Lady Lemonade – What’s On Our Mind #1

8 februari 2017

Het is nou echt niet zo dat ons leven zo enorm fantastisch of spectaculair is. We zitten dagelijks achter ons computertje blogs te tikken, brengen en halen de kids van de speelzaal en van school, doen het huishouden, koken, hebben het gezellig met ons gezin, vrienden en vriendinnen, hebben zo onze topdagen, maar ook onze slechte momenten. Maar toch hebben we regelmatig het gevoel dat we bepaalde dingen ook met jullie willen delen. Van die dingen die dan te klein zijn voor een blog, maar te leuk zijn om voorbij te laten gaan. Zoals de toffe evenementen waar we komen, onze kids die soms enorm grappig, lief of onmogelijk uit de hoek komen, dingen uit het dagelijks leven waar we ons over verbazen of die we echt mega leuk of stom vinden en de geweldige kiekjes op onze telefoon die eigenlijk wereldkundig gemaakt zouden moeten worden. En die dingen gaan we voortaan ook gewoon met je delen, in een soort van wekelijks dagboek met foto’s en wat tekst. De ‘Lady Lemonade – What’s On Our Mind’ (Met eigen hashtag! #woom) Bij deze onze eerste; over onder andere een wedstrijdje vroeg opstaan, de kleuterschool die in zicht komt en CITO toets stress. Lees en kijk lekker mee! En laat je ons weten wat je van deze nieuwe rubriek vindt? Vinden we leuk!

Early meeting

Eén keer in de twee à vier weken hebben wij op zaterdag een early meeting bij Anne & Max in Haarlem. Onze mannen slepen het kroost dan naar de verschillende hobby clubjes en over de markt, terwijl wij brainstormen en hard werken aan Lady Lemonade. Althans, dat zeggen we… Eigenlijk zitten we met een bak latte stoïcijns voor ons uit te staren, trakteren onszelf op een lekker ontbijtje, dat we in alle rust en zonder een hap te hoeven delen opeten en keuvelen we een beetje over het leven. Maar afgelopen keer is wel het idee voor deze nieuwe rubriek geboren, dus er komt soms toch wel eens wat zinnigs uit!

“Mama, hoe hebben jullie mij gemaakt?”

Reva is sinds afgelopen week mateloos geboeid door het onderwerp ‘baby in de buik’. Tijdens het koken kreeg ik opeens een paar vragen voor mijn kiezen “mama, hoe hebben papa en jij mij gemaakt?”, “hoe kom ik in jouw buik en hoe kom ik er weer uit?” Is het heel raar dat ik even met mijn mond vol tanden stond en niet meteen een prachtig educatief antwoord klaar had? Kleine meisjes worden groot!

CITO toets stress

mamablog; lady lemonade; persoonlijk; verhalen; momblog; what’s on our mind; dagboek; foto’s; school; basisschool; slapen; opstaan; peuter; kleuter; kind; weekend; bos; meeting; verkleedkleding; carnavalskleding; jongen; meisje; zomerkleding; kinderkleding; kids fashion week; studiedag; cito toets; cito; stress; sticky lemon; merk; nieuw; wassen; vakantie; regenjas; winnaar; winactie; give awayNou ja, ik dan. De kleuter was volledig zen. Hoewel ik helemaal niet zo’n tigermom ben, betrapte ik mezelf er toch op dat ik net iets vaker spelletjes met de letterbox aan het doen was, toen de allereerste CITO toets zich aandiende. Wat zo’n toets welniet met je doet, streberige moeder! Toen ik op D-day terloops aan Finn vroeg hoe zijn dag geweest was, zei hij: “We hebben uit een speciaal boekje gewerkt. Alleen voor groep 2 hé! Was een makkie!” #trots

Studiedag = Taartje eten

Een paar keer in het jaar worden we getrakteerd op een studiedag en dat betekent VRIJ! Wat een heerlijkheid dat we op een doordeweekse ochtend gewoon in de chillmodus konden beginnen. Lucy hebben we afgezet voor een ochtendje peuterspeelzaal en Reva en ik hebben onszelf verwend met een overheerlijke worteltaart @Native! Dit koffietentje is echt een aanrader als je een keertje in Haarlem bent. Ik ben alleen al verliefd op het interieur!

Dág Cars koekjes! #snif

mamablog; lady lemonade; persoonlijk; verhalen; momblog; what’s on our mind; dagboek; foto’s; school; basisschool; slapen; opstaan; peuter; kleuter; kind; weekend; bos; meeting; verkleedkleding; carnavalskleding; jongen; meisje; zomerkleding; kinderkleding; kids fashion week; studiedag; cito toets; cito; stress; sticky lemon; merk; nieuw; wassen; vakantie; regenjas; winnaar; winactie; give away Er zat een 35% korting sticker op de favoriete koekjes van mijn kids. Ja, hier in huis mogen ze wel eens wat lekkers! “Inslaan!” dacht ik. Maar terwijl ik het schap stond leeg te trekken, viel mijn oog op het bordje. “Dit product komt niet meer terug in ons assortiment.” Wat blijkt, de ongezonde producten met superhelden op de verpakking gaan in de ban. Ze zouden kinderen verleiden tot snaaien en overgewicht in de hand werken. Pfff, wat een betutteling! Het zijn toch de ouders zelf die bepalen wat er wel en niet in huis komt en hoe vaak er gesnoept mag worden? Ik vind het maar onzin.

Kleuterschool in zicht

Het begint al een beetje te kriebelen en het geeft me een dubbel gevoel. Lucy mag na de zomervakantie eindelijk naar de kleuterschool. Aan de ene kant krijg ik weer veel meer ruimte overdag en kan ik eens op fatsoenlijke tijden bloggen. Aan de andere kant mijn kleine meisje is zo snel groot geworden dat ik er nu al om kan janken. Lucy daarentegen gaat liever nog vandaag dan morgen naar school. Zij is er klaar voor, nu ik nog! Gelukkig heb ik nog heel eventjes om aan het idee te wennen.

Vieze mama?

mamablog; lady lemonade; persoonlijk; verhalen; momblog; what’s on our mind; dagboek; foto’s; school; basisschool; slapen; opstaan; peuter; kleuter; kind; weekend; bos; meeting; verkleedkleding; carnavalskleding; jongen; meisje; zomerkleding; kinderkleding; kids fashion week; studiedag; cito toets; cito; stress; sticky lemon; merk; nieuw; wassen; vakantie; regenjas; winnaar; winactie; give away En – jippie! – ik kwam erachter dat ik helemaal niet zo’n slechte moeder ben! Al jaren voel ik me schuldig dat het me niet lukt om mijn jongens iedere dag in bad of onder de douche te zetten. Maar uit onderzoek van dermatoloog Marjolein Leenarts blijkt dat het dagelijks wassen van je kind juist niet goed is. Door al dat water droogt de huid namelijk uit. Zeker in de winter. Kunnen we die schuldgevoelens ook weer laten varen!

Vakantie geboekt!

Toscane, here we come! Laatst kon je in de blog ‘Help! Inspiratie gezocht voor een vakantie met kinderen’ lezen dat ik – Cynthia – nog wel een paar vakantietips kon gebruiken. Inmiddels zijn we weer een paar weken verder en ja hoor onze zomervakantie is geboekt. Het is een camping – vlakbij de kust – geworden in ons favoriete stukje van Italië. Kom maar door met de zomer en met die verrukkelijke pasta’s en Italiaanse ijsjes. Eén ding weet ik al zeker, na die vakantie kan ik meteen de sportschool in. (Afbeelding: Shutterstock)

Klaar voor carnaval

mamablog; lady lemonade; persoonlijk; verhalen; momblog; what’s on our mind; dagboek; foto’s; school; basisschool; slapen; opstaan; peuter; kleuter; kind; weekend; bos; meeting; verkleedkleding; carnavalskleding; jongen; meisje; zomerkleding; kinderkleding; kids fashion week; studiedag; cito toets; cito; stress; sticky lemon; merk; nieuw; wassen; vakantie; regenjas; winnaar; winactie; give awayIk heb voor drie dingen een zwak; houten autootjes, Duplo en verkleedkleding. Dus toen ik een blog met budgetproof carnavalskleding voor kids maakte, kon ik het niet laten om er voor onze verkleedkist ook twee aan te schaffen. Finn en Charlie waren er zo blij mee, dat we bij alle vriendjes en vriendinnetjes uit de buurt langs moesten om de nieuwe pakken te laten zien. We wonen dan wel niet in de carnavals contreien, maar hier weten we ook wat een verkleedpartijtje is!

Nieuw merk: Sticky Lemon

We hebben weer een nieuw tof merk gespot: Sticky Lemon. Dit Nederlandse merk komt dit jaar met hun eerste collectie kinderrugzakken waar ik – Cynthia – natuurlijk al weer meteen van begin te kwijlen.

Wedstrijdje vroeg opstaan

mamablog; lady lemonade; persoonlijk; verhalen; momblog; what’s on our mind; dagboek; foto’s; school; basisschool; slapen; opstaan; peuter; kleuter; kind; weekend; bos; meeting; verkleedkleding; carnavalskleding; jongen; meisje; zomerkleding; kinderkleding; kids fashion week; studiedag; cito toets; cito; stress; sticky lemon; merk; nieuw; wassen; vakantie; regenjas; winnaar; winactie; give away “Mam, wij hebben gewonnen!” klonk het afgelopen zondag om 6.00 uur net iets te opgewekt. “Finn en papa slapen nog. En wij zijn als eerste wakker!” sprak de peuter trots. Oh, lucky me! En zo zaten we in het schemerlicht te knutselen en kleuren, totdat de uitslapers van zich lieten horen. Ik wacht nog steeds op mijn ‘vroege vogel trofee’.

Finally! Een coole regenjas gescoord

Mijn lach kan ik bijna niet inhouden – I ♥ selfies -, maar ik ben super blij met mijn nieuwe ROZE regenjas die ik bij de Zara geshopt heb. Reva en Lucy zitten altijd hoog en droog in de bakfiets. Terwijl deze mama eruit ziet als een verzopen katje als het met bakken uit de lucht komt. Dat is nu verleden tijd.

Family Quality time – pannenkoeken en bos

mamablog; lady lemonade; persoonlijk; verhalen; momblog; what’s on our mind; dagboek; foto’s; school; basisschool; slapen; opstaan; peuter; kleuter; kind; weekend; bos; meeting; verkleedkleding; carnavalskleding; jongen; meisje; zomerkleding; kinderkleding; kids fashion week; studiedag; cito toets; cito; stress; sticky lemon; merk; nieuw; wassen; vakantie; regenjas; winnaar; winactie; give awayNa weekenden vol met verjaardagen en allerlei andere verplichtingen, hadden we afgelopen weekend eindelijk weer eens helemaal niets in de agenda. Dat zijn de fijnste! We zijn heerlijk met het gezin naar Het Groenendaalse Bos gegaan, naar Kinderboerderij ‘t Molentje en aten als afsluiter een lekkere pannenkoek bij De Konijnenberg.

Kids Fashion Week – We have a winner!

babykleding; kinderkleding; merk; babykleding merk; kinderkleding merk; moodstreet; mooi; betaalbaar; nederland; meisje; jongen; trend; zomer; lente; hip; mooi; pastel; vrolijk; rok; broekrok; knielange rok; shirt; longsleeve; trui; spijkerbroek; jeans; denim; cuba; wassing; print; stoer; short; korte broek; jasje; spijkerjas; spijkerjack; zomerjas; baby; kindVorige week stond ons blog helemaal in het teken van de nieuwste lente en zomer kinderkleding. Het was de tweede editie van onze Kids Fashion Week. En aan onze bezoekersaantallen te zien, vonden jullie het leuk. Wij zelf ook! Dus deze week blijft ieder half jaar bij ons terugkomen. Heb je bepaalde merken of dingen gemist, laat het ons dan vooral weten. Dan gaan we de volgende keer proberen om nog beter aan jullie wensen te voldoen. We hadden deze editie ook een toffe give away met Moodstreet. En we hebben een winnaar! *tromgeroffel* Kelly Ummels-Schmitz heeft de zomer outfit van Moodstreet gewonnen. De winnaars van de zomerjassen van Tumble ‘N Dry maken we volgende week bekend. Je kunt hier nog meedoen!

Liefs,

Annemieke & Cynthia

P.S. Wil je geen enkele foto van ons missen? Volg ons dan op Instagram.

Boekentip voor als je zwanger wilt worden
Op babynamen jacht? Zo heb ik het gedaan!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter