Een lolly surprise maken voor Sinterklaas

29 november 2023
Een lolly surprise maken voor Sinterklaas!

Staat er dit jaar een echte snoepkont op jouw lootje? En wil je graag een Sinterklaas surprise in dat thema knutselen? Dan is deze lolly surprise super leuk om te maken! Een vrolijke creatie die niet moeilijk is om te maken. En er is echt genoeg plek om je cadeautje te verstoppen. Wij laten je stap voor stap zien hoe je deze surprise maakt.

Wat heb je nodig voor het maken van de lolly surprise?

 • Piepschuim bal in 2 delen, wij gebruikten er één met een doorsnee van 25 cm. O.a. te koop bij Pipoos.com.
 • Vliegerpapier in het roze en rood, maar je kunt natuurlijk ook andere kleuren uitkiezen. O.a. te koop bij Pipoos.com.
 • Verf
 • Vloeibare lijm, o.a. te koop bij Pipoos.com. En evt een lijmpistool.
 • Glitters, ook te koop bij Pipoos.com.
 • 3 keukenrollen
 • Schaar
 • Mesje
 • Groot vel goud glitter karton (50×70 cm) om het stokje van de lolly surprise te maken. Een andere kleur mag ook. Te koop bij Pipoos.com.
 • Evt. Chupa Chups logo, hier downloaden.
 • Transparante folie
 • Stuk lint
>> Lees ook: Allemaal leuke Sinterklaas spelletjes om te spelen met kinderen.

De lolly surprise maken

Stap 1: Verf de bal

Een lolly surprise maken voor Sinterklaas!

De bal kun je het beste beplakken met vliegerpapier, omdat dit mooier wordt dan gekleurd papier. Maar omdat vliegerpapier een klein beetje doorschijnt, kun je de witte piepschuim bal het beste eerst verven.

Stap 2: Het lolly stokje maken

Een lolly surprise maken voor Sinterklaas!

Het stokje van de lolly maak je door drie lege keukenrollen op een rij te leggen en deze te omwikkelen met goud glitter papier. Plak één van de zijkanten ook dicht met goud papier. De meeste lolly stokjes zijn wit, maar wij vonden glitters vrolijker.

Stap 3: Beplak de lolly

Een lolly surprise maken voor Sinterklaas!

Knip je vloeipapier daarna in vierkantjes. Wij gebruikten twee verschillende kleuren; roze en rood. Maar je kunt natuurlijk zelf één of meerdere mooie kleuren uitkiezen. De vierkantjes plak je om en om op de bal van piepschuim. Je kunt de bal daarvoor insmeren met vloeibare alleslijm.

Stap 4: Glitters!

Een lolly surprise maken voor Sinterklaas!

Wanneer de hele bal beplakt is, besmeer je hem nogmaals met een dun laagje alleslijm. En daarna kun je er glitters overheen strooien. Dat geeft een mooie sparkle!

>> Lees ook: 25+ Leuke én lekkere Sinterklaas hapjes en recepten.

Stap 5: Maak het stokje aan de lolly

Een lolly surprise maken voor Sinterklaas!

Snijd dan een rondje zo groot als het lolly stokje uit de bovenkant van één van de halve ballen. Daarna steek je het lolly stokje erin. Als hij niet stevig vast zit, kun je aan de binnenkant van de bal eventueel wat lijm smeren. Daarna doe je de twee delen van de bal op elkaar.

Een lolly surprise maken voor Sinterklaas!

Als finishing touch kun je op je lolly surprise ook nog het Chupa Chups logo plakken. (Daarvoor kun je deze printable gebruiken) Of je maakt zelf een logo met daarin de naam van degene voor wie de surprise is. Dat maakt deze lolly surprise helemaal persoonlijk.

Stap 7: Strik erom

Een lolly surprise maken voor Sinterklaas!

En tot slot doe je transparante folie om de lolly heen en dat bind je bij elkaar met een stuk lint. Het eindresultaat is deze indrukwekkende reuze lolly! Een super leuke surprise om te maken voor Sinterklaas waar je bijna een likje van zou willen nemen, vind je niet.

Als jij deze lolly surprise nu ook gaat maken, dan vinden wij het natuurlijk super leuk om te zien wat jullie ervan gemaakt hebben. Deel je een foto van je creatie? Dat kan bijvoorbeeld door hem te posten op Facebook of Instagram, waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen, mag natuurlijk ook altijd!

Nog meer Sinterklaas inspiratie!

Behalve deze lolly surprise vind je op onze website nog veel meer Sinterklaas inspiratie. Zo hebben we hier nog een heleboel andere surprise ideeën die super leuk zijn om te maken. En al onze Sinterklaas knutsels vind je hier. Voor kinderen die van kleuren houden, kun je hier allemaal super leuke Sinterklaas kleurplaten downloaden. (gratis!) En ook is het geweldig om samen met de kids Ozosnel poep te maken

Houd verder onze website en social media kanalen de komende tijd goed in de gaten, want er komt nog veel meer Sint leuks aan. En abonneer je hier (gratis) op ons YouTube kanaal, als je helemaal niks meer van ons wilt missen!

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Nog meer Sinterklaas inspiratie

Een cupcake surprise maken voor Sinterklaas
Sinterklaas knutselen | 40+ Leuke Sinterklaasknutsels om te maken

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter