Cadeautjes inpakken voor Sint & Kerst – 20x Inpaktips en inspiratie

21 november 2017
Cadeautjes inpakken: Zo maak je van de verpakking ook iets moois en origineels. Voor Sinterklaas, Kerst of op een verjaardag.

Een cadeautje wordt nog meer een cadeautje als het mooi en origineel is ingepakt. Daarom heb ik voor de komende feestdagen al mijn gebruikelijke Sinterklaas- en Kerstpapier opzij geschoven en ingeruild voor mijn knutselspullen. Ook shopte ik de complete Kerst- en Sinterklaashoek in de Xenos leeg, want daar hebben ze nu onwijs veel leuke props waarmee je op een simpele manier je cadeautjes kunt inpakken en pimpen. Snuffel maar eens rond bij een Xenos winkel bij jou in de buurt. Zo kwamen bij mij de volgende inpaktips tot stand. Dus ga jij binnenkort cadeautjes inpakken? Dan hoop ik dat dit je inspireert om het eens op een andere, originele manier te doen! 

Cadeautjes inpakken voor Sinterklaas

Sinterklaas gelukspoppetje

Wat heb je nodig? Inpakpapier, plakband, rood lint, Sintstickers (Xenos), 2 rode en een roze kraal, touw, rood en geel vilt en een watje.

Cadeautje inpakken: Rijg de kralen aan het touw en rijg hem ook weer terug, zodat er aan de bovenkant een lus ontstaat. Knoop het touw onder de laatste kraal vast met nog een aantal stukje touw ertussen, zodat er een kwastje ontstaat. Teken ogen op de roze kraal en plak een mijter en het watje als baard op de roze kraal. Wikkel een rood lint om je ingepakte cadeautje en plak daarop het gelukspoppetje met een Sintsticker vast.

‘Lees ook: 13 leuke, maar makkelijke Sinterklaas surprise ideeën.’

Autoweg

Wat heb je nodig? Inpakpapier (Xenos), plakband, zwart papier, witte stift, autootje, lijm.

Cadeautje inpakken: Knip uit zwart papier een autoweg en teken er met witte (krijt)stift strepen op. Plak de weg dan op je ingepakte cadeau en lijm het autootje erop vast.

Inpaktip!

Gebruik niet te veel inpakpapier en gebruik plakband die goed plakt. Te veel papier zorgt voor een rommelig effect. En je wilt niet dat de plakband al loslaat als de cadeautjes nog onder de boom of in de zak liggen te wachten.

Skyline van Sinterklaas

Wat heb je nodig? Inpakpapier, plakband, stickers (Xenos).

Cadeautje inpakken: Pak je cadeau in en plak er Sinterklaasstickers op. Met de stickervelletjes van Xenos kun je allerlei tafereeltjes maken, zoals deze ‘skyline’.

Poes met mijter

Wat heb je nodig? Inpakpapier, plakband, roze, zwart en rood papier, gouden lint (allemaal Xenos).

Cadeautje inpakken: Pak het cadeau bijna helemaal in, maar plak de bovenkant nog niet dicht. Knip links en rechts een oor uit de bovenste laag inpakpapier en plak de rest daarna alsnog vast, zodat de oren uitsteken. Maak een mijter van rood papier en goud lint en plak die over één van de oortjes. Geef de poes nog een paar ogen en een snuit en deze cutie is klaar.

‘Lees ook: DIY: Sinterklaas aftelkalender tot pakjesavond.’

Wie zoet is krijgt…

Wat heb je nodig? Zwart papier, krijtstift, pepernoten en/of ander snoepgoed (Xenos), lijm.

Cadeautje inpakken: Pak het cadeautje in met zwart cadeaupapier. Schrijf er met de krijtstift een leuke tekst op en plak het snoepgoed erop. Snoephartjes lijken me ook nog erg leuk om erop te plakken.

Chocodeautje

Wat heb je nodig? Inpakpapier, zilver en rood lint, Sinterklaas van chocolade (allemaal Xenos).

Cadeautje inpakken: Bind het rode en zilveren lint om je ingepakte cadeautje. Leg de Sinterklaas van chocola erop en bind hem vast. Klaar!

Cadeautas

Wat heb je nodig? Inpakpapier, Sinterklaastape, cadeaulabels en een Sinterklaascadeautas (allemaal Xenos).

Cadeautjes inpakken: Dit behoeft niet zoveel uitleg. Maar het is wel leuk om te zien hoe een cadeaulabel en cadeautasje al echt iets feestelijks maken van een cadeautje. Wat je niet ziet op de foto is dat het cadeautje ook nog is ingepakt met heel vrolijke Sinterklaastape. Ook net even wat origineler dan gewoon plakband.

‘Lees ook: Wie zoet is krijgt lekkers – 10 super Sinterklaas recepten.’

My Little Pony

Wat heb je nodig? Inpakpapier, plakband, lint in alle kleuren van de regenboog (allemaal Xenos) en een kleine My Little Pony. Die van mij is een gum.

Cadeautje inpakken: Pak het cadeau in met wit cadeaupapier. Kun je dat niet vinden, draai dan een rol cadeaupapier om. Vaak is de achterkant van cadeaupapier wit. Plak aan de boven- en onderkant van het cadeau een stukje dubbelzijdig plakband en plak één voor één de linten vast. Nu blijft je regenboog mooi. Knoop de linten aan elkaar en knoop de My Little Pony er ook aan vast.

Pieten veren

Wat heb je nodig? Inpakpapier, plakband, gekleurd papier, Sinterklaasstempels (Xenos).

Cadeautje inpakken: Knip uit gekleurd papier een paar Pieten veren en plak die op je cadeau. Je kunt natuurlijk ook echte, gekleurde veren gebruiken. Versier de rest van het cadeau met stempeltjes. Zo maak je als het ware je eigen cadeaupapier.

Cadeautjes inpakken voor Kerst

Gestrikt

Wat heb je nodig? Inpakpapier, washitape Kerst, strik, Kerstknijpers, cadeaulabels (allemaal Xenos) en lijm.

Cadeautje inpakken: Pak je cadeautje in en plak de strik en de knijper erop. Schrijf een naam op het cadeaulabel en klem die tussen de knijper.

‘Lees ook: 30x de tofste foute kersttruien voor kinderen.’

Driving home for Christmas

Wat heb je nodig? Inpakpapier, plakband, geel en zwart papier, touw en een kerstboom (allemaal Xenos).

Cadeautje inpakken: Teken een auto op gekleurd papier, knip hem uit en plak hem op je ingepakte cadeau. Leg je kerstboompje bovenop het cadeau en bind hem vast met een stuk touw. Het boompje geeft nog licht ook!

Inpaktip!

Als een cadeautje een gekkige vorm heeft, kun je het ook in een doosje of cadeauzakje stoppen. Zo is het makkelijker in te pakken en ziet het er ook een stuk mooier uit.

Kerstballen

Wat heb je nodig? Inpakpapier, plakband, vormen papier, zilver lint, touw (allemaal Xenos) en kralen.

Cadeautje inpakken: Rijg twee kralen aan je touw en steek het touw ook weer terug door de kralen, zodat er een lus ontstaat. Knip uit zilver lint ‘kroontjes’ voor de kerstballen en bind die met een strikje aan het uiteinde van het touw. Kies een paar mooie rondjes uit de vormen papier en plak die op je cadeau. Plak het kroontje eraan en zet het touw op de achterkant van het cadeau vast met plakband.

Pom pom slinger

Wat heb je nodig? Inpakpapier, plakband, stuk draad, naald, pom poms (allemaal Xenos).

Cadeautjes inpakken: Rijg de pom poms met een naald aan de draad en verspreid ze zodat er een vrolijke slinger ontstaat. Bind die om je ingepakte cadeautje heen en maak hem vast met een strikje.

‘Lees ook: Vrolijke kerstrecepten voor kids.’

Rudolph rendier

Wat heb je nodig? Inpakpapier (Xenos), plakband, goud of bruin papier, een rode of roze pom pom, zwarte stift en een stukje vilt of stof.

Cadeautje inpakken: Knip uit papier een gewei en plak die met lijm of plakband vast aan de bovenkant van je cadeau. Teken er een paar ogen op en plak je pom pom op de plek van de neus. Bind om je cadeautje een reepje stof of vilt als sjaal en je rendier is klaar.

Ik ben niet gek, ik ben een kerstboom


Wat heb je nodig? Inpakpapier, plakband, gekke kerstbril, stukje touw (allemaal Xenos).

Cadeautje inpakken: Zet de bril op je ingepakte cadeau. In de video zet ik hem vast met plakband, maar je kunt de pootjes beter aan elkaar vastbinden met een stukje touw, dan blijft de bril beter vastzitten.

Rudolph op een stokje

Wat heb je nodig? Inpakpapier, plakband, Kerstprikkers, cadeaulabels, goud lint (allemaal Xenos) en een takje groen.

Cadeautje inpakken: Knoop een goud lint met cadeaulabel om je ingepakte cadeautje en steek er een takje groen tussen. Steek je Kerstprikker tussen de knoop en maak dan de strik af.

‘Lees ook: 10 simpele kerstrecepten voor het kerstdiner op school.’

Sterretjes

Wat heb je nodig? Inpakpapier, plakband, slinger met sterretjes, cadeaulabel, naamstickers (allemaal Xenos).

Cadeautjes inpakken: Bind de slinger met sterretjes om je ingepakte cadeautje. Vergeet daarbij niet om je cadeaulabel eraan te hangen. Schrijf een naam op de sticker en plak die op het cadeau.

Rendier

Wat heb je nodig? Inpakpapier, plakband, cadeaulabel, lint, rendier (allemaal Xenos). Het rendier is wit, maar heb ik goud geschilderd.

Cadeautje inpakken: Bind een lint om je cadeau en maar daar je cadeaulabel aan vast. Zet dan de rendier vast met een strik en je cadeau is klaar. Weinig moeite, groot resultaat.

Arreslee

Wat heb je nodig? Inpakpapier, plakband, Kerstzuurstokjes, lint (allemaal Xenos).

Cadeautjes maken: Plak aan weerszijde van een smal doosje of klein cadeautje een Kerstzuurstokje met plakband. Leg het cadeautje op de slee en bind hem vast met een strikje.

‘Lees ook: DIY: 10x knutselen voor Kerst.’

Cadeautjes inpakken – Hoe doe jij het?

Dit waren mijn inpaktips voor Sinterklaas en Kerst. Ik ben benieuwd wat jouw favoriete tip is. En of jij ook weleens iets bijzonders maakt van je cadeautjes? Of laat je dat toch liever zoveel mogelijk aan de verkopers in de winkel over? Natuurlijk is het ergens een beetje ondankbaar werk. Want ik weet hoe het gaat met kids; die grissen de verpakking binnen no time van de cadeautjes af. Maar toch vind ik ze zo een stuk leuker staan in de zak of onder de boom!

 

 

Deze blogpost is een betaalde samenwerking.

Hoe vier je Sinterklaas? Dit zijn leuke Pakjesavond ideeën
Hema Sinterklaasfeest en onze favoriete schoenkadootjes onder de € 5,-

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter