Sneeuwklokjes knutselen | Zo vouw je sneeuwklokjes van papier

16 januari 2022
Sneeuwklokjes knutselen | Zo vouw je sneeuwklokjes van papier

In de winter zijn de bomen kaal en lijkt het alsof de natuur in stilstand staat. Maar er is een bloem die juist goed groeit en bloeit met kou; het sneeuwklokje. Een mooi, tenger wit bloemetje dat saaie wintertuinen opfleurt. En het is ook heel leuk om sneeuwklokjes te knutselen. Het witte sneeuwklokje kun je vouwen van papier en dan maak je er een steel aan van chenille, een rietje of een strookje groen papier. Wij laten je stap voor stap zien hoe je dat kunt doen.

Wat heb je nodig voor het knutselen van sneeuwklokjes?

  • Wit & groen papier
  • Chenilledraad of groene papieren rietjes, ijsstokjes of saté prikkers
  • Schaar
  • Lijm
‘Lees ook: Sneeuwklokjes knutselen van papier.’

De sneeuwklokjes vouwen

  1. Voor het vouwen van de sneeuwklokjes heb je kleine rechthoekige papiertjes nodig. Vouw hiervoor een A4tje in 16 rechthoekjes (zie ook de video) en knip uit wat je nodig hebt. Met ieder rechthoekje kun je een bloemetje maken.
  2. Vouw het kleine papiertje dan doormidden en vouw het daarna weer open. Vouw de punten naar het midden, zodat er een driehoek ontstaat, met daaronder nog een strookje. Vouw de zijkanten vervolgens nog een keer naar de middenlijn in een punt en de bloem van het sneeuwklokje is klaar.
  3. De steel kun je van verschillende materialen maken; ik gebruikte groene chenille (o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl). Die draai je een paar keer om de punt van het sneeuwklokje en daarna naar beneden. Of je kunt de steel ook knutselen van een groen papieren rietje, papier, ijsstokje of groen geverfde saté prikker en daar het sneeuwklokje aan vastplakken.
  4. Tot slot knip je twee groene, lange bladeren uit papier, vouw ze dubbel en lijm ze aan de onderkant van de steel van je sneeuwvlokje vast.
  5. Het is leuk om de bloemen op een gekleurd vel papier te plakken en er eventueel witte sneeuwvlokken bij te stempelen met je vingers met wat witte verf. Of je plakt de sneeuwklokjes op een kaart of knutselt een vaasje van een wc rol waarin je de bloemetjes zet.
‘Lees ook: Zo maak je simpel zelf vetbollen voor de vogels in je tuin.’

Ga jij deze sneeuwklokjes nu ook knutselen? Dan vinden wij het super leuk als je het eindresultaat met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto te posten op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd.

Nog meer leuke winterknutsels voor kids

Voor meer leuke winterknutsels en activiteiten kun je ook heel goed op ons blog terecht. Check zeker deze knutselideeën met als thema winter. En hier vind je 22 toffe ideeën om sneeuwpop te knutselen. Houden jullie van spelletjes? Dan is ons blog met winter spelletjes waarin je allerlei leuke activiteiten voor de kinderen vindt ook leuk!

Voor alle andere knutselinspiratie kun je hier op ons blog terecht. En wil je geen enkele video meer van ons missen, abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal! Daar komt iedere week een nieuwe creatieve video online.

Sneeuwvlok knippen | 8 Leuke én makkelijke sneeuwvlok patronen
Kerstman knutselen | 15 Leuke manieren om een kerstman te maken met kids

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter