Knutselen met wc rollen – 15 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol

21 februari 2018
Knutselen met wc rollen - een dino of draak maken van toiletrol

Als mijn kinderen het laatste velletje wc papier te pakken hebben, verdwijnt de toiletrol vrijwel nooit in de prullenbak. Er wordt altijd wel iets van gemaakt of mee verzonnen. Hoe leuk dat zo’n simpel kartonnen rolletje met een beetje fantasie wel 101 verschillende dingen kan zijn. Daarom heb ik de coolste knutselideeën met de wc rol in de hoofdrol verzameld. Makkelijk om te maken en het kost bijna niks, want de basis hebben we allemaal in huis. Dus pak een schaar, papier, lijm, verf of stiften, rol het wc papier af en ga lekker knutselen met wc rollen.

15x knutselen met wc rollen

Spinnen stempelen met wc rol

Knutselen met wc rollen: spinnen stempelen met toiletrol
Kinderen zijn dol op stempelen. En met wat verf en wc rollen maak je de mooiste figuren op papier. Zoals deze spinnen. Geef ze een paar wiebeloogjes en schilder er een mooi web omheen en je hebt een prachtig kunstwerk voor aan de muur.

‘Lees ook: 14x toffe eyecatchers maken voor kids met plastic dieren.’

Wc-meermin

Heel veel meisjes dromen van een zeemeermin staart. En met deze wc-meermin kunnen ze even net doen alsof. En haar hula girl vriendin maak je er ook zo bij!

Krokodil

Wij maakten al eens een krokodil van eierdozen. Maar ik vind dit ook echt een leukerd. Op Frugal Fun for Boys and Girls vind je nog veel meer leuke dieren die je kunt knutselen met wc rollen.

Racewagen

Knutselen met wc rollen: een racewagen maken van toiletrol

Max Verstappen laat een heleboel kleine jongens dromen van een carrière op de grid. En met deze zelf gemaakte raceauto kunnen ze vast aan de slag in de Formule 1 mini. Op deze website wordt – in een voor mij onbekende taal – uitgelegd hoe je de wagens maakt. Maar de plaatjes spreken boekdelen.

‘Lees ook: 15x knutselen met karton.’

Monsters

Deze monsters hebben al een gevuld buikje, dus je hoeft niet bang te zijn dat ze je opeten. Nog leuker; jij mag hen opeten! Of nou ja, de inhoud dan.

Draak en een eenhoorn

Deze draak spuugt echt vuur als je aan de achterkant in de wc rol blaast. Of laat je liever de manen van de unicorn wapperen? Want hoe je een eenhoorn maakt van wc rollen laat ik ook zien in deze video.

WC rol Ninjago’s

Heel stoer om te knutselen met wc rollen zijn deze Ninjago’s. Mijn zoon is fan. Wie nog meer? Ook een leuke activiteit voor op een Ninjago partijtje!

‘Lees ook: 12 leuke knutselideeën met ijsstokjes voor peuters en kleuters.’

Octopus

Knutselen met wc rollen - een octopus maken van toiletrol

Deze octopus heeft wel wat meer dan acht armen. Of is het toch een kwal? Hoe dan ook een schatje! De armen kun je omkrullen door ze om een potlood te draaien.

Bloemen

Dit vrolijke bosje bloemen is de ideale manier om de lente mee in huis te halen. Ze hebben geen water nodige en verwelken nooit. Welke bloem is jouw favoriet?

Knikkerbaan van wc rollen

Knutselen met wc rollen: een knikkerbaan maken van wc rol

Met een heleboel wc rollen, tape en knikkers kun je een hoop lol hebben in de vakantie. Alleen al het maken van deze knikkerbaan is een feestje. Ben je bang dat je de muur beschadigd, dan kun je de rolletjes natuurlijk ook gewoon op een grote kartonnen doos plakken.

‘Lees ook: Recept: Zoutdeeg maken, versieren en bakken.’

Vrolijke vissen

Knutselen met wc rollen: een vissen lampion maken van toiletrol

Kijk ze eens shinen deze vliegende Japanse vissen. Knip her en der een gaatje in de wc rol, hang ze aan een lichtje in plaats van aan een stok en je hebt een super vrolijke lampion. Hier lees je de werkbeschrijving.

Hartjes stempelen met wc rol

knutselen met wc rollen: hartjes stempelen met toiletrol

Je kunt niet alleen spinnen, maar ook heel makkelijk hartjes stempelen met wc rol. Je hoeft alleen de wc rol iets in te deuken. Een leuke manier om zelf inpakpapier te maken met je kindje. Daarmee wordt een cadeautje nog persoonlijker.

Verrekijker

Een verrekijker van wc rollen knutselen hebben we waarschijnlijk allemaal al wel eens gedaan. Maar dit is echt een artistiek hoogstandje.

Rups van wc rollen knutselen

Wie legt de meeste wc rolletjes aan elkaar en maakt de langste rups? Als je zijn koppie rood schildert, is het net rupsje Nooitgenoeg.

Slangen

Deze ssssssssslangen zien er niet alleen heel cool uit, maar zijn ook nog eens leuk om mee te spelen. Pak ze aan hun kop of staart vast en je slingert ze alle kanten op. Of je draait ze als armband om je pols.

DIY: 14x toffe eyecatchers voor kids maken met plastic dieren
Leuke knutselideeën voor de meisjes

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

  • Reageer Eileen 18 oktober 2015 aan 8:49 am

    Bedankt voor de inspiratie. Heel leuk!

  • Reageer Frederiek 19 oktober 2015 aan 9:24 am

    Ik ga meteen wc-rollen verzamelen!

  • Reageer Faya 14 oktober 2018 aan 10:20 am

    Omdat ik all veel wc rollen heb ga ik een kleine kast maken ervan met wc rollen

  • Laat een reactie achter