Top 5 favoriete kinderfilms die je nu online kunt kijken

30 januari 2018
Top 5 Leuke kinderfilms die je nu online kunt kijken

Vorig jaar was een goed jaar voor kleine filmfans. Er kwamen niet normaal veel leuke kinderfilms uit. Grote kans dus dat je ze lang niet allemaal in de bioscoop hebt kunnen zien. Maar gelukkig kun je films vrij snel nadat ze van het witte doek gehaald zijn online terug vinden via bijvoorbeeld Netflix, Videoland, Pathé Thuis of je eigen digitale televisie provider. Wij hebben onze favoriete on demand kinderfilms op een rij gezet. Leuk vermaak voor een regenachtige of luie middag.

Leuke kinderfilms

Cars 3

Voor het laatste pareltje uit de Cars trilogie moeten kleine kijkertjes wel over een paar stalen zenuwen beschikken. In de film zien we een verouderde Bliksem McQueen – overrompeld door de nieuwe generatie razendsnelle racers – namelijk crashen. Verslagen maar vastberaden om terug te keren naar zijn geliefde sport, schakelt hij de hulp in van de enthousiaste, jonge race technicus Cruz Ramirez. Bliksem wil laten zien dat #95 nog lang niet klaar is met racen. En dit wil hij bewijzen in de allergrootste arena van de Piston Cup tot nu toe. Een must see voor Cars fans met een verrassend einde.

Leeftijd: Alle leeftijden. Waar te zien? O.a. via KPN on demand, iTunes, Pathé Thuis, Ziggo en Netflix (per 31 januari).

Brandweerman Sam – Ufo alarm

Norbert Puk heeft een vliegende schotel gezien en al gauw is iedereen in Piekepolder in de ban van buitenaardse wezens. Er is zelfs een heuse tv-ploeg in het stadje neergestreken. Als Norbert met een groepje op zoek gaat naar de Ufo’s loopt dat slecht af; Sara valt in een ravijn en breekt haar arm. Sam zit op dat moment net een geheimzinnig wezen op de hielen… Misschien wel een Marsmannetje! Maar als hij de kinderen hoort roepen, staakt hij de achtervolging en gaat hij naar het ravijn om Norbert en zijn groep te redden. Er gebeuren steeds vreemdere dingen in het stadje. Zou het mysterie opgelost worden?

Leeftijd: Alle leeftijden. Waar te zien? O.a. via KPN digitale televisie, MovieMax, iTunes, Ziggo, Videoland en Pathé Thuis.

‘Lees ook: De leukste kinderfilms die je nu in de bioscoop wil zien.’

Sing

Oké, Sing is nét niet van 2017 (release december 2016). Maar wij vinden hem wel een vermelding in dit lijstje leuke kinderfilms waard. Want deze film swingt de pan uit waardoor je hem keer op keer opnieuw wil zien. Sing gaat over een talentenjacht die georganiseerd wordt door de zingende koala Buster Moon die er zijn gevallen theater mee probeert te redden. Vijf grote zangers melden zich: een muis, een jonge olifant, een overbelaste big, een gangster gorilla en een punk-rock stekelvarken. En samen vormen zij de heerlijke ingrediënten van een humoristische film waarbij het niemand lukt om stil op de bank te blijven zitten.

Leeftijd: Vanaf 6 jaar. Waar te zien? O.a. via Digitale televisie van KPN, Pathé Thuis, Film 1 en MovieMax.

De LEGO Ninjago film

Wie heeft deze al gezien? Mijn oudste zoon Finn is enorm LEGO Ninjago fan, maar we stelden een bezoek aan de film steeds uit totdat hij ineens uit de bios verdwenen was. Gelukkig kunnen we nu online kijken! De film gaat over zes jonge ninja’s die hun thuiseiland Ninjago moeten verdedigen tegen monsters en bad guys. Ze worden daarvoor getraind door de geestige meester Sensei Wu. Maar de trainingen verlopen niet altijd even soepel, wat veel komische momenten in de film oplevert volgens de recensies. Wij zijn benieuwd!

Leeftijd: Vanaf 6 jaar. Waar te zien? Via Pathé Thuis.

‘Lees ook: 10x Leuke dingen om te doen als het regent.’

Verschrikkelijke Ikke 3

Het verhaal van Verschrikkelijke Ikke 3 draait voornamelijk om Gru. Hij leeft inmiddels een rustig bestaan samen met zijn vrouw, kinderen en zijn Minions. Totdat blijkt dat hij een tweelingbroer heeft: Dru. Die haalt Gru over om nog één keer iets slechts te doen, namelijk samen een diamant stelen. De stemmen van Gru en Bru alleen al – beiden ingesproken door dezelfde stemacteur – maken dat je regelmatig in lachen uitbarst. Tel daar de altijd geestige Minions bij op en je begrijpt waarin deze film in het lijstje leuke kinderfilms van 2017 staat.

Leeftijd: Vanaf 6 jaar. Waar te zien? O.a. via Pathé Thuis, KPN on demand, iTunes en MovieMax.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock.

De beste educatieve apps voor kinderen
Vliegtuig vouwen - Zo vouw je dé wereldrecordhouder ver vliegen

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Beamerwebwinkel 3 september 2021 at 9:24 am

    Goede tips! Ik weet zeker dat er een aantal films zijn die mijn kinderen helemaal geweldig zullen vinden. Wij hebben sinds kort een beamer aangeschaft. We zijn hier erg blij mee, omdat het ontzettend handig is om films op te kijken.

    Met vriendelijke groet,

    Anne

  • Laat een reactie achter