Vrolijke papegaai knutselen van wc rollen

2 juli 2022
Vrolijke papegaai knutselen van wc rollen.

Wil jij een papegaai knutselen? Dan vind je deze vrolijke, gekleurde vogel vast leuk! Je maakt hem van een wc rol en gekleurd papier. Wij laten je stap voor stap zien hoe je dat doet.

Wat heb je nodig voor het knutselen van de papegaai?

‘Lees ook: Meer dan 50 leuke ideeën om te knutselen met wc rol.’

De papegaai knutselen

  1. Lijm gekleurd papier op de wc rol. En geef de buik van je papegaai eventueel ook nog een andere kleur.
  2. Plak twee grote wiebel ogen op de rand van het lijf van de papegaai.
  3. Vouw dan de snavel van twee vouwblaadjes. Hoe je dat doet, is lastig in woorden te omschrijven en kun je het beste bekijken in de video hierboven. De snavel plak je als hij af is onder de ogen.
  4. Daarna ga je de kuif, staart en vleugels van de papegaai knutselen. Voor allemaal heb je één vouwblaadje nodig dat je zigzag opvouwt. Daarna vouw je de harmonica dubbel en plak je de zijkanten aan elkaar vast, zodat er een kleine waaier ontstaat. Wil je de vleugels van de papegaai van twee verschillende kleuren maken? Dan knip je twee verschillende kleuren vouwblaadje door de helft, plakt ze aan elkaar en maak je er een waaier van.
  5. Plak de kuif aan de binnenkant van de wc rol boven de ogen vast en de staart aan de achterkant. De vleugels plak je tegen de zijkant aan. Ik heb hier een lijmpistool voor gebruikt, zodat alles snel vast zat. Heb je die niet, zet de staart en de kuif dan vast met een knijper tot de lijm droog is. En leg de papegaai op zijn zijkant op de ene vleugel en leg op de andere vleugel iets zwaars, zodat hij op zijn plek blijft zitten totdat de lijm droog is.
  6. Tot slot maak je de pootjes van de papegaai van chenilledraad. Knip de chenilledraad door de helft en één van de helften nog een keer doormidden. Buig dan het langste stuk dubbel en draai de twee kortere stukken om beide uiteindes heen en buig ze in de vorm van een pootje. De chenilledraad plak je vast aan de binnenkant van de wc rol. En dan is je papegaai klaar!
Vrolijke papegaai knutselen van wc rollen.

En, vind je dit ook geen leuke wc rol knutsel? Als jij deze vrolijke papegaai nu ook gaat knutselen, dan vinden we het leuk als je het eindresultaat met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto van jouw creatie op Facebook of Instagram te plaatsen waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd! 

‘Lees ook: 18 Coole ideeën voor het knutselen van ijsjes!

Nog meer leuke knutselideeën voor kinderen

Behalve het knutselen van een papegaai vind je op onze website nog veel meer leuke knutselideeën met wc rollen. Bekijk bijvoorbeeld al onze andere wc rol dieren maar eens. Of dit blog met meer dan 50 wc rol knutsels. En voor andere knutselinspiratie kun je hier ook heel goed terecht. Als je kijkt onder het kopje knutselen dan zie je al onze eerdere knutselblogs.

En mocht je echt nooit meer iets van ons willen missen, abonneer je dan op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt!

Kleurplaat zomer | Print hier gratis de leukste zomer & vakantie kleurplaten
Een theezakje knutselen voor het afscheid van juf of meester

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter