - Een magisch mooie unicorn die je kunt maken van wc rollen!

Eenhoorns zijn samen met zeemeerminnen waarschijnlijk de liefste mythologische wezens van allemaal. En dat maakt ze bij kinderen mega populair, óók om te knutselen. Daarom deze unicorn knutsel, speciaal voor alle fans; een magisch mooie eenhoorn die je kunt knutselen met wc rollen. En als hij eenmaal af is, kun je er ook nog mee spelen. Want hij draaft en danst als een echt paard. Kijk maar!

Wat heb je nodig om de eenhoorn te knutselen?

 • Twee wc rollen
 • Wit papier
 • Stiften
 • Wiebel ogen (o.a. te koop bij HEMA)
 • Touw
 • Strijkkralen (o.a. te koop bij HEMA)
 • Kurk
 • Twee witte mini pom poms (o.a. te koop bij Baker Ross)
 • Witte verf
 • Naald
 • Chenille draad (o.a. te koop bij HEMA)
 • Gekleurde wol
 • Perforator
 • Schaar
 • Lijm
 • Rietje
 • Twee ijsstokjes
‘Lees ook: De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen.’

De unicorn knutselen

 1. Allereerst ga je het hoofd van de eenhoorn maken. Je hebt hiervoor 2/3 van de wc rol nodig, de rest knip je eraf.
 2. Van wit papier maak je twee oren, waarvan je de binnenkant eventueel roze kunt tekenen met stift. De oren plak je op de wc rol. Dan geef je de eenhoorn een paar (wiebel)ogen, je kunt ze eventueel ook tekenen. En op de punt van de wc rol plak je twee witte mini pom poms als neusgaten. De hoorn van de unicorn maak je van chenille draad die je in een puntige vorm knipt en dan in de wc rol prikt en verstevigt met lijm.
 3. Nu ga je het lijf van de eenhoorn knutselen. Je kunt je unicorn, net zoals een My Little Pony versieren met een cutie mark; een plaatje aan de zijkant van de bil die laat zien wat voor eenhoorn het is. Ik plakte een paar foam stickers op die van mij, maar je kunt natuurlijk ook iets moois tekenen.
 4. Dan knip je met een perforator 4 gaatjes in de wc rol op de plek waar de benen moeten komen.
 5. Hier rijg je aan de voor- en achterkant een touwtje doorheen. En als je het leuk vindt, kun je daar strijkkralen aan rijgen, zodat je eenhoorn lekker kleurrijk wordt. De voetjes maakte ik van een kurk die ik in vier delen heb gesneden en daarna wit schilderde. Onder de voetjes knoop je het touwtje vast en om te voorkomen dat de knoop los schiet, kun je er nog een druppeltje lijm op smeren.
 6. Nu ga je de eenhoorn in elkaar zetten. Hiervoor maak je nog twee gaatjes in het lijf; één links en één rechts aan de bovenkant. En bij het hoofd maak je een gaatje in de bovenkant, vlak achter de hoorn en aan de onderkant.
 7. Rijg nu een touwtje door het gaatje in de achterkant van het lijf en rijg je touwtje terug via het gaatje aan de voorkant van het lijf.
 8. Knip een stukje van je rietje af en rijg dit om het touwtje. Dit is de nek van je eenhoorn.
 9. Rijg het touwtje daarna door de onderkant en bovenkant van het hoofd.
 10. Leg dan de twee ijsstokjes gekruist op elkaar en bind ze zo vast met een chenille draad. Daarna bind je de uiteindes van het touw – die bij de billen en het hoofd eruit komen – aan de voor- en achterkant van één van de twee ijsstokjes vast.
 11. Bijna klaar! Nu alleen nog de manen. En die maak je door twee klosjes wol te maken en die aan de binnenkant van het hoofd en het lijf vast te lijmen.
 12. Tadáá, je eenhoorn is af. En nu eens kijken of hij kan draven, galopperen of misschien zelfs kan dansen!
‘Lees ook: De leukste knutselideeën met zoutdeeg.’

Marionet draak & hond

Knutselen met wc rollen - Meer dan 30 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.

Op dezelfde manier als de eenhoorn kun je natuurlijk ook een heleboel andere marionet dieren knutselen. Zo maakten wij ook nog de draak hier boven en daar wordt nog steeds mee gespeeld. En als dat niet gebeurt, hangt hij te shinen aan een lamp in de kamer van Finn. Ben je meer een hondenliefhebber, dan vind je de hond hieronder vast heel erg leuk. De tong en de oren knipten we ook uit wc rol. En zo kun je zelf vast nog veel meer leuke ideeën verzinnen!

Knutselen met wc rollen - Meer dan 30 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.

Nog meer knutselinspiratie!

Ga jij deze eenhoorn ook knutselen? Of de hond of draak? Dan zou ik het super leuk vinden als je me laat weten of het een succes was! Dat kan bijvoorbeeld door hieronder een reactie achter te laten of door een foto te delen via  Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook!

Check voor meer leuke wc rol knutels ook nog even ons blog ‘Knutselen met wc rollen‘ met meer dan 35 leuke ideeën om te maken. En voor andere knutselinspiratie kun je ook nog even verder rondneuzen op ons blog. Wil je nooit meer iets van ons missen, abonneer je dan op ons YouTube kanaal. Want daar publiceren we iedere week een nieuwe creatieve video. En als gratis abonnee mis je helemaal niks meer van ons!

Eenhoorn knutselen - Een magisch mooie unicorn die je kunt maken van wc rollen!
Stoer! Een ninja knutselen met chenilledraad
Knutselen met verf | 25+ Leuke activiteiten en ideeën voor kinderen

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

 • Reply Renee 14 april 2020 at 2:47 pm

  Thank you! Our grandchildren will love making this….They are always wanting to do a project and this will be fantastic…..Have a wonderful day! Wherever life plants you, bloom with grace…SMILE!

 • Laat een reactie achter