Leuk met kids! Een vogelvoer slinger mannetje maken

13 januari 2024
Een vogelvoer slinger mannetje maken - Leuk om te doen met kids en lekker voor de vogels!

Dit vogelvoer mannetje met pinda slinger armen en benen is super leuk om te maken voor kinderen. En het is bovendien echt een feestmaal voor vogels. Met pinda’s, zaden en een vetbol als hoofd helpt hij ze wel de koude winter door. Je kunt het mannetje gezellig ophangen in de tuin of op het balkon; overal waar vogels komen. Een leuk alternatief voor een vogelvoer slinger, wij laten je stap voor stap zien hoe je hem maakt.

Wat heb je nodig voor het maken van het vogelvoer mannetje?

  • Een vetbol
  • Een netje met vogelvoer, zoals zaden of pinda’s
  • Pinda’s in de dop
  • Naald met een groot oog en dik draad
  • Mini terracotta bloempotje. O.a. te koop bij Dille & Kamille.
>> Lees ook: De leukste winter spelletjes voor kinderen.

Het vogelvoer slinger mannetje maken

  1. Rijg de vetbol met naald en draad vast aan het netje vogelvoer. Het netje wordt de buik van je mannetje en de vetbol zijn hoofd.
  2. Dan ga je verder met de armen en benen. Daarvoor rijg je een aantal doppinda’s – ik gebruikte er 8 per been en 6 per arm – aan je draad. En als je er één af hebt, rijg je de draad door het netje vogelvoer en waar de draad er aan de andere kant weer uitkomt, ga je nog zo’n pinda slinger maken. Op die manier maak je twee armen en twee benen. Bij de laatste pinda’s kun je een knoopje leggen.
  3. Je vogelvoer heeft nu al de vorm van een mannetje. Nu maak je aan de bovenkant van zijn hoofd, aan de vetbol, een dubbele draad vast, waaraan je de vogelvoer slinger kunt ophangen.
  4. En tot slot zet je het mini terracotta bloempotje ondersteboven op het hoofd van het mannetje en haal je de dubbele draad door het potje heen. In de bodem zit namelijk een gaatje waardoor je het touwtje kunt rijgen.
  5. Dan kun je het vogelvoer mannetje ergens ophangen. De beste plek is een beschutte boom, daar voelen de vogels zich het fijnste.
>> Lees ook: 5 Verschillende creatieve ideeën met vogelvoer.
Een vogelvoer slinger mannetje maken - Leuk om te doen met kids en lekker voor de vogels!

Sinds onze vogelvoer mannetjes in de tuin hangen, wemelt het er van de vogels. Vooral koolmezen en pimpelmezen komen op het vogelvoer af en af en toe ook een Vlaamse gaai en stel groene halsbandparkieten. Die vrolijken onze kale wintertuin gelijk op. En wij kijken iedere dag onze ogen uit. Lijkt het jou ook leuk om zo’n vogelvoer slinger mannetje te maken? Dan vinden wij het super leuk om het eindresultaat te zien. Dat kun je als je het leuk vindt met ons delen door bijvoorbeeld een foto te plaatsen op Facebook of Instagram, waarin je Lady Lemonade tagt.

Nog meer leuke winterknutsels & activiteiten

Voor meer leuke winterknutsels en activiteiten kun je ook heel goed op onze website terecht. Hier vind je bijvoorbeeld nog een heleboel knutselideeën met als thema winter. En heb je zin om een sneeuwpop te maken (zonder echte sneeuw!), dan moet je zeker ook even ons blog met ideeën om een sneeuwpop te knutselen checken. En neem ook eens een kijkje bij onze winter spelletjes waar je allerlei leuke activiteiten voor de kinderen vindt.

Voor nog meer andere knutselinspiratie kun je hier in ons knutselarchief terecht. En wil je geen enkele video meer van ons missen, abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal! Daar komt iedere week een nieuwe creatieve video online.

Vogelvoer maken met kinderen | 5 Creatieve ideeën
Kleurplaat Oud en Nieuw | Leuke Oud & Nieuw kleurplaten printen (gratis!)

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter