10 moeder – dochter dingen om te doen

21 april 2016
Moeder dochter uitjes en leuke dingen om te doen

Na mijn lijstje met 10 moeder – zoon dingen om te doen, kan een lijstje met 10 moeder – dochter dingen om te doen natuurlijk niet uitblijven. Want meisjes vinden het minstens zo fantastisch om samen leuke uitjes te maken en dingen te doen met mama. Ook voor deze tips geldt dat er activiteiten tussen kunnen staan die jongens ook heel erg leuk vinden. Laat je vooral inspireren. Oh, en meer ideeën zijn natuurlijk altijd welkom. Dus laat ze vooral achter in een reactie onder dit blog.

Nagels lakken

Kinderen staan meestal vooraan als je je nagels in de lak zet en willen ook zo’n mooi kleurtje op hun nagels. Tover het huis om in een nagelsalon en plan een middagje nail art. Iedere nagel een ander kleurtje! Voor kleine prinsesjes bestaat er kidsproof nagellak, dus het is volledig veilig. Je kunt natuurlijk ook naar een echte nagelstudio, dan vind je kleine meisje vast helemaal stoer.

High Tea

Trek je mooiste kleding aan en boek een high tea in een leuk tentje. Lekker smikkelen van hartige en zoete hapjes, nippen van thee en nonstop ouwehoeren.

Modeshow

Laat je dochter een aantal setjes kleding uit jouw kast kiezen en uit die van haarzelf. Denk aan zwierige jurken, armbanden, kettingen, zonnebrillen, hoedjes en hoge hakken. Daarna tover je de kamer om in een catwalk en lopen jullie je eigen modeshow. Vergeet vooral geen foto’s te maken als een echte paparazzi. Een leuk aandenken voor later!

Vriendschapsbandjes maken

Het maken van sieraden is ook heel erg leuk om te doen. Voor jezelf of voor elkaar. Op Moodkids vind je verschillende leuke ideeën waar je mee aan de slag kunt gaan. Allemaal simpel en helemaal niet duur.

Pyjama party

Leg een matras bij je dochter in de kamer op de grond, sleep je dekbed en kussen er naartoe en houd samen een pyjama party. Lekker lang opblijven, onder de dekens een filmpje kijken op de Ipad met een bak popcorn op schoot en lekker keten totdat je je ogen niet meer open kunt houden.

Beauty behandeling

Maak van je badkamer een beautyfarm compleet met maskertjes, lekkere crèmes en make-up. En dan lekker tutten!

Naar de bioscoop

Ook voor jonge filmliefhebbers draaien er leuke films in de bioscoop. Vooral nu worden er veel grote films uitgebracht. Welke er tot en met het einde van 2017 draaien, hebben wij voor je op een rij gezet. Je vindt het complete kinderfilm overzicht hier.

Koekjes bakken en versieren

Samen met je kind koekjes bakken is echt een feestje. Helemaal als je ze daarna ook nog heel mooi versiert met allerlei lekkers. Hier vind je een makkelijk recept voor het deeg.

Naar de bibliotheek

Een leuke activiteit met je dochter hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Je kunt ook gewoon naar de bibliotheek en daar met een stapel boeken een lekker plekje opzoeken om er eindeloos voor te lezen.

Knutselen

Heb je een dochter die gek is op knutselen? Verzamel wc-rollen, lege doosjes, gekleurd papier en andere spullen waarvan je iets moois kunt maken en laat de fantasie het resultaat bepalen. Heb je wat meer inspiratie nodig? Check dan onze blogs met knutseltips.

DIY: Moederdag thee
10 moeder - zoon dingen om te doen

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply jaimy 10 april 2021 at 4:13 pm

    jaa dagg hier heb kk niks aan

  • Laat een reactie achter