De kerstboom versieren – 10 super toffe én originele bomen

7 december 2017
De kerstboom versieren - 10 originele voorbeelden van hoe je de kerstboom kunt optuigen

It’s beginning to look a lot like Christmas… Want gisteren heb ik samen met de kinderen ons complete huis ondergedompeld in kerstsfeer. We mochten eindelijk de kerstboom versieren! En ieder jaar wordt hij weer mooier. (lees: bonter) Want ik heb een zwak voor kerstballen. Dus zodra er kerstversiering in de winkels ligt, koop ik weer wat bij. De jongens mogen ook altijd een bal uitkiezen. Als ze het huis uitgaan, krijgen ze die mee. Dan hebben ze alvast een mooie basis om hun eigen bonte boom te versieren. Staat de kerstboom bij jullie thuis al? Mocht je nog op zoek zijn naar inspiratie, dan heb ik de mooiste, meest originele kerstbomen voor je verzameld. En ik geef je mijn favoriete shop adresjes voor kerstboom versiering. 

10x de kerstboom versieren

Pastel boom met macarons

De kerstboom versieren - 10 originele voorbeelden van hoe je de kerstboom kunt optuigen

Deze witte boom is de perfecte basis voor een zoete macaron kerstcreatie. De macarons in de boom zijn van A by Amara. Maar je kunt ze ook hier in Nederland shoppen bij HEMA. (€4,50 voor een doosje van 5 stuks)

‘Lees ook: 14x de allermooiste alternatieve kerstboom.’

Kauwgomballen boom

De kerstboom versieren - 10 originele voorbeelden van hoe je de kerstboom kunt optuigen

Nog zo’n zoete kerstboom! Hij doet me denken aan een kauwgomballen boom uit een liedje dat ik nog van vroeger ken. Er hangen zoveel kerstballen in dat je nauwelijks nog een takje ziet. Wie gaat er los?

Scandinavische kerstboom

De kerstboom versieren - 10 originele voorbeelden van hoe je de kerstboom kunt optuigen

Van kleurrijk en veel naar minimalistisch. Met een Scandinavische kerstboom versieren ben je al snel klaar. Je hangt er een paar lichtjes in en wat witte kersthangers en je boom is klaar. Mooi in zijn eenvoud. Kies om deze kerstboom echt tot zijn recht te laten komen voor een luchtig boompje.

Roze kerstboom versieren

De kerstboom versieren - 10 originele voorbeelden van hoe je de kerstboom kunt optuigen

Zo’n roze boom krijg ik er in mijn jongenshuishouden van ze lang-zal-ze-leven niet doorheen. Maar ik vind hem tof! Mmmm, misschien kan ik hem in de hoek van mijn werkkamer zetten. Je kunt nu een roze kerstboom van 1.20 meter hoog shoppen bij Lightinthebox.nl. (€23,01)

‘Lees ook: 10x inspiratie om zelf kerstversiering te maken.’

Regenboog kerstboom

De kerstboom versieren - 10 originele voorbeelden van hoe je de kerstboom kunt optuigen

Ik vind dit echt super tof bedacht. De ballen hangen op kleur en vormen zo samen een regenboog. En aan het eind van de regenboog vind je de ‘pot met goud’ in de vorm van allemaal gouden ballen op een stokje.

5 shades of grey

De kerstboom versieren - 10 originele voorbeelden van hoe je de kerstboom kunt optuigen

Ook deze kerstboom loopt in verschillende kleuren over, alleen zijn het nu de takken die van kleur veranderen. En de boom is iets minder hysterisch, want hij is in op elkaar afgestemde tinten gespoten. Op Little Inspiration lees je hoe je deze boom heel easy zelf maakt.

Kids kerstboom

De kerstboom versieren - 10 originele voorbeelden van hoe je de kerstboom kunt optuigen

Onze kerstboom lijkt wel iets op deze. Een lekker bont gekleurde boom met van alles en nog wat. En juist omdat er zoveel verschillende dingen in hangen, past het toch allemaal weer bij elkaar. Ik vind hem prachtig!

‘Lees ook: DIY: Kerstster van papier.’

Mint kleurige boom

De kerstboom versieren - 10 originele voorbeelden van hoe je de kerstboom kunt optuigen

Als grijs, wit, roze of gewoon dennengroen het hem voor jou niet zijn, dan kun je ook voor een kerstboom in een andere kleur kiezen. Zoals mint. Dat matcht goed met witte en gouden ballen en kersthangers. Op Ehow.com leggen ze uit hoe je een kunstkerstboom kunt spuiten in een kleur die bij jouw huis past.

Unicorn kerstboom


Eenhoorns zijn hot. En dus zetten we dit jaar geen piek, maar een eenhoorn hoorn bovenop de kerstboom. En de rest van de kerstboom versieren we natuurlijk ook met unicorns, aangevuld met andere mooie hangers.

Tropische kerstboom

Net zoals unicorns zijn ook flamingo’s, cactussen en ananassen helemaal in de mode. En dus zijn er genoeg leuke kersthangers te vinden om een tropische kerstboom te versieren. Wil je echt all the way? Koop dan geen kerstboom, maar hang de ornamenten in een palmboom of andere tropische plant.

‘Lees ook: 10 simpele kerstrecepten voor het kerstdiner op school.’

Mijn favoriete adresjes voor kerstboom versiering

1. Xenos

Bij Xenos tik ik ieder jaar wel een balletje of wat op de kop. Het assortiment kerstballen is enorm en ze zitten altijd bovenop de trends. Dit jaar ben ik vooral gevallen voor de glazen ballen met daarin een kersttafereel; zoals een autootje met kerstboom op het dak, een hertje en – mijn favoriet – een knalroze flamingo. Maar wat voor type boom je ook hebt, bij Xenos slaag je wel. Xenos.nl

2. HEMA

Volgens mij heeft HEMA altijd als eerste het kerstassortiment in de schappen. Want hier shop ik meestal mijn allereerste kerstdecoratie van het seizoen. Dit jaar een doosje macarons, een ananas, pinguïn en robot. Maar ook voor mooie, eenvoudige ballen in één kleur kun je goed bij HEMA terecht. Hema.nl

3. Dille & Kamille

Dit jaar heb ik een fortuin uitgegeven aan kerstboom versiering bij Dille & Kamille. Ze hebben zulke prachtige vilten kerstboomhangers in de vorm van te lieve engeltjes, vogeltjes, maar ook gewoon ballen in mooie Scandinavische kleuren. En ik shopte er ook nog een paar houten kerstballen bij. Ik heb ze opgehangen in de alternatieve kerstboom die ik dit jaar maakte van hout. Je kunt ze zien in mijn blog hierover. Dille-kamille.nl

‘Lees ook: DIY: 10x knutselen voor Kerst.’

4. Flying Tiger

En net toen ik besloten had dat ik niks meer voor de kerstboom mocht kopen, kwam de kerstcollectie van de Flying Tiger uit. Met dinosaurus kersthangers! Ja, die kun je natuurlijk niet laten hangen als je thuis een zoon hebt die dino’s ademt. En toen kocht ik de glazen luchtballon en dat blauwe visje er ook nog bij. Ik geef toe, ik ben gewoon kerstballen verslaafd. Flyingtiger.com

5. Tuincentrum Osdorp (Amsterdam)

Ook als je niks meer hoeft (of van jezelf mag) kopen, dan is Osdorp een bezoekje waard. Het complete tuincentrum verandert in de kerstperiode in één grote kerstshow. Met een gondel waarmee je een ritje kunt maken over het grootste miniatuur kerstdorp van Nederland, een bewegende beer en een oliebollenkraam. Echt een uitje! En verder is er natuurlijk héél, héél veel kerstversiering. Mijn favorieten uit de nieuwe collectie zijn de vrolijke regenboog-, ijsjes-, kauwgomballenautomaat- en cupcakehangers. Kijk hier alvast voor een sneak peak onder thema 8. Ik vrees dat er nog wel een balletje of wat aan onze kerstballencollectie toegevoegd wordt dit jaar. Osdorp.nl

Staat jouw favoriete adres voor kerstversiering erbij? Of heb je nog een andere leuke tip voor me? Laat vooral jouw shop tip achter in de reactie onder dit blog! En ik ben ook benieuwd naar wat je van de kerstbomen vindt.

De kersttafel dekken - inspirerende ideeën & zelf kerstdecoratie maken
Met deze 8 tips kom je meteen in de gezellige kerstsfeer

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter