Een origami EK voetbal leeuw vouwen

16 juni 2021
Een origami EK voetbal leeuw vouwen.

En, zijn jullie al aangestoken met de voetbal koorts?! Wij wel! En om nog meer in de EK voetbal sfeer te komen, hebben wij iets super leuks voor jullie om te knutselen. Namelijk een EK origami leeuw. Hoe je de leeuw moet vouwen, laten wij stap voor stap aan je zien in een handige video tutorial.

Wat heb je nodig om de origami leeuw te vouwen?

  • Vouwblaadje, bij voorkeur een met aan beide kanten een andere kleur. Die kun je o.a. kopen bij Bol.com
  • Zwarte, rode, witte en blauwe stift of potlood
‘Lees ook: Knutselen met wc rollen – Meer dan 35 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.’

De leeuw vouwen

  1. Voor het vouwen van de leeuw kun je het beste naar de video hierboven kijken. Tip; mocht het te snel gaan, zet de video dan tussendoor op pauze, spoel hem terug of laat de video langzamer afspelen zodat je alle stappen in slow motion ziet.
  2. Als je de origami leeuw af hebt, teken je er met stift tot slot nog een paar ogen op. En op de wangen een vlaggetje in de kleuren rood, wit, blauw. Geef de leeuw daarna een leuke plek in huis.
‘Lees ook: De leukste knutselideeën met zoutdeeg.’
Een origami EK voetbal leeuw vouwen.

En, ga jij deze origami leeuw nu ook maken? We hopen dat je enthousiast bent. Als jij deze leeuw ook gaat vouwen, vinden wij het super leuk als je ons laat weten of hij is gelukt. Dat kan door onder dit blog een reactie achter te laten. Of, nog leuker, deel een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt.

Meer EK voetbal ideeën om te knutselen

Als je deze EK voetbal leeuw nog iets te moeilijk vindt om te vouwen of je wil liever iets anders knutselen, dan moet je zeker ook nog even verder kijken op ons blog. Hier vind je bijvoorbeeld nog 16 andere leuke leeuwen knutsels die allemaal weer anders zijn. En check ook even ons blog 30x Knutselen voor Koningsdag, want daar staan ook een heleboel leuke ideeën bij die je voor het EK voetbal kunt maken.

Leeuw knutselen | 17 Toffe Leeuwen knutsels voor Koningsdag, voetbal of zomaar
Vogel knutselen | 18 Leuke manieren om een vogeltje te maken

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter