Dieren vingerpoppetjes vouwen met vouwblaadjes

20 juli 2023
Dieren vingerpoppetjes vouwen met vouwblaadjes! Zo vouw je stap voor stap een poesje, kikker, hond of panda!

Deze vingerpoppetjes zijn super leuk om te vouwen met kinderen die gek zijn op dieren. En als je er klaar mee bent, kun je ook nog met je vouwwerkje spelen. Want je kunt de dieren op je vinger zetten, maar bijvoorbeeld ook op het uiteinde van een pen of potlood. Zo kun je leuk je schrijfgerei pimpen. Ben je benieuwd hoe je zo’n dieren vingerpoppetje kunt vouwen? Het is niet moeilijk! Wij laten het stap voor stap aan je zien!

Wat heb je nodig voor het vouwen van de dieren vingerpoppetjes?

  • Kleine vouwblaadjes van ongeveer 10 x 10 cm, het liefst aan beide kanten een andere kleur of print. O.a. te koop bij Bol.com of Amazon.nl
  • Stiften
  • Evt lijmstift
‘Lees ook: Meer dan 35 leuke knutselideeën met ijsstokjes.’

De dieren vingerpoppetjes vouwen

  1. Leg je vouwblaadje voor je. Leg de kleur die het gezichtje moet krijgen aan de bovenkant en de kleur of print van de oren (of ogen) aan de onderkant.
  2. Vouw het dieren vingerpoppetje volgens de instructies in de video hierboven.
  3. Wil je een kikker of panda maken, dan vouw je de punten van de oren naar achteren. Wil je één van de andere dieren vouwen, dan kun je de oren zo laten.
  4. De losse flapjes op de achterkant van het hoofd kun je eventueel extra vastplakken met wat lijmstift.
  5. Teken daarna met de stiften een gezichtje op het vingerpoppetje.
  6. En tot slot kun je de vingerpoppetjes met de opening aan de onderkant over je vinger heen schuiven. Of zet ze op een rietje, ijsstokje of het uiteinde van een pen of potlood! Dat staat ook heel leuk en zo kun je ze ergens neerzetten.
‘Lees ook: Meer dan 20 leuke wc rol dieren om te knutselen met kids.’
Dieren vingerpoppetjes vouwen met vouwblaadjes! Zo vouw je stap voor stap een poesje, kikker, hond of panda!

Vrolijke vingerpoppetjes zijn het zo geworden, vind je niet?! Als jij nu ook één van deze dieren gaat vouwen, dan vinden we het super leuk om te zien hoe die van jou eruit ziet. Misschien verzin je zelf nog wel een ander leuk dier om zo te maken? Dus deel vooral het eindresultaat met ons door bijvoorbeeld een foto te posten op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Of je mag ons ook altijd een privé berichtje sturen! 

Nog meer leuke ideeën om te vouwen met kinderen

Op ons blog vind je behalve deze dieren vingerpoppetjes nog veel meer leuke voorbeelden om te vouwen met kinderen. Hier vind je al onze origami ideeën. En als je gek bent op dieren, dan kun je ook nog even hier kijken waar je nog veel meer dieren knutsels vindt. En voor kinderen die van kleuren houden, zijn deze dieren kleurplaten heel erg leuk. Voor andere inspiratie kun je ook altijd nog ons complete knutsel archief induiken.

Vergeet je tot slot niet te abonneren op ons YouTube kanaal! Daar verschijnt iedere week namelijk een nieuwe creatieve video. En als gratis abonnee ben jij de eerste die dat ziet en mis je nooit meer iets van ons.

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Dieren vingerpoppetjes vouwen met vouwblaadjes! Zo vouw je stap voor stap een poesje, kikker, hond of panda!
IJsje vouwen | Zo maak je stap voor stap een origami ijsje
Vlinder knutselen | 20+ Vrolijke vlinder knutsels om te maken met kinderen!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter