What’s On Our Mind #13 – Vakantie!

3 mei 2017
mamablogger; mamablog; momblog; lady lemonade; what’s on our mind; #woom; dagboek; week; foto’s; instagram; koningsdag; oranje; vakantie; kinderen; haarlem; kermis; efteling; linnaeushof; uitje; peuter; kleuter; tip; idee; groente eten; groenten; koningsnacht; frozen; frozen 2; film; uit; haarlem; bloemendaal; school

Hoi! Wat leuk dat je mee komt lezen en kijken naar onze nieuwe #WOOM! Onze kinderen hadden vakantie en dus kun je een heleboel kiekjes van leuke uitjes verwachten. Want ondanks het slechte weer – want het is toch niet normaal koud voor april?! – hebben we er natuurlijk wel een gezellige week van gemaakt. En dan was er nog Koningsdag; een geweldig feestje! Ook hebben we nog een vette winactie lopen op de blog waar we je nog even over willen tippen. En we zijn volle bak bezig met de Groente Challenge! Kijk je mee?

Naar Europa’s grootste speeltuin: Linnaeushof

mamablogger; mamablog; momblog; lady lemonade; what’s on our mind; #woom; dagboek; week; foto’s; instagram; koningsdag; oranje; vakantie; kinderen; haarlem; kermis; efteling; linnaeushof; uitje; peuter; kleuter; tip; idee; groente eten; groenten; koningsnacht; frozen; frozen 2; film; uit; haarlem; bloemendaal; schoolWoensdag ging ik – Annemieke – samen met Finn, Charlie en mijn vriendin Miranda en haar drie dochtertjes naar de grootste speeltuin van Europa; Linnaeushof. Die zit in Bennebroek en op mijn elektrische bakfiets kan ik er zelfs heen fietsen. ‘s Ochtends regende het nog, dus ik was heel even bang dat ik mijn boys teleur moest stellen, maar de rest van de dag was het gelukkig zonnig! Toen ik nog even de website wilde checken voor prijzen en openingstijden stuitte ik op negatieve recensies van mensen die vinden dat de speeltuin verouderd is. Maar ik vind het er nog steeds geweldig. Oneindig veel ouderwets speelplezier; van trampoline, klimrek, reuze glijbaan, treintjes, luchtkussens, draaimolens tot enorme zandbak, schommels en nog veel meer. De kinderen waren er niet weg te slepen. En ik heb ondertussen ook weer lekker bij kunnen kletsen met mijn vriendin. Een heerlijke dag!

‘Lees ook: De 12 leukste pretparken voor peuters en kleuters.’

Koningsnacht in Bloemendaal

mamablogger; mamablog; momblog; lady lemonade; what’s on our mind; #woom; dagboek; week; foto’s; instagram; koningsdag; oranje; vakantie; kinderen; haarlem; kermis; efteling; linnaeushof; uitje; peuter; kleuter; tip; idee; groente eten; groenten; koningsnacht; frozen; frozen 2; film; uit; haarlem; bloemendaal; schoolNadat ik voor Niels en de jongens avondeten had gekookt, maakte ik me op voor een ouderwets avondje Koningsnacht vieren. Ik had afgesproken met twee moeders die ik via school heb leren kennen en die hier ook nog niet zo lang in het dorp wonen. We gingen de plaatselijke kroeg – Het Hemeltje – onveilig maken. Eerst aten we er een hapje en daarna kwam er een dj. Dj John bleek een swingende vijftiger met een heerlijk jaren 80 repertoire. En wat hebben we een enorme lol gehad. Het publiek varieerde van 18 tot 88 jaar, er stonden vrouwen van 60 op tafels te dansen en wij gingen ook los. Zelfs op Anita Meijer! We hadden de mannen beloofd dat we op een gegeven moment met hen zouden wisselen, zodat zij ook nog even sfeer konden proeven. Maar zo ver is het nooit meer gekomen.

Koningsdag in Haarlem!

mamablogge; mamablog; koningsdag; vrijmarkt; feest; verkopen

Toen ik – Cynthia – hoorde dat het met Koningsdag nog kouder dan kerst zou worden zag ik mezelf vooral die dag met een dekentje op de bank liggen en alleen maar films kijken. Lang leve de beroerde weersvoorspelling in Nederland, gelukkig viel het mee en hebben wij in ieder geval een hele leuke dag gehad. In ons buurtje is al zoveel te doen dat we eigenlijk niet verder dan dat komen. Reva en Lucy hadden allebei een paar euro in hun portemonnee en mochten zelf gaan shoppen op de vrijmarkt. We hebben er dus weer wat rommel bij gekregen ;-). Reva heeft alvast geoefend achter een kraampje bij een vriendinnetje van haar en ik denk zo dat ze volgend jaar ook wel gaat verkopen. De rest van de dag hebben we eigenlijk vooral buiten lekker geborreld met vrienden in de straat. Het was een heerlijk feestje, nu op naar 5 mei Bevrijdingspop!

Koningsdag in Haarlem & Bloemendaal

mamablogger; mamablog; momblog; lady lemonade; what’s on our mind; #woom; dagboek; week; foto’s; instagram; koningsdag; oranje; vakantie; kinderen; haarlem; kermis; efteling; linnaeushof; uitje; peuter; kleuter; tip; idee; groente eten; groenten; koningsnacht; frozen; frozen 2; film; uit; haarlem; bloemendaal; schoolOok wij zijn met Koningsdag naar Haarlem geweest. Mijn jongens houden allemaal niet van de vrijmarkt, maar wel van de kermis. En die hebben we in ons dorp niet. Dus gingen we naar de Zaanenlaan waar de kids in de draaimolen en buggy’s geweest zijn, ballen gevangen hebben en we met het hele gezin in de mini-achtbaan gingen. ‘s Middags zijn we Bloemendaal in gegaan waar één van de straten omgedoopt wordt tot ‘oranjepretstraat’ met allerlei oud-Hollandse spelletjes, luchtkussens en live muziekband. Super gezellig, want je komt elkaar allemaal tegen. De kinderen speelden met hun vriendjes van school, terwijl wij een drankje dronken met de buurt. Nooit gedacht dat ik – een echt stadsmeisje – dat dorpse zo leuk zou gaan vinden!

‘Lees ook: Leuke knutselideeën voor in de vakantie.’

Frozen 2 komt eraan!

mamablogger; mamablog; what's on our mind; frozen 2; bioscoop; film;

De Frozen hype, je zou toch denken dat deze een keertje over moet gaan? Niets is minder waar! Eerlijk gezegd was ik er niet rouwig om dat de Frozen film van Netflix verwijderd was. We waren weer eventjes uit de Frozen bubbel! Totdat Lucy opeens een paar weken geleden begon te gillen, ze zag dat Elsa en Anna weer terug waren op Netflix. Sindsdien zitten we hier weer volop in ‘Let it go, let it goooooo’. En vorige week kwam dan eindelijk ook het nieuws naar buiten – waar alle kleine fans al tijden met smart op zitten te wachten – wanneer Frozen 2 uitkomt! Misschien heb je het al ergens gelezen, maar voor degene die het gemist hebben je moet nog heel eventjes geduld hebben tot…….. 27 november 2019! Dit duurt nog hartstikke lang dus ik hoop dat we in die tussentijd nog even een uitstapje maken naar een andere leuke nieuwe hysterische film.

Feestweekend

mamablogger; mamablog; momblog; lady lemonade; what’s on our mind; #woom; dagboek; week; foto’s; instagram; koningsdag; oranje; vakantie; kinderen; haarlem; kermis; efteling; linnaeushof; uitje; peuter; kleuter; tip; idee; groente eten; groenten; koningsnacht; frozen; frozen 2; film; uit; haarlem; bloemendaal; schoolOns weekend was ook lekker feestelijk. Zaterdag hadden we een feest omdat de vriendin van Niels zijn vader 65 jaar werd. Het was stralend mooi weer en dus hebben we de hele middag buiten gestaan. En zondag mochten Finn en Charlie kiezen wat we zouden gaan doen. Ze wilden het liefst naar Vigo en Ise, hun neefje en nichtje. Die bivakkeren momenteel op een camping, omdat hun huis verbouwd wordt. En mijn ouders stonden daar ook met hun caravan, omdat ze ook vakantie hebben. Het was de mooiste dag van de vakantie tot nu toe. En dus besloten we spontaan om met elkaar te barbecueën. Het zwembad was zelfs open, nog te koud om te zwemmen, maar prima om in pootje te baden. Een mooie afsluiter van de week, want Finn moet deze week gewoon alweer naar school.

Back to school

mamablogger; mamablog; momblog; lady lemonade; what’s on our mind; #woom; dagboek; week; foto’s; instagram; koningsdag; oranje; vakantie; kinderen; haarlem; kermis; efteling; linnaeushof; uitje; peuter; kleuter; tip; idee; groente eten; groenten; koningsnacht; frozen; frozen 2; film; uit; haarlem; bloemendaal; schoolEn zo ging maandagochtend de wekker ineens weer om 7 uur en zaten we na een relaxte week weer in die vreselijke ochtendspits. Eet je brood nou op, schoenen aan, jas aan… Maar het is weer gelukt om Finn op tijd op school af te leveren.

Voor het eerst naar de Efteling

mamablogger; mamablog; efteling; vakantie; attractiepark; sprookjesbos; op pad; Kaatsheuvel

De kids van Annemieke gaan weer naar school, maar wij hebben nog een weekje extra vakantie. En er stond nog iets heel leuks bij ons op de planning, een dagje Efteling! Reva en Lucy waren er nog nooit geweest dus die konden niet wachten. Waarschijnlijk was het Sprookjesbos al genoeg voor ze, want dat alleen al vonden ze helemaal geweldig. De hele dag die blije gezichtjes vind ik als mama echt een cadeautje. Droomvlucht was absoluut nummer 1 favoriet en ook van deze mama. Heerlijk jezelf zo onderdompelen in de magische sprookjeswereld. Eigenlijk was voor ons één dag toch nog iets te kort. Met twee kleine meisjes die overal willen stoppen – sowieso voor iedere rode paddenstoel – blijft er einde van de dag nog zoveel leuks over waar je nog niet bent geweest. Volgend jaar gaan we nog een keertje terug en dan met een overnachting erbij. Nu al zin in!

Groente Challenge

mamablogger; mamablog; momblog; lady lemonade; what’s on our mind; #woom; dagboek; week; foto’s; instagram; koningsdag; oranje; vakantie; kinderen; haarlem; kermis; efteling; linnaeushof; uitje; peuter; kleuter; tip; idee; groente eten; groenten; koningsnacht; frozen; frozen 2; film; uit; haarlem; bloemendaal; schoolWe zijn de afgelopen week ook volop bezig geweest met de Groente Challenge die we aangegaan zijn met Albert Heijn; ervoor zorgen dat onze kinderen voldoende groenten per dag binnen krijgen. Misschien heb je vanmorgen in onze update blog al gelezen dat het nog best een lastige uitdaging is. Maar wij hebben er zelf al wel veel van geleerd. Onze best werkende tips hebben we gedeeld in een filmpje. Heb je een lastige eter thuis of kinderen die ook geen groente ‘lusten’, dan vind je het misschien leuk om die nog even te zien. Hij staat hier op ons YouTube kanaal.

Favoriete wijk aan de muur

mamablogger; mamablog; wonen; interieur; wijck; muur; buurt; cadeau

Ik – Cynthia – kom zoveel leuke dingen tegen die ik altijd graag met jullie wil delen, zoals deze mooie tekeningen voor aan de muur. Ken je WIJCK al? Je kunt hier unieke lijntekeningen kopen van ‘s werelds bekendste wijken en leukste straatjes denk aan SOHO, El Born, de Jordaan, Le Marais. Superleuk voor in je interieur! Ben je zelf helemaal trots op je eigen wijk? Je kunt hier ook je eigen buurtje custom made laten natekenen in ieder gewenst formaat. Leuk cadeautje voor jezelf of juist voor iemand anders.

Winnen: 3x een beautypakketten t.w.v. meer dan €100,-!

Tot slot nog even wat aandacht voor de winactie die afgelopen zondag bij ons online ging. We kunnen ons voorstellen dat je die dag lekker van de zon aan het genieten was en daarom gooien we hem nog even in de herhaling. We mogen namelijk 3 vette beautypakketten weggeven t.w.v. meer dan €100,-. Met daarin onder andere de oogcrème waar ik laatst zo lyrisch over was. Wil je precies weten wat erin zit en wat je moet doen om kans te maken? Lees dan even deze blog terug.

Dit was onze #WOOM weer voor vandaag. Leuk dat je mee kwam kijken. Volgende week zijn we er weer met een nieuwe What’s On Our Mind. Voor wie er nog vakantie heeft; geniet! En dat geldt eigenlijk ook voor de niet-vakantie vierders. Fijne avond!

Liefs,

Cynthia en Annemieke

P.S. Wil je geen enkele foto van ons missen? Volg ons dan op Instagram.

Verwennerij voor Moederdag @ The Gift Suite
Lady Lemonade - What's On Our Mind #12

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter