Vogel knutselen | 18 Leuke manieren om een vogeltje te maken

12 juni 2021
Vogel knutselen | 15 Leuke manieren om een vogeltje te maken.

Van flamingo tot toekan, vrolijke vogels van wol, strijkkralen, wc rol en papieren borden, eenden, pauwen, kuikens en papegaaien; wij hebben een heleboel super leuke vogels voor je op een rij gezet om te maken met kinderen. De meeste knutselideeën zijn geschikt voor kleuters en basisschool kids. Maar sommigen vinden oudere kinderen ook nog leuk om te maken. Zie jij er al een vogel tussen staan die je leuk vindt om te knutselen?

18x Vogel knutselen

Vogeltjes knutselen van strijkkralen

Strijkkralen voorbeelden - De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen

Vind je deze vogeltjes niet cute? Je maakt ze volgens dit patroon. En daarna plak je er een paar wiebel ogen, een snavel van papier en een veertje op. Ik reeg met een naald een draadje door het bovenste kraaltje, zodat je de vogels bijvoorbeeld aan een tak kunt ophangen.

‘Lees ook: De leukste knutselideeën met zoutdeeg.’

Vogels maken van wol

Een vogel van wol is ook erg leuk om te maken. Want deze twee zijn toch een prachtige eyecatcher in je huis?! In de video hierboven laat ik je stap voor stap zien hoe je deze vogeltjes kunt maken van wol. Knutsel wol kun je o.a. kopen bij de Action en Speelgoedpostorder.nl.

Toekan van papieren bordjes

Dieren knutselen | Meer dan 50 leuke dieren knutsels - bijvoorbeeld voor Dierendag

Deze tropische vogel is lekker kleurrijk! Je kunt de vogel knutselen door een papieren bordje of gebaksbordje door de helft te knippen; de ene kant verf je in 1 kleur, de ander wordt de snavel en verf je ieder kwart in een andere kleur. Uit een ander bordje knip je een vleugel. En als de verf droog is, plak je de toekan in elkaar en geef je hem een vrolijk gekleurde staart van veren of gekleurde slierten vloeipapier. (o.a. te koop bij Baker Ross)

Vrolijke pompom vogels van wol

Knutselen met wol | 22 Makkelijke maar leuke knutselideeën met wol

Deze vrolijke vogels hebben een pompom als basis. Om de ogen erin te maken, omwikkel je de ene helft van je karton of pompom maker op twee plekken (ongeveer om 7 en om 11 uur als je rondje een klok zou zijn) een klein beetje met zwarte wol. Daar overheen en een klein beetje links en rechts van de zwarte wol doe je witte wol. En pas daarna ga je verder met de kleur die de rest van de pompon moet krijgen. Ga daarbij ook over de witte wol heen. Als de pompon af is, geef je de vogel een snavel van papier of vilt. En rijg wat strijkkralen aan een touwtje of chenilledraad met daaraan een pootje en plak die in de pompon als pootjes.

Vogel knutselen van wc rol

Knutselen met wc rollen - 15 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.

Deze papegaaien zijn niet alleen super leuk om te knutselen, maar je kunt er ook nog mee spelen. Door de wc rol heb ik namelijk een pijpenrager (te koop bij de  Fun & Feest winkel) geregen en zo kun je je vogeltje overal mee naartoe nemen op je pols. Zo leuk!

‘Lees ook: Meer dan 35 leuke knutselideeën met wc rol.’

Wiebel kuiken

Vogel knutselen | 15+ Leuke manieren om een vogeltje te maken.

Kijk eens hoe dit kuikentje zich een weg naar buiten wiebelt! Je maakt hem door een papieren bord dubbel te vouwen. En uit de dubbel gevouwen kant knip je driehoekjes, behalve aan de zijkanten. Van papier knutsel je een kuiken, plak er ook nog een paar veren op (o.a. te koop bij Baker Ross). En dan schuif je het kuiken het ei in en plak je het aan de binnenkant vast. Als je nu op de rand van het bordje duwt, schommelt het ei heen en weer.

Hanger met vogeltje van wol

Moederdag knutselen | 35+ Knutselideeën om zelf een cadeau te maken!

Deze vogel hanger is toch ook leuk om te knutselen?! De hanger is een takje met daaraan een ijzerdraadje waar je wol omheen kunt draaien. Het vogeltje maak je door twee pompons aan elkaar te knopen met een touwtje. En dan plak je er van vilt of papier twee vleugels, een staartje en pootjes aan. Plus twee oogjes en een snaveltje. Plak het vogeltje dan op het stokje en je hebt een super mooie hanger.

Vogel knutselen van een papieren bordje

Vogel knutselen | 15 Leuke manieren om een vogeltje te maken.

Deze fantasie vogel is ook heel leuk om te knutselen. De basis is een papieren gebaksbordje. Dat vouw je dubbel en beplak je met propjes crêpe papier of vloeipapier (o.a. te koop bij Baker Ross). Geef de vogel een oog en snavel van papier en plak om hem helemaal af te maken nog een aantal veren aan de binnenkant van het bordje als staart. Smeer dan op de rest van de binnenkant van het bordje ook nog wat lijm en plak beide kanten dan aan elkaar vast met eventueel een takje ertussen. Zet het vast met een knijper totdat de lijm droog is, of gebruik een lijmpistool.

Vliegende vogel knutselen

Deze papieren vogel vliegt echt. Ik maakt hem voor de Nationale Voorleesdagen. Maar ook nu is deze vogel nog super leuk om te knutselen. In plaats van zwart en grijs kun je hem natuurlijk ook andere kleuren geven. In de video laat ik je stap voor stap zien hoe je de vogel maken kunt.

Vogel maken van een sok

Knutselen met sokken | 12 Leuke knutselideeën voor kinderen.

Als je ergens nog een eenzame sok hebt liggen, kun je die ook omtoveren in zo’n leuke vogel als hierboven! Je vult de sok met rijst. Dan bind je een touwtje of elastiekje om het uiteinde van de sok, zodat er een hoofd ontstaat. En hetzelfde doe je ook nog een keer aan de andere kant van de sok, voor het lijf. Het laatste gedeelte van de sok laat je leeg en is de staart van de vogel. Zet de vogel rechtop met het kopje omhoog en de staart naar achter. Als het hoofdje naar voren valt, kun je in de nek een beetje lijm smeren met een lijmpistool en zo het hoofdje rechtop vastzetten. Dan plak je op het hoofd twee wiebelogen en een snavel van vilt of papier. En op de zijkanten van het lijf wat veertjes (o.a. te koop bij Baker Ross). De staart van de vogel kun je eventueel nog inknippen.

‘Lees ook: De leukste knutselideeën met papieren bordjes.’

Vogel op een nestje

Vogel knutselen | 15 Leuke manieren om een vogeltje te maken.

In de lente leggen alle vogels hun eieren. Eens kijken of jij zelf ook een nestje kunt bouwen! Wij helpen je op weg; plak allemaal strengen sisal touw op een rondje bruin papier. Daar bovenop zet je een vogeltje dat je maakt van vlechtstroken; een groot en een klein rondje bovenop elkaar. En tot slot rol je nog een paar eitjes van keukenrol of wc papier en die plak je er ook bij. Wanneer zouden ze uitkomen?

Eenden van papieren bordjes

Vogel knutselen | 15 Leuke manieren om een vogeltje te maken.

Water vogels zijn ook leuk om te knutselen! Ook voor deze eendjes is de basis een papieren bord of gebaksbordje. Die vouw je dubbel en verf je. Terwijl de verf droogt, knip je van papier een kop, snavel en pootjes en die plak je aan het lijf vast. Maak de eendjes af door er ook een oogje op te lijmen en een vleugel in de vorm van een veertje.

Vogelnestje knutselen

Lente knutselen - 18 super leuke knutselwerkjes met het thema lente & voorjaar.

Ook van een papieren bord kun je een vogelnestje knutselen. Je verft het bord bruin en als hij droog is, vouw je hem dubbel. Dan beplak je het bordje met stukjes bruine wol. En van papier en veertjes knutsel je een paar vogeltjes die je in het nest lijmt. Als je op de zijkant duwt, gaat het vogelnest schommelen.

Vrolijke vogel knutselen van papier

Knutselen met papier - 20 toffe maar simpele knutselideeën voor kinderen.

Deze vogels vliegen helaas niet, maar kun je wel weer heel leuk neerzetten. Je maakt ze door deze printable van het vogellijf uit te printen en over te trekken op een gekleurd dubbel gevouwen A4tje. Dan knip je hem uit en geef je hem een gekleurde buik, ogen en een snavel. De staart en de vleugels maak je door een stuk papier zigzag op te vouwen en deze aan de achterkant vast te plakken. En voor de vleugels maak je een sneetje in het lijf en daar steek je het papier doorheen.

‘Lees ook: De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen.’

Een vogel vouwen met vouwblaadjes

Kinderen die het leuk vinden om te vouwen met vouwblaadjes, vinden deze vogel vast heel leuk. In de video hierboven kun je stap voor stap zien hoe je hem maakt. En daarna kun je hem nog verder versieren met plakkers en dergelijke, zodat je echt een unieke vogel knutselt.

Flamingo van wc rollen

Flamingo knutselen | 14 knalroze tropische knutselideeën.

Deze leuke en vrolijke marionet flamingo is te gek om te maken en daarna ook super leuk om mee te spelen. In het lijfje van wc rol prik je twee gaten voor de poten waar je een chenilledraad doorheen rijgt. Bovenop het lijf plak je de vleugels en een staart van knutsel veren (o.a. te koop bij Baker Ross). En je maakt ook aan de bovenkant twee gaten om de touwtjes aan vast te maken. Aan de voorkant rijg je een rietje om het touwtje als nek en daar bovenop rijg je 2/3 wc rol met een snavel van papier als hoofd. De touwtjes maak je vast aan twee ijsstokjes die je haaks op elkaar vast bindt met een touwtje of chenilledraad. En dan is je flamingo klaar!

Pauw van zoutdeeg

Zoutdeeg knutselen - Heel veel leuke ideeën en voorbeelden om te maken! van brooddeeg. Zoals deze bonte pauw.

Een pauw is een vogel die altijd erg veel indruk maakt vanwege zijn prachtige staartveren. En dat doet deze ook wel een beetje, toch? Het lijfje maak je van gekleurd zoutdeeg en daar prik je een paar veren in. (o.a. te koop bij Baker Ross) Dan geef je de pauw een snavel van papier en een paar wiebel ogen (te koop bij de HEMA). Alle versieringen kunnen mee de oven in, want vanwege de lage baktemperatuur smelten ze niet. Hier vind je de baktijd & baktemperatuur van gekleurd zoutdeeg en ook het recept.

Papegaai van wc rol

Knutselen met wc rollen - Meer dan 30 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.

En de laatste in dit rijtje vogelknutsels is nog een papegaai van een wc rol. Je hebt ervoor 2/3 wc rol nodig die je verft in een vrolijke kleur. En als de verf droog is, geef je de papegaai een paar vleugels en een kuif van veren. Plak er ook een papieren snavel en een paar wiebel ogen op en je papegaai is klaar. Al je nog zin hebt om verder te knutselen, kun je bij naast de vogel ook nog een piraat maken.

‘Lees ook: 14 Leuke ideeën voor het knutselen van vogelnestjes.’

Ik hoop dat je deze knutselideeën leuk vindt. Ga jij nu ook zo’n leuke vogel knutselen, dan zouden wij het super leuk vinden als je het eindresultaat met ons deelt via bijvoorbeeld Facebook of Instagram door Lady Lemonade in je foto te taggen. Wij vinden het altijd super leuk om jullie kunstwerken ook te zien!

Nog meer knutselideeën met dieren

Behalve deze vogels vind je op ons blog nog veel meer super leuke knutselideeën met als thema dieren. Check bijvoorbeeld zeker ook nog even ons blog met 50+ dieren knutsels. En ook en ons blog met lente dieren, ons blog met 18 vlinders om te knutselen en ons blog met bijen knutsels zijn leuk om nog even te bekijken. Voor al onze andere knutselideeën voor kids kun je hier terecht.

En wil je echt niets meer van ons missen, abonneer je dan vooral gratis op ons YouTube kanaal. Daar zetten we iedere week namelijk een nieuwe knutsel video online. En als abonnee ben jij de eerste die dat ziet en zo mis je nooit meer iets.

Vogel knutselen | 15 Leuke manieren om een vogeltje te maken.
Een origami EK voetbal leeuw vouwen
Knalbonbon maken | Een super origineel cadeautje voor Vaderdag of Moederdag

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter