Een hamburger surprise maken voor Sinterklaas

2 december 2023
Een hamburger surprise maken voor Sinterklaas! Makkelijk én super leuk!

Dit is dé perfecte surprise voor iemand die dol is op hamburgers. Eigenlijk dus voor bijna iedereen! 😉 Hij is super mooi en het zal je verbazen hoe makkelijk het is om deze hamburger surprise te maken. Met de juiste materialen durven wij zelfs te zeggen dat hij gewoon niet kan mislukken. Kijk maar, dan laten we je stap voor stap zien hoe je deze hamburger in elkaar knutselt.

Wat heb je nodig voor het maken van een hamburger surprise?

 • Piepschuim bal in 2 delen. Wij hebben er één met een doorsnee van 20 cm gebruikt. O.a te koop bij Pipoos.com.
 • Piepschuim ring (wij gebruikten deze) en een piepschuim ring met platte kant met dezelfde doorsnee als de bal. O.a. te koop bij Pipoos.com.
 • Groen crêpe papier, o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl of Pipoos.com.
 • Gekleurd papier
 • Goud papier, ook te koop bij Pipoos.com.
 • Verf in de kleur bruin, goud en eventueel ook paars en wit voor het verven van de uienringen. O.a. te koop bij Pipoos.com.
 • Schaar
 • Lijm(pistool)
 • Sesamzaadjes
 • Kartonnen wegwerp bord
>> Lees ook: Allemaal leuke Sinterklaas spelletjes om te spelen met kinderen.

De hamburger surprise maken

 1. Voor het maken van de hamburger heb je de helft van de piepschuim bal nodig. Aan de binnenkant zit nog een randje dat uitsteekt, waarmee je hem in de andere helft van de bal vast klikt. Die kun je eraf snijden, zodat de rand helemaal glad is. Bewaar het stukje piepschuim dat je eraf snijdt, daar kun je uienringen van maken voor bij je hamburger surprise.
 2. Verf de halve bal en de ring met de platte kant goud. Verf de ronde ring bruin. En verf – als je uienringen wilt maken van het afgesneden piepschuim – de piepschuim boogjes lichtpaars en aan één rand donker paars.
 3. Terwijl de verf van de hamburger surprise droogt, kun je ondertussen verder met het maken van de toppings. Je kunt zelf bedenken wat je op je hamburger doet. Wij hebben sla gemaakt van groen crêpe papier en een plakje kaas en tomaten van gekleurd papier.
 4. Als de verf opgedroogd is, kun je verder met het in elkaar zetten van de hamburger. Trek de ring met de platte kant om op goud papier en knip dit rondje twee keer uit. Het ene gouden rondje plak je op de platte kant van de gouden ring. En het andere gouden rondje plak je op de halve gouden bal. Vergeet hier trouwens niet eerst het cadeautje in te stoppen!
 5. Leg de gouden ring daarna met de ronde kant omhoog, smeer de rand in met lijm en plak de sla van crêpe papier erop. Daar bovenop lijm je de bruine ring, de hamburger! Daarop plak je het plakje kaas. En tot slot kun je je overige toppings erop plakken. Het is leuk om die een beetje bij de zijkanten te plakken, zodat ze nog te zien zijn als je de bovenkant van de hamburger op het broodje zet. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om de bovenkant van het broodje op de hamburger vast te plakken.
 6. Als finishing touch smeer je nog wat lijm op de bovenkant van de bol en daarop strooi je sesamzaad. Zo is het net een echt hamburger broodje!
 7. En serveer je hamburger dan op een kartonnen wegwerp bord. Zo is je surprise helemaal klaar!
>> Lees ook: 25+ Leuke én lekkere Sinterklaas hapjes en recepten.
Een hamburger surprise maken voor Sinterklaas! Makkelijk én super leuk!

Je zou er bijna je tanden in zetten, vind je niet?! Een mooie surprise voor iemand die van hamburgers houdt. Als jij deze hamburger surprise nu ook gaat maken, dan vinden wij het natuurlijk super leuk om te zien wat jullie ervan gemaakt hebben. Deel je een foto van je creatie? Dat kan bijvoorbeeld door hem te posten op Facebook of Instagram, waarin je Lady Lemonade tagt. Maar je mag ons ook altijd een privé berichtje sturen!

Nog meer Sinterklaas inspiratie!

Behalve deze Hamburger surprise vind je op onze website nog veel meer Sinterklaas inspiratie. Zo hebben we hier nog een heleboel andere surprise ideeën die super leuk zijn om te maken. En al onze Sinterklaas knutsels vind je hier. Voor kinderen die van kleuren houden, kun je hier allemaal super leuke Sinterklaas kleurplaten downloaden. (gratis!) En ook is het geweldig om samen met de kids Ozosnel poep te maken

Houd verder onze website en social media kanalen de komende tijd goed in de gaten, want er komt nog veel meer Sint leuks aan. En abonneer je hier (gratis) op ons YouTube kanaal, als je helemaal niks meer van ons wilt missen!

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Een Prime Drink XL fles surprise maken voor Sinterklaas
Een regenboog surprise maken voor Sinterklaas

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter