Winnen: Osmo – interactieve spelletjes op de iPad

15 december 2016
spelen, spelletje, ipad, tablet, app, osmo, game, osmo brain fitness, osmo coding, coderen, programmeren, kind, kinderen, kleuter, leren, educatieve, apps, tips, ipad, leerzaam, interactief, tangram, puzzel, tekenen, tip, review, numbers, words, tellen, spellen, lezen, woorden

Spelen jullie kinderen met een tablet? En wat doen ze er allemaal op? Mijn jongens gebruiken de iPad vooral voor het kijken van filmpjes, luisteren naar muziek en spelen van spelletjes. Maar ook al hebben die apps een educatief tintje, van al dat schermstaren worden de hersencellen in die kleine bovenkamertjes vast niet enorm veel slimmer. Maar nu heb ik Osmo ontdekt. Een spelsysteem waarmee je verschillende spelletjes kunt doen met de iPad. En ik zeg bewust ‘met’ in plaat van ‘op’, omdat Osmo veel meer is dan een app waar kinderen alleen maar naar het beeldscherm staren. Osmo voegt echte objecten aan het spelen met de iPad toe. Kinderen puzzelen bijvoorbeeld in het echt, met een spiegeltje op de iPad. Een veel interactievere en leerzamere manier om met de tablet bezig te zijn.

Slim spiegeltje

Osmo is een spelsysteem dat bestaat uit een houder voor de iPad en een spiegeltje dat je over de camera heen schuift. Het maakt gebruik van reflectieve kunstmatige intelligentie. Of heel simpel gezegd: Het spiegeltje laat de iPad zien wat je kind voor de iPad doet en de iPad reageert daarop. Bij het spelletje Tangram bijvoorbeeld moeten kinderen met echte, tastbare vormen figuren leggen die uitgebeeld staan op het scherm. De iPad ziet of je goed bezig bent. Als hij merkt dat je het lastig vindt, krijg je af en toe een hint. En is je figuur af, dan zie je een animatie en ga je door naar een volgende – steeds moeilijkere – puzzel.

spelen, spelletje, ipad, tablet, app, osmo, game, osmo brain fitness, osmo coding, coderen, programmeren, kind, kinderen, kleuter, leren, educatieve, apps, tips, ipad, leerzaam, interactief, tangram, puzzel, tekenen, tip, review, numbers, words, tellen, spellen, lezen, woorden

Osmo apps

Er zijn inmiddels acht verschillende Osmo spellen die geschikt zijn voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar en die allemaal een educatief tintje hebben. Je hebt spelletjes die je leren lezen, tekenen, rekenen en zelfs programmeren. Voor alle spelletjes geldt dat je in ieder geval de Osmo base – de houder – en de reflector – het spiegeltje – nodig hebt. Als je de basis en spelletjes aangeschaft hebt, download je gratis de bijbehorende apps en kun je aan de slag.

‘Lees ook: Dé 8 apps die iedere moeder op haar telefoon moet hebben.’

Wij hebben thuis de Osmo Brain Fitness kit met daarin de basis en spelletjes Tangram, Newton en Masterpiece. En Osmo Coding. Osmo Masterpiece tovert je iPad om in een ware tekenstudio. Je legt een willekeurig object neer voor de iPad, de iPad zet die om in lijnen waarna je het gekozen item exact na kunt tekenen. Osmo Newton laat balletjes op de iPad vallen die je door obstakels te tekenen of voorwerpen voor de iPad te leggen moet laten weerkaatsen naar een doel om punten te verzamelen. Heel geestig! Maar onze favoriet is toch Osmo Coding, waarmee kinderen al jong beginnen met leren programmeren.

Leren programmeren

In Osmo Coding heb je de controle over Awby, een grappig mannetje dat net als Finn gek is op aardbeien. Bij het spel krijg je tastbare blokken met verschillende functies die je kunt aanpassen en waarmee je commando’s kunt geven zoals lopen en springen. Zo leid je Awby door een bos vol aardbeien waarmee je punten verzameld die je weer in kunt zetten om je eigen picknickplaats te bouwen. Het spel begint simpel, maar de commando’s worden steeds ingewikkelder. Een leuk en uitdagend spel waarmee je kind de basisprincipes van programmeren leert en oplossingsgericht leert te denken.

Je koopt de Osmo kits en spelletjes onder andere bij bol.com. Een tip voor onder de kerstboom!

Winnen?

spelen, spelletje, ipad, tablet, app, osmo, game, osmo brain fitness, osmo coding, coderen, programmeren, kind, kinderen, kleuter, leren, educatieve, apps, tips, ipad, leerzaam, interactief, tangram, puzzel, tekenen, tip, review, numbers, words, tellen, spellen, lezen, woordenIs jouw kind een kleine Mark Zuckerberg in de dop? Of gewoon groot fan van de iPad? Doe dan mee met onze winactie! We geven een Osmo set weg die bestaat uit Osmo Brain Fitness Kit (t.w.v. €59,95) en Osmo Coding (t.w.v. €59,95).

Als je kans wilt maken op deze toffe prijs dan doe je het volgende:

 • Like Lady Lemonade op Facebook en/of op Instagram.
 • Deel ons Facebook bericht of repost ons bericht op Instagram over deze winactie.
 • Laat ons in een reactie weten waarom jij deze set moet winnen.

Volgende week maken we de winnaar op deze pagina bekend!

UPDATE 20-12 Ilse van Houts is de winnaar van deze actie. Van harte gefeliciteerd Ilse! En veel plezier ermee!

Finn vs Duracell konijn - Wie heeft de langste batterijduur?
Sinterklaas app tip: Sinterklaas bellen en sms'en

Dit vind je misschien ook leuk

13 Reacties

 • Reply Fann.t 15 december 2016 at 9:04 am

  Bij het zoeken naar Sinterklaascadeaus kwam ik Cosmo al tegen. De iPad is hier erg populair en het spelen mét in plaats van óp spreekt mij erg aan! De ‘Sint’ heeft nóg niet gekozen voor dit cadeau, nu ik je stukje lees word ik weer enthousiaster! Ik denk dat ik zelf ook wel wat spelletjes erop wil spelen 🙂 Ik ga ‘m delen op Instagram.

 • Reply Fann.t 15 december 2016 at 9:07 am

  Cosmo is ook leuk maar ik bedoel nnatturlojk Osmo 🙂

 • Reply Helma Keijzer 15 december 2016 at 9:49 am

  Ik doe graag mee! Mijn dochter van 6 is dol op de iPad. En haar vader doet iets met programmeren. Ik ben a technisch. Het lijkt me leuk om te zien hoe ze met deze leerrijke set zich spelenderwijs kan ontwikkelen. Leren moet wel leuk zijn en blijven.

 • Reply Claudia Muller-Kosters 15 december 2016 at 10:13 am

  Super leuk voor ons 5-jarige meisje! Ik vind het zo leuk om te zien wat die kleintjes al kunnen met de iPad… Ze hebben veel al eerder in de gaten dan wij zelf ;-). Weet zeker dat ze hier veel mee zou spelen!

 • Reply Jasmijn 15 december 2016 at 11:06 am

  Wat gaaf! Lijkt mij heel leuk voor dochterlief ze is gek op de iPad dus hopelijk zo nog steeds!

 • Reply Antsje 15 december 2016 at 11:14 am

  Osmo is echt super gaaf! Ik werk op een school voor kinderen met een verstandelijke beperking. Dit zou een hele mooie toevoeging zijn voor onze lessen voor de kids! Het interactieve stimuleerd de intrinsieke motivatie wat bij deze doelgroep vaak ontbreekt en het zelfstandig werken best wel moeilijk is. Ik doe heeel graag mee met deze winactie!

 • Reply Sharon de Ridder 15 december 2016 at 11:27 am

  Wauw, dit is tof! Ik zou dit graag winnen, zodat mijn dochter ook eens iets anders wil doen op de iPad behalve filmpjes kijken 🙂

 • Reply Dimpfie Claessens 15 december 2016 at 2:46 pm

  Dat zou geweldig zijn voor mijn meiden van 10, 8 en 6 jaar. Zij maken veel gebruik van de tablet, maar inderdaad vooral voor filmpjes, spelletjes en muziek. Het zou geweldig zijn als ze er ook nog iets anders mee kunnen doen.

 • Reply jeroen 15 december 2016 at 3:53 pm

  Onze oudste zoon is nu al sneller met sommige zaken op de iPad als ik.. Zo’n talent moet dan ondersteund en verder uitgebouwd worden. Daarvoor is deze app uitermate geschikt.

 • Reply Hubrouck Sonja 15 december 2016 at 5:37 pm

  voor mijn 3 kleinkinderen, die zouden daar erg blij mee zijn ! kadootje voor onder de kerstboom !

 • Reply Hubrouck Sonja 15 december 2016 at 5:39 pm

  voor mijn 3 kleinkinderen, die zouden daar erg blij mee zijn, kadootje voor onder de kerstboom !

 • Reply Jessica 16 december 2016 at 11:09 am

  Voor onze zoon van 4 die ook graag op de iPad filmpjes kijkt en spelletjes doet. En een mama die het heel fijn zou vinden als hij er wat van leert ?

 • Reply Vanessa 17 december 2016 at 12:10 am

  ik heb zelf helaas (nog )niet het voorrecht gehad om kinderen te mogen/kunnen krijgen..
  Toch doe ik graag mee..voor m’n 4 lieve neefjes en nichtjes die gelukkig vaak over de vloer komen bij me!!
  Wat zou het fantastisch zijn om hen met kerst als ze bij ons zijn hiermee te verrassen!!

 • Laat een reactie achter