IJsje vouwen | Zo maak je stap voor stap een origami ijsje

21 juli 2023
IJsje vouwen | Zo maak je stap voor stap een origami ijsje!

Deze ijsjes zijn super leuk om te maken met kinderen. Zeker als het zomer is! Je kunt ze gezellig in huis ophangen, maar ook op een kaartje plakken om die naar een schoolvriendje of opa of oma op te sturen als het vakantie is. Zo’n ijsje vouwen is bovendien super makkelijk. Zeker als je naar onze video kijkt, waarin we stap voor stap laten zien hoe je zo’n origami ijsje maakt.

Wat heb je nodig voor het vouwen van de ijsjes?

  • Vouwblaadjes, o.a. te koop via Bol.com of Amazon.nl. Ik gebruikte vouwblaadjes van 20 x 20 cm, zodat de ijsjes lekker groot worden. Je hebt vouwblaadjes nodig met aan iedere kant een andere kleur. Maar als je die – net zoals ik – niet hebt, kun je ook twee verschillende kleuren vouwblaadjes op elkaar plakken.
  • Gekleurd papier
  • Stiften
  • Liniaal
  • Schaar
  • Lijmstift
‘Lees ook: 40+ Leuke ideeën om bloemen te knutselen.’

Stap voor stap een ijsje vouwen

  1. Voor het vouwen van het ijsje heb je een vouwblaadje nodig met twee verschillende kleuren. Heb je die niet, plak dan twee verschillende kleuren vouwblaadjes op elkaar met lijmstift. Daarna kun je het ijsje vouwen volgens de stap voor stap uitleg in de video hierboven.
  2. Na het vouwen van het ijsje, teken je met een stift en een liniaal een wafel patroon op de hoorn van het ijsje.
  3. Als je het leuk vindt, kun je het origami ijsje daarna ook een gezichtje geven.
  4. Knip uit gekleurd papier sprinkles en plak ze op de toef met lijm. En dan is je ijsje klaar! Je kunt er een touwtje aan maken en hem ophangen. Of je plakt het ijsje op een mooi gekleurd vel papier en stuurt hem op naar een vriendje van school of familie als vakantiekaartje.
‘Lees ook: Meer dan 60 vrolijke zomerknutsels voor kids!

Een vrolijk ijsje is het zo geworden, vind je niet?! Als jij nu ook een ijsje gaat vouwen, dan vinden we het super leuk om te zien hoe die van jou eruit ziet. Dus deel vooral het eindresultaat met ons door bijvoorbeeld een foto te posten op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar je mag ons ook altijd een privé berichtje sturen! 

Nog meer leuke ideeën om te vouwen met kinderen

Op ons blog vind je behalve dit origami ijsje nog veel meer leuke voorbeelden om te vouwen met kinderen. Hier vind je al onze origami ideeën. En als je echt gek bent op ijsjes, dan kun je ook nog even hier kijken waar je nog veel meer ijsjes knutsels vindt. Voor kinderen die van kleuren houden, zijn deze zomer kleurplaten ook heel erg leuk. En voor andere inspiratie kun je ook altijd nog ons complete knutsel archief induiken.

Vergeet je tot slot niet te abonneren op ons YouTube kanaal! Daar verschijnt iedere week namelijk een nieuwe creatieve video. En als gratis abonnee ben jij de eerste die dat ziet en mis je nooit meer iets van ons.

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Hondje vouwen | Zo maak je stap voor stap een origami hond
Dieren vingerpoppetjes vouwen met vouwblaadjes

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter