Kerstman knutselen | 15 Leuke manieren om een kerstman te maken met kids

25 december 2021
Kerstman knutselen | 10 Leuke manieren om een kerstman te maken met kids.

Santa’s coming to town! Zet de kerstmuziek maar aan en trek de knutselspullen uit de kast. Want deze vrolijke kerstmannen wil je zeker maken! Van een kerstman van wc rol tot een kerstman van strijkkralen, vouwblaadjes of een papieren bordje; allemaal super leuke kerstknutsels die je in opperste kerststemming brengen. Wij zijn benieuwd welke kerstman jij gaat knutselen!

15 Leuke Kerstmannen om te knutselen

Kerstman ster

Kerstman knutselen | 10 Leuke manieren om een kerstman te maken met kids.

Vind jij de Kerstman echt een ster? Maak dan deze leukerd! Je knipt een ster uit rood papier en daarop plak je een roze gezichtje. Van wit papier maak je een baard, de rand van de muts en een pompon. En van zwart en goud papier een riem. Teken met stift een gezichtje en de voetjes zwart en je Kerstman is af. Je kunt hem met een touwtje in de boom hangen of iets op de achterkant schrijven en hem aan iemand geven als kerstkaart.

‘Lees ook: 50+ Super leuke kerstknutsels voor kids.’

Kerstman maken van vouwblaadjes

Wie dol is op vouwen, vind dit vast een hele leuke kerstknutsel. Hoewel de kerstman er misschien ingewikkeld uitziet, zal het je verbazen hoe makkelijk het is om hem te maken. Kinderen kunnen dit al heel goed zelf. Check de video hierboven maar!

Kerstman knutselen van strijkkralen

Kerstman knutselen | 15 Leuke manieren om een kerstman te maken met kids.

Knutselen met strijkkralen vinden ook veel kinderen leuk. En dat kan natuurlijk ook in Kerst thema. Van de Kerstman van strijkkralen hebben we een voorbeeld gemaakt, zodat je hem makkelijk na kunt maken. Die vind je hier. En de andere kerstfiguren zijn natuurlijk ook heel leuk om te maken!

Kerstman knutselen van een papieren bordje

Kerstman knutselen | 15 Leuke manieren om een kerstman te maken met kids.

Deze Kerstman is ook cute en maak je van een papieren gebaksbordje of een gewoon papieren bord als je een groot hoofd wil. Knip het bordje door de helft. Plak dan rood papier op het halve rondje in het midden en vouw het bordje in een kegel. Plak het uiteinde vast en knip af wat uitsteekt. Maak het hoofd van roze papier, teken er een gezicht op en plak hem onder de rode muts. Maak van een wit strookje papier de rand van de muts en lijm op het uiteinde van de muts een pompon. Leuk om neer te zetten. En als je er een touwtje doorheen rijgt voordat je de pompon erop plakt, kun je hem ook in de kerstboom hangen.

Kerstman hanger maken van knijpers

Kerstman knutselen | 15 Leuke manieren om een kerstman te maken met kids.

Deze kerstman met zijn baard van knijpers is erg leuk voor in de boom. Je hebt er drie knijpers voor nodig. daar haal je het ijzertje tussenuit en dan plak je de knijpers ‘open’ aan elkaar vast. Plak op het smalle gedeelte een gezichtje van papier met een snor van watjes en mak een touwtje aan de hanger.

‘Lees ook: 20 Leuke manieren om zelf kerstkaarten te maken.’

Kerstman knutselen van papier

Kerstman knutselen | 15 Leuke manieren om een kerstman te maken met kids.

Knip de hoeken van een rood A4tje af, zodat er een driehoek overblijft, plak er een half papieren gebaksbordje op en tover hem om in de deze leuke Kerstman. Plak hem op een deur, muur, de koelkast of het raam en je hebt superleuke kerstdecoratie.

Een kerstman knutselen van wc rol

Kerstman knutselen | 15 Leuke manieren om een kerstman te maken met kids.

Van een wc rol kun je werkelijk alles maken en dus zeker ook een kerstman. Wikkel het rolletje in rood papier en maak daarna de outfit van de Kerstman af met wit, zwart en goud papier. Daarna knip je uit roze papier een gezicht en die plak je aan de bovenkant van de wc rol. Lijm aan de rand een muts vast. En tot slot maak je de haren en baard van de Kerstman van watjes.

Kerstman wandhanger maken

Kerstman knutselen | 15 Leuke manieren om een kerstman te maken met kids.

Deze Kerstman hanger past wel bij de macramé trend en is dus echt een hippe eyecatcher aan de muur. Je maakt hem door aan een stokje of papieren rietje strengen wol te hangen totdat je een mooie baard hebt. Van een papieren gebaksbordje en papier maak je het gezicht van de kerstman en die lijm je daarna aan de hanger. Knoop een touwtje aan het uiteinde van je stokje of rietje en je kunt de hanger een mooi plekje geven in huis.

Kerstman hanger van papier

Kerstman knutselen | 15 Leuke manieren om een kerstman te maken met kids.

Deze Kerstman is ook heel leuk om te knutselen voor in de kerstboom. Je maakt hem door 2 rode vouwblaadjes zigzag op te vouwen. Die vouw je vervolgens dubbel en dan lijm je de zijkanten aan elkaar vast zodat er een rond rozet ontstaat. Daarop plak je een rond papiertje waarvan je een Kerstman gezicht maakt met er tussenin een touwtje of hem aan op te hangen.

‘Lees ook: Super veel leuke kleurplaten voor Kerst om gratis te downloaden.’

Wiebel Kerstman

Kerstman knutselen | 15 Leuke manieren om een kerstman te maken met kids.

Als je deze Kerstman een zetje geeft, schommelt zijn hoofd vrolijk heen en weer. Ho ho ho… Om hem te maken, vouw je een papieren gebaksbordje dubbel. Verf het gezicht roze of plak er roze papier op. En maak van gekleurd papier een neus en muts. Een echte leukerd om in huis neer te zetten.

Kerstman masker maken

Knutselen voor Kerst | 50+ Super leuke kerstknutsels voor kinderen

Deze kleine Kerstman is super trots op zijn masker! Je maakt hem van een papieren bord waaruit je het midden knipt of prikt, maar nog wel een ‘snor’ laat zitten. Dan beplak je het bord met watten en knutsel je van papier een kerstmuts die je er bovenop plakt. Maak twee gaatjes in de zijkanten en rijg daar een elastiekje door en je Kerstman masker is klaar.

Kerstman lichtje

Knutselen voor Kerst | 50+ Super leuke kerstknutsels voor kinderen

Deze vrolijke Kerstman schijnt een gezellig lichtje op de feestdagen. Je maakt hem van een glazen potje dat je aan de binnenkant beschildert met rode verf. Het geeft niet als de verf niet dekt. Om het potje – de buik van de kerstman – plak je een riem van papier. En aan de bovenkant een kerstman die je ook van papier maakt.

Kerstman hanger knutselen van wc rol

Knutselen voor Kerst | 50+ Super leuke kerstknutsels voor kinderen

Deze leuke Kerstman hanger kun je knutselen van een wc rol. Je hebt daarvan 2/3 nodig. Met papier, lijm en schaar tover je die om in een Kerstman gezicht. En dan plak je er een kerstmuts bovenop. Knip dan uit wit vloeipapier lange stroken en lijm die als een baard aan de binnenkant van de wc rol vast. Perforeer tot slot twee gaatjes in je Kerstman, rijg er een touwtje of chenilledraad doorheen en je kunt hem ophangen. Vloeipapier kun je o.a. kopen bij Baker Ross, net zoals de wiebelogen en chenilledraad.

‘Lees ook: Kerstkransjes recept | Zo kun je de allerlekkerste kerstkransjes maken!

Kerstman in de schoorsteen

Knutselen voor Kerst | 50+ Super leuke kerstknutsels voor kinderen

Zoals je ziet kun je met een wc rol veel soorten Kerstmannen maken. Deze schoorsteen met Kerstman die met zijn billen vast zit, is ook erg leuk. Die kun je beplakken met papier en cadeautjes en dan plak je er een omgekeerde kerstman in. Een grote prop papier met daar omheen een rood papiertje voor zijn lijf en daaraan vast plak je wat watjes. Aan het lijf plak je twee benen van chenilledraad die je om een potlood wikkelt om ze de juiste vorm te geven. (Chenille koop je o.a. bij de Fun & Feest winkel) En de zak met cadeautjes en de kerstmuts op de schoorsteen maken dit knutselwerkje helemaal af.

Kerstman kaart knutselen

Kerstkaart knutselen | 14 Leuke ideeën om zelf kerstkaarten te maken.

En deze Kerstman kerstkaart is tot slot ook heel leuk om voor iemand te knutselen. Het is heel makkelijk; je vouwt een rood papiertje dubbel. Op de voorkant plak je een riem van papier, een paar knoopjes en op de rand watjes. En aan de binnenkant van de kaart heb je alle ruimte voor een mooie kerstboodschap. Simpel, maar leuk!

Ik hoop dat je deze Kerstmannen leuk vindt. Als jij een Kerstman van ons gaat knutselen, dan vind ik het super leuk als je het eindresultaat met ons deelt op social media door bijvoorbeeld een foto te posten op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. We zijn altijd benieuwd naar jullie creaties!

Nog meer leuke knutselideeën voor Kerst

Op ons blog vind je behalve al deze Kerstmannen nog veel meer leuke kerstknutsels, lekkers & activiteiten. Zo vind je hier op ons blog meer dan 50 leuke knutselideeën voor Kerst. Heb je zin om leuke spelletjes te doen, check dan zeker even onze Kerst spelletjes. En het is ook heel erg leuk én lekker om een keer deze kerstcake te bakken met jouw mini chef. Verder moet je vooral Lady Lemonade in de gaten houden, want er komen nog veel meer leuke Kerst tips aan! En wil je geen enkele video meer van ons missen, abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal.

Sneeuwklokjes knutselen | Zo vouw je sneeuwklokjes van papier
Kleurplaten voor Kerst | Print hier gratis de leukste Kerst kleurplaten uit!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter