Mijn goede voornemen: Afvallen (Ja, alwéér! Of nog steeds)

3 januari 2017
Afvallen, sporten, dieet, zwangerschap, zwangerschapskilo's, makkelijk, simpel, workout, thuis, beste, ervaring, idee, tips, gewicht, overgewicht, lichaam, lijf, dik, vet, billen, benen, buik

Het is echt mijn grootste struggle ever; mijn gewicht. Of beter gezegd; mijn postuur. Want dat cijfertje op de weegschaal boeit me niet zoveel. Ik wil gewoon blij worden van mezelf als ik in de spiegel kijk, niet mijn buik inhouden als ik een strak jurkje draag en me geen rollade voelen als ik me in mijn spijkerbroek wurm. En dus is mijn goede voornemen dit jaar wederom – jawel! – AFVALLEN. En daar begin ik traditioneel op 2 januari mee. Want met een dieet beginnen op 1 januari strand al op dag één, weet ik inmiddels uit ervaring. Nieuwjaarsborrels en Oud & Nieuw left overs combineren nu eenmaal slecht met goede voornemens.

‘Lees ook: De gouden sport tips.’

Eeuwig op dieet

Die strijd tegen de kilo’s voer ik al zo’n 7 jaar. Vroeger kon ik eten wat ik wilde en kwam er nauwelijks iets aan. Maar sinds ik de 25 jaar gepasseerd ben, blijft ieder dropje, chocolaatje en iedere fles wijn aan mijn billen, buik en benen plakken. Ik heb geen overgewicht, maar wel een irritant speklaagje. En ieder jaar op 2 januari begin ik dus aan één of ander eiwitdieet, pak ik het sporten weer op of stort me op een afval-programma. Tegen die tijd dat het bijna zomer is, zie ik er dan weer behoorlijk gestroomlijnd uit. Maar dan begint het gezellige seizoen weer. Een wijntje op het terras, bbq-en, een ijsje en op vakantie wil ik ook niet op een houtje bijten. Na de zomer trek ik weer wat meer kleding aan en vallen die 3 extra kilo’s die er inmiddels aangekomen zijn niet eens zo erg op. Met Sinterklaas sluipt er nog een kilo bij onder die dikke trui. En dan wordt het Kerst, probeer ik me in een leuk jurkje te wurmen en kom ik tot de conclusie dat ik mezelf WEER teveel heb laten gaan. Story of my life!

‘Lees ook: Bikiniproof in 5 weken.’

Beter in balans

Maar wijsheid komt met de jaren! Na een kritische zelfanalyse weet ik waar het mis gaat. Er is geen evenwicht, ik ben niet in balans. Zodra ik het drukker krijg, gaat dat ten koste van tijd voor mezelf. De sportschool sneuvelt als eerste en als ik weer eens tot ‘s avonds laat achter de computer zit, ligt er altijd chocola of chips binnen handbereik. Want als ik moe ben, ga ik (vr)eten. Steeds meer en steeds minder sporten. En dus is mijn goede voornemen dit jaar niet alleen minder snoepen, maar ook de tijd voor mezelf beter bewaken. Echt weer iedere week naar de sportschool. En ik kwam ook deze simpele 10 minuten workout voor thuis tegen op Bright Side, waar ik sinds gisteren mee ben gestart. Met simpel bedoel ik trouwens dat je er geen dingen voor aan hoeft te schaffen of iets dergelijks, maar een hapklare workout voorgeschoteld krijgt die je tussen alle bedrijven door makkelijk thuis kunt doen. De oefening zelf is echt afzien! Je had me gisteren moeten zien liggen na de ‘plank’. Maar het belooft je wel een strakker lijf in vier weken. En dat wil ik! En tien minuten per dag vrij maken, dat lukt zelfs mij nog.

‘Lees ook: Welke kleding past bij mij? Zo (her)ontdek je je eigen stijl.’

.’

Ik hoop echt dat ik aan het einde van dit nieuwe jaar deze blog terug lees en kan roepen: Yes, I did it! Ik verlang echt naar rust in mijn lijf en om mijn lijf. Niet meer dat eeuwige gejojo en geklojo. Maar alles lekker in balans. Wie doet er met me mee?

Droombruiloft!
Winnen: Armband VanSaar

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Lilianne 3 januari 2017 at 9:26 am

    Herkenbaar! Ik ben ook eeuwig op dieet!

  • Laat een reactie achter