Ninja ster vouwen | Zo maak je stap voor stap een origami ninja ster

6 juli 2021
Ninja ster vouwen | Zo maak je stap voor stap een origami ninja ster.

Het Japanse woord voor ninja ster is Shuriken. Een eeuwenoud wapen; het werpmes met meerdere scherpe punten. Niet bepaald kinderspeelgoed dus. Maar kinderen die graag ninja spelen, kunnen zelf ook een ninja ster vouwen van papier. Een stuk veiliger, maar net zo leuk om mee te spelen. Wie laat zijn origami ninja ster het verste vliegen?

Wat heb je nodig voor het vouwen van een ninja ster?

  • Twee vouwblaadjes, o.a. te koop bij Bol.com
  • Eventueel een schaar
‘Lees ook: Stoer! Een ninja knutselen met chenilledraad.’

De origami ninja ster vouwen

  1. Vouw de ninja ster volgens de instructie in de video. Daar kun je stap voor stap heel duidelijk zien wat je moet doen. Je kunt kiezen voor een ninja ster in één of in twee verschillende kleuren.
  2. Als je de ninja ster gevouwen hebt, kun je ervoor kiezen om hem nog iets stoerder te maken door uit alle punten een klein driehoekje te vouwen.
  3. Je ninja ster is klaar. Nu kun je uittesten of hij het ook goed doet. Houd een punt van de ninja ster tussen je duim en wijsvinger en werp de ster. Je kunt er een wedstrijdje mee doen; wie gooit er het verste?
Ninja ster vouwen | Zo maak je stap voor stap een origami ninja ster.
‘Lees ook: Ninjago traktatie – Een doorslaand succes in de klas (en simpel!).’

En, ga jij nu ook zo’n origami ninja ster vouwen? Als je dat gaat doen, dan vind ik het super leuk om te zien hoe die van jou is geworden. Dus deel vooral een foto van het eindresultaat met ons, bijvoorbeeld door hem op Facebook of Instagram te posten en Lady Lemonade daarin te taggen. Maar een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd! 

Nog meer leuke origami ideeën voor kinderen

Behalve deze leuke ninja sterren vind je op ons blog nog veel meer leuke dingen die je kunt vouwen met kinderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit beste papieren vliegtuig ter wereld? En in ons blog vouwen met vouwblaadjes staan ook onwijs veel leuke voorbeelden, zoals een origami emoji drol! Al onze andere knutseltips vind je in het menu onder het kopje ‘knutselen’. En wil je echt niets meer van ons missen? Abonneer je dan (gratis!) op ons YouTube kanaal, want daar publiceren we iedere week een nieuwe creatieve video.

Vlieger vouwen | Zo maak je stap voor stap een origami vlieger
Vissen vouwen | Stap voor stap origami vissen maken van vouwblaadjes

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Bas 5 juni 2023 at 3:37 pm

    Bedankt voor deze video! Super leuke tip voor het ninja feestje dat mijn zoontje van 6 graag wilt houden. Wij gaan Ninja sterren vouwen!

  • Laat een reactie achter