Zonnebloem knutselen – 6 Leuke knutselideeën voor kinderen

2 juli 2023
Zonnebloem knutselen - 5 Leuke knutselideeën voor kinderen!

Wij zijn dol op zonnebloemen! Ze roepen een heerlijk vakantiegevoel op en zijn bovendien hele indrukwekkende, mooie bloemen. Zonnebloemen zijn dan ook heel erg leuk om te knutselen met kinderen. Ter inspiratie hebben wij een aantal super leuke ideeën voor je op een rij gezet. Zoals zonnebloemen van papier, bekertjes, crêpepapier, een bordje, verf en nog meer. We zijn benieuwd welke zonnebloemen jij leuk vindt om te maken!

Zonnebloemen knutselen van papieren bekertjes

Zonnebloem knutselen - 6 Leuke knutselideeën voor zonnebloemen voor kinderen!

Knip een papieren bekertje om de 2 à 3 cm in, vouw de stroken naar buiten en het is net een (zonne)bloem. De uiteindes knip je rond af, de bladeren verf je geel en het hart van de bloem – de bodem van het bekertje – bruin. Plak rondom de bodem een strook oranje crêpepapier in de vorm van mini blaadjes geknipt. (o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl) Je kunt de zonnebloem bekers op een vel papier plakken en er van papier een steel en bladeren bij maken. Knip nog een papieren bekertje door de helft en plak hem op het vel papier, waardoor het net een vaas is.

‘Lees ook: Meer dan 45 leuke bloemen om te maken met kids.’

Zonnebloem knutselen van papier

Met papier kun je ook hele mooie én vrolijke zonnebloemen knutselen. Het is niet moeilijk en het resultaat is super leuk. In de video hierboven kun je zien hoe je deze zonnebloemen maakt.

Zonnebloemen maken met waterverf en waskrijt

Bloemen knutselen | 40+ Leuke ideeën om bloemen te maken!

Waskrijt en waterverf zijn een leuke combinatie. Waterverf pakt namelijk niet op de vette wasco. Dus als je eerst met waskrijt een tekening maakt en die daarna inkleurt met waterverf, dan zie je alle lijntjes nog. Probeer het maar eens door deze mooie zonnebloemen te maken! Waterverf koop je goedkoop bij de HEMA en waskrijtjes ook.

Zonnebloem knutselen van een papieren bordje

Zonnebloem knutselen - 6 Leuke knutselideeën voor zonnebloemen voor kinderen!

Met papieren gebaksbordjes kun je deze vrolijke zonnebloemen maken. Knip punten uit de rand en verf het bordje daarna geel. Als de verf droog is, plak je in het midden propjes bruin crêpepapier (te koop bij Speelgoedpostorder.nl). Plak op de achterkant van het bordje een groen ijsstokje vast (ook te koop bij Speelgoedpostorder.nl) en maak van groen papier blaadjes. Je kunt de bloem in een bloempotje met klei steken. En als je het leuk vindt, kun je de bloem ook nog een gezichtje geven met chenille, mini pompons en wiebel ogen.

Origami zonnebloem vouwen

Deze origami zonnebloem is erg leuk om te knutselen met wat oudere kinderen. Zowel de voor- als de achterkant is super mooi om te zien. Hoe je de zonnebloem vouwt, kun je stap voor stap zien in de video hierboven! Vouwblaadjes koop je o.a. bij de HEMA.

‘Lees ook: Bloembommen maken | Een leuke & leerzame lente activiteit voor kinderen.’

Zonnebloemen stempelen met verf en een sponsje

Zonnebloem knutselen - 6 Leuke knutselideeën voor kinderen!

En deze zonnebloemen tot slot zijn gestempeld met een sponsje en wattenstaafje. Dat geeft dit leuke effect! Je knipt een schuursponsje in de juiste vorm, dipt in de verf en stempelt eerst de bladeren. En daarna maak je het hart van de bloem met het wattenstaafje.

En, word jij ook zo blij van al deze mooie bloemen? As jij nu één van deze zonnebloemen gaat knutselen, dan vinden wij het super leuk als je het eindresultaat met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto op Facebook of Instagram te posten waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd! 

Nog meer zomerse knutsel inspiratie

Behalve deze zonnebloemen vind je op onze website nog veel meer leuke ideeën om te knutselen in de zomer. Bekijk ons blog met zomerknutsels bijvoorbeeld maar eens. Of misschien vind je al deze bloemen knutsels ook wel heel leuk. En kinderen die van kleuren houden, worden vast heel enthousiast van al onze zomer kleurplaten.

Al onze andere knutselideeën vind je hier in ons knutsel archief. En mocht je echt nooit meer iets van ons willen missen, abonneer je dan ook nog even op ons YouTube kanaal, waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt!

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Zonnebloem vouwen - Maak stap voor stap een origami zonnebloem
Knutselen voor juf of meester | 34 Originele afscheidscadeautjes om zelf te maken

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter