DIY: 14x verven met kinderen – Lol gegarandeerd!

16 juni 2018
Verven met kinderen - 14 leuke ideeën die je kunt knutselen met verf.

Verven met kinderen is altijd een feestje. Vooral voor hen, voor jezelf misschien iets minder omdat het ook altijd een kliederboel wordt. Maar laat dat je vooral niet tegen houden. Of nog beter; kijk eens wat verder dan de kwast en die paar tubes. Want er zijn nog veel meer manieren waarop je kunt knutselen met verf. Ik heb 14 leuke ideeën op een rijtje gezet. Allemaal goed voor een gezellige middag kliederen. Lol is gegarandeerd!

14x Verven met kinderen

Voetenverf

Verven met kinderen - 14 leuke ideeën die je kunt knutselen met verf.

Dit idee ontstond toen ik een pakketje kreeg dat ingepakt was met bubbel plastic. Ik wilde gaan voetverven met de jongens om weer eens wat anders te proberen dan vingerverf. Maar Charlie vond de verf tussen zijn tenen verschrikkelijk. En dus heb ik zijn voeten ingepakt met bubbeltjes plastic. Een aanrader, we hebben super veel lol gehad!

Verven met snoep

Verven met kinderen - 14 leuke ideeën die je kunt knutselen met verf.

Het is nog maar de vraag of deze verf het vel papier wel haalt. Hij ruikt namelijk zó lekker! En dat is de verf ook, want hij is gemaakt van snoep; Skittles. Die sorteer je op kleur – dus nog leerzaam ook – en dan giet je er een laagje corn syrup (maïsstroop) bij, totdat de Skittles allemaal onder staan. Voeg ook een piepklein beetje water toe en roer alles even door elkaar. Laat de mix staan, totdat de ‘verf’ een mooie kleur heeft en dan kun je creatief aan de slag!

Badverf

Met deze zelf gemaakte badverf kun je de mooiste kunstwerken maken in het bad of op de douchewand. Het recept is easy peasy en je maakt je kind er dol gelukkig mee.

Verf ijsjes

Leuk om te knutselen zomer: verven met ijsblokjes

Kinderen zijn gek op knutselen én op ijs. Dus deze verf ijsjes zijn een gegarandeerd succes. Ik zou er alleen niet aan likken! Kijk hier om te zien hoe je ze maakt.

Eetbare vingerverf van chocola

Verven met kinderen - eetbare vingerverf van chocolade

Vingerverven is nog leuker dan verven. Helemaal als je verf eetbaar is. Eerst lekker kliederen en met je handen in de smurrie! En daarna je vingers aflikken en de kunstwerken opeten. Yummie! Kijk hier hoe je deze eetbare vingerverf van chocola maakt.

Verven met bellenblaas

Verven met kinderen - 14 leuke ideeën die je kunt knutselen met verf.
Is je kind niet zo’n huisje, boompje, beestje schilder, maar meer van de abstracte kunst? Dan is verven met bellenblaas echt iets voor hem of haar. Je voegt voedingskleurstof aan je bellenblaas toe, of maakt zelf bellenblaas met een kleurtje. En dan hoef je alleen nog maar bellen te blazen. Tip: Zoals je kunt zien op mijn foto geeft het behoorlijk wat gespetter als de bel uit elkaar spat. Dus ik zou dit als het even kan lekker buiten doen.

Verfroller

Verven met kinderen - 14 leuke ideeën die je kunt knutselen met verf.

Met een deegroller – of een lege fles frisdrank – kun je onwijs gave patronen verven met kinderen. Je doet er een stuk bubbeltjes plastic omheen, een touwtje of plakt er verschillende viltfiguren op die je vol smeert met verf en dan rol je over een velletje papier. Leuk om te gebruiken als inpakpapier!

Stempelen met groente en fruit

Je hebt vast nog wel een aardappel over toch? Of een ander stuk groente of fruit? Daar kun je namelijk onwijs leuk mee stempelen met verf. Het wordt wel een beetje een kliederboel, maar kinderen vinden het geweldig. Weer eens wat anders dan verven met een kwast.

Fluffy foam verf

Verven met kinderen - 14 leuke ideeën die je kunt knutselen met verf.
Met deze 3D verf komen kunstwerken pas echt tot leven! Je maakt de verf door scheerschuim en een gelijk deel lijm (gewone huis, tuin en keuken lijm) te mengen. Geef de verf daarna een kleurtje door verf of voedingskleurstof aan je mix toe te voegen. Je 3D kunstwerk laat je een nachtje drogen en daarna kun je hem ophangen.

Verven met knikkers

Verven met knikkers: een leuk knutselidee dat geschikt is voor alle leeftijden.

Of je nu een peuter, kleuter, moeder of oma bent; verven kan iedereen. Zeker als je het doet met knikkers, dan wordt je kunstwerk altijd mooi. Lees hier hoe je deze toffe knutselactiviteit aanpakt en wat voor moois je allemaal nog van de schilderijen kunt maken.

Autoverf

Verven met kinderen - 14 leuke ideeën die je kunt knutselen met verf.
Dit knutselidee met verf heeft denk ik geen uitleg nodig. Met je eigen speelgoed maak je de mooiste schilderijen. Vroem! De volgende keer zijn de voeten van dino aan de beurt.

Schilderen met een rietje

Verven met kinderen - 14 leuke ideeën die je kunt knutselen met verf.
Verdun je verf een klein beetje met water, doop je rietje erin, neem een flinke hap lucht en… blaas totdat je de mooiste vuurwerkvormen hebt.

Stempelen met wc rol

Leuke ideeën voor wie in de lente knutselen wil: een paardebloem geverfd met wc-rol.

Ook met wc rollen kun je super goed stempelen. Knip hem in en maak er een zonnebloem van of vouw je rolletje in de vorm van een hartje of een halve maan.

Marmeren met scheerschuim

Scheerschuim en verf zijn een goede combi. Ook voor dit knutselidee heb je scheerschuim nodig. Daar leg je dan wat verf bovenop, even roeren en druk er een papiertje op af. Tadaaaa; een prachtig marmeren print. In de video heb ik dit idee gebruikt voor Pasen, maar je kunt natuurlijk papiertjes afdrukken in iedere gewenste vorm.

Ik hoop dat je deze knutselideeën leuk vindt. Heb je zelf ook nog een tof idee over hoe je kunt verven met kinderen? Deel je tip dan vooral hieronder in de reacties. En als je met één van mijn ideeën aan de slag gaat en deze post op social media, doe dat dan met #LLDIY. Dan zie ik jullie creaties ook voorbij komen!

Nog meer knutselinspiratie?

Als je onze knutselideeën leuk vindt en vaker geïnspireerd wil worden met creatieve ideeën, abonneer je dan gratis op ons YouTube kanaal. Daar komt iedere week een nieuwe video online. En als abonnee krijg je daar een melding van en hoef je dus nooit meer iets te missen!

#1 op z'n verlanglijstje: een mobiel - Wanneer krijgt jouw kind een telefoon?
Autoraamstickers – het beste onderwegcadeautje voor kids

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Nancy Vandenberghe 8 januari 2020 at 12:50 pm

    Ik was op zoek naar leuke dingen om zelf papier te maken. Zo kwam ik bij jou terecht. Leuk, creatief en heel inspirerend! Bedankt om alles op internet te zetten!

  • Laat een reactie achter