Een écht vliegende vlinder knutselen van een wasknijper

6 juli 2023
Een écht vliegende vlinder knutselen van een wasknijper!

Deze vlinder vliegt écht! Knijp hem in zijn kontje en zijn vleugels fladderen vrolijk op en neer. Super leuk om te maken met kinderen dus. En dat is simpel! Pak een wasknijper, print onze gratis vlinder template en kijk hier hoe je deze vlinder stap voor stap kunt knutselen.

Wat heb je nodig voor het knutselen van de vlinder?

 • Wasknijper
 • Onze vlinder template, die kun je hier gratis downloaden en printen
 • Gekleurd papier, o.a. te koop bij de HEMA
 • Lijm(stift)
 • Schaar
 • Waterverf (ook bij de HEMA), stiften of potloden
‘Lees ook: Meer dan 50 leuke ideeën om te knutselen met wc rol.’

Zo kun je van de wasknijper een vlinder knutselen!

 1. Print de vlinder template. Er staan 2 verschillende vlinders op; één met een patroon op de vleugels en één zonder. Je kunt zelf een vlinder voor op de wasknijper kiezen om te gaan knutselen. Geef de vlinder een mooie kleur met verf, stiften of potloden.
 2. Plak de vlinder dan op een gekleurd vel papier, zodat hij extra stevig wordt. Knip de vlinder daarna uit.
 3. Je kunt de vlinder zo laten. Of je kunt nog een lijfje knippen uit een andere kleur papier, zoals ik heb gedaan. Knip ook twee voelsprieten uit en plak die aan het lijfje van de vlinder vast.
 4. Daarna kun je de vlinder op de knijper plakken. Zorg er daarbij voor dat je de onderkant van de vlinder plakt op de kant waar je de wasknijper inknijpt. Plak ook het lijfje op de knijper als je die apart gemaakt hebt.
 5. Vouw de vleugels van de vlinder dan naar boven.
 6. Knip uit het gekleurde vel papier een strook en plak deze aan de kant waar de knijper opent als je hem inknijpt. Je plakt de strook van de ene vleugel naar de andere vleugel over de knijper heen. Om duidelijk te zien wat we hiermee bedoelen, kun je de video hierboven bekijken.
 7. De vlinder van wasknijper is nu klaar. Laat de lijm nog even drogen. Daarna kun je de vlinder laten vliegen door de knijper in te knijpen. Daar gaat ie!
‘Lees ook: Meer dan 40 leuke ideeën voor het knutselen van bloemen.’
Een écht vliegende vlinder knutselen van een wasknijper!

Leuk zo’n écht vliegende vlinder toch?! En als je er niet mee speelt, kun je hem met de knijper ergens aan ophangen. Ga jij ook zo’n mooie wasknijper vlinder knutselen? We zijn heel erg benieuwd wat jij ervan maakt. Want iedereen kan er natuurlijk helemaal zijn eigen draai aan geven! Dus deel vooral een foto van het eindresultaat met ons. Dat kan bijvoorbeeld door hem te posten op Facebook of Instagram en Lady Lemonade daarin te taggen. Maar je mag ons ook altijd een privé berichtje sturen!

Nog meer zomerse knutsel inspiratie

Behalve deze wasknijper vlinder vind je op onze website nog veel meer leuke ideeën om te knutselen met kinderen. Bekijk bijvoorbeeld ook eens ons blog met zomerknutsels ter inspiratie. Ook hebben we hier nog een heleboel andere vlinders om te maken met kids. En kinderen die van kleuren houden, worden vast heel enthousiast van al onze zomer kleurplaten.

Al onze andere knutselideeën vind je hier in ons knutsel archief. En mocht je echt nooit meer iets van ons willen missen, abonneer je dan ook nog even op ons YouTube kanaal, waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt!

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Vlinder knutselen | 20+ Vrolijke vlinder knutsels om te maken met kinderen!
Zonnebloem vouwen - Maak stap voor stap een origami zonnebloem

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter