Rupsje Nooitgenoeg knutselen met knijpers

18 augustus 2013
Rupsje Nooitgenoeg knutselen met knijpers

Van Rupsje Nooitgenoeg krijgen kids echt nooit genoeg. Om het boekje nog meer tot leven te brengen, kun je samen met je kind je eigen Rupsje Nooitgenoeg van knijpers knutselen. Een super leuk en makkelijk knutselidee voor peuters en kleuters.

Wat heb je nodig voor het knutselen van Rupsje Nooitgenoeg?

  • 20 knijpers
  • Potloden, verf, stiften of wasco in verschillende groen tinten en rood
  • Stuk touw
  • Een stukje groen, geel en paars papier
  • Lijm
  • Schaar

Rupsje Nooitgenoeg knutselenKleur zeventien knijpers aan één kant in met verschillende tinten groen en maak drie knijpers rood. Finn en ik hebben het met wasco gedaan. Maar afhankelijk van de leeftijd van je kleine kun je ook verf, potloden of stiften gebruiken.Als alle knijpers een kleurtje hebben, knijp je ze één voor één aan een stuk touw. Eerst de groene en je eindigt met de drie rode knijpers. Door het touw de ene keer laag tussen de knijper te leggen en de andere keer hoog, creëer je een speelse rups.Knip nu twee ovalen uit het gele papier en twee iets kleinere ovalen uit het groene papier voor de ogen. Knip ook een groene druppelvorm uit voor de neus. Plak ze in het gezicht. Knip tot slot uit het paarse papier twee voelsprieten en knijp die vast tussen de rode knijpers.Rupsje Nooitgenoeg is klaar! Je kunt hem leuk neerzetten of leggen. Of gebruiken om tekeningen, kaartjes en andere leuke dingen tussen te klemmen.De arm op de foto is trouwens van Finn, die zijn lievelingsboek zelfs niet heel even voor de foto kon missen. Ik ga dus weer voorlezen. Doei!

Nog meer leuke knutselideeën voor kinderen

Behalve Rupsje Nooitgenoeg vind je op ons blog nog veel meer leuke dingen om te knutselen met kinderen. Voor andere knutselideeën met knijpers moet je bijvoorbeeld zeker even ons blog ‘knutselen met wasknijpers‘ bekijken. En check ook eens ons blog ‘knutselen met wol‘. Of ontdek wat je allemaal met zoutdeeg kunt maken

Voor al onze andere knutselideeën ga je naar onze rubriek knutselen. En wil je echt helemaal niets meer van ons missen, abonneer je dan (gratis!) op ons YouTube kanaal. Want daar publiceren we iedere week een nieuwe creatieve video.

Maak een vliegtuig slinger van papier
Knutselen voor papa: een persoonlijke boekenlegger

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply Famke 18 augustus 2013 at 6:54 pm

    Wat een leuk idee. Tijn mijn zoon is dol op dit rupsje.

  • Laat een reactie achter