Een vrolijke vis knutselen met vlechtstroken

28 maart 2018
Een vrolijke vis knutselen met vlechtstroken

Kennen jullie de ouderwetse vlechtstroken nog? Van die papieren stroken waarmee je vast wel eens een muizentrapje gemaakt heb. Ik heb er vroeger heel veel mee geknutseld en het meest leuke vond ik dan altijd om er mandjes of matjes van te vlechten. De patronen zagen er altijd zó mooi uit. Dus toen ik ze vorige week ineens weer tegen kwam, inspireerde me dat tot het maken van deze vrolijke vis met een gevlochten buikje. De mooiste vis uit de zee, vind je niet? Als jij het snijwerk voor je rekening neemt, kun je deze vis knutselen met je kinderen. Het is niet moeilijk, ik heb het voorwerk al voor je gedaan! 

Wat heb je nodig?

 • A4 vel papier
 • Vlechtstroken (o.a. te koop bij HEMA of Lobbes)
 • Lijm
 • Schaar
 • Scherp mes
 • Potlood
 • Eventueel wiebeloog
‘Lees ook: 12 toffe knutselideeën met een eierdoos.’

De vis knutselen

 1. Ik heb het je alvast een beetje makkelijk gemaakt, want de vis heb ik al getekend en daarvan een printable gemaakt. Dus wil je de easy versie van de vis knutselen, dan kun je de printable hier downloaden. Maar de vis zelf tekenen, kan natuurlijk ook!
 2. Knip de vis uit en snijd de stroken op zijn buik open met een scherp mes.
 3. Rijg nu de vlechtstroken door het raster van de vis. Van voor naar achter en weer terug. De volgende strook rijg je er tegenovergesteld in. Zo ontstaat er een leuk patroon. Je kunt eventueel ook nog de staart versieren met wat vlechtstroken.
 4. Lijm de vlechtstroken vast aan de vis, zodat ze niet kunnen verschuiven. Dat doe je aan het randje van het vissenlijf. In mijn geval heb ik de gele stroken op de voorkant vast gelijmd en de rode op de achterkant.
 5. Als alle vlechtstroken vast zitten, knip je de uiteindes in de vorm van vinnen. Om te voorkomen dat ik fout zou knippen, heb ik de vorm eerst op de stroken geschetst met potlood.
 6. Tot slot plak je nog een (wiebel)oog op de vis en geef je hem een lief roze wangetje. Dit kun je ook aan beide kanten van je kunstwerk doen, de achterkant is net zo mooi namelijk. En dan kun je hem ophangen.
‘Lees ook: Knutselen met wc rollen – 15 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.’

Nog meer knutselideeën voor kids

Vond je deze vis knutselen leuk? Hier heb ik nog een heleboel leuke knutselideeën met papier verzameld. En wil je helemaal geen knutsels meer van ons missen? Abonneer je dan gratis op ons YouTube kanaal. Iedere week zetten wij daar een nieuwe creatieve video online en als abonnee krijg je daar een melding van en ben je dus de eerste die het weet.

Verven met knikkers - een toffe knutseltip voor álle leeftijden
Paaseieren schilderen - 8 toffe manieren om je paasei te verven & versiertips

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter