Een cupcake surprise maken voor Sinterklaas

30 november 2023
Een cupcake surprise maken voor Sinterklaas!

Deze Sinterklaas surprise is natuurlijk helemaal te gek voor iemand die dol is op taartjes. Een super vrolijke cupcake in een lekker glinsterend vormpje met gekleurde sprinkles erop. En in de binnenkant van het cakeje is genoeg plek om je cadeautje te verstoppen. Wil jij ook zo’n mooie cupcake surprise maken? Wij laten je stap voor stap zien hoe je dat doet!

Wat heb je nodig voor het maken van een cupcake surprise?

>> Lees ook: Allemaal leuke Sinterklaas spelletjes om te spelen met kinderen.

De cupcake surprise maken

  1. Verf de bol van piepschuim in een kleur die jij mooi vindt. En doe er als de verf droog is een cadeautje in.
  2. Dan ga je het bakvormpje van de cupcake surprise maken. Knip hiervoor twee lange stroken gekleurd papier. (Ik had 2 vellen van 70 cm, dus als je A4 papier gebruikt, heb je ongeveer de lengte van 5 velletjes aan elkaar geplakt nodig) Maak ze net iets breder dan de helft van je bal.
  3. Vouw de stroken papier dan zigzag op en plak ze daarna in een rondje met de uiteindes aan elkaar vast.
  4. Knip uit dezelfde kleur papier ook een rondje, net iets kleiner dan je piepschuim bal. Dit wordt de onderkant van je cupcake vormpje.
  5. Plak de bal vast in het midden van het ronde vel papier vast. En doe daarna het zigzag papier er omheen. Lijm een aantal punten van het zigzag papier vast aan de ronde bal of het papier aan de onderkant, zodat alles goed vast blijft zitten.
  6. Daarna kun je de cupcake surprise verder mooi maken door van vloeipapier een toef glazuur te maken en van pompons sprinkles. Plak een grote pompon in het midden van de toef, als kers op de taart.
>> Lees ook: 25+ Leuke én lekkere Sinterklaas hapjes en recepten.
Een cupcake surprise maken voor Sinterklaas!

En dan is je cupcake helemaal klaar! Vind je het niet een vrolijke surprise geworden? Je zou er bijna je tanden in zetten! Als jij deze cupcake surprise nu ook gaat maken, dan vinden wij het natuurlijk super leuk om te zien wat jullie ervan gemaakt hebben. Deel je een foto van je creatie? Dat kan bijvoorbeeld door hem te posten op Facebook of Instagram, waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen, mag natuurlijk ook altijd!

Nog meer Sinterklaas inspiratie!

Behalve deze cupcake surprise vind je op onze website nog veel meer Sinterklaas inspiratie. Zo hebben we hier nog een heleboel andere surprise ideeën die super leuk zijn om te maken. En al onze Sinterklaas knutsels vind je hier. Voor kinderen die van kleuren houden, kun je hier allemaal super leuke Sinterklaas kleurplaten downloaden. (gratis!) En ook is het geweldig om samen met de kids Ozosnel poep te maken

Houd verder onze website en social media kanalen de komende tijd goed in de gaten, want er komt nog veel meer Sint leuks aan. En abonneer je hier (gratis) op ons YouTube kanaal, als je helemaal niks meer van ons wilt missen!

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Een regenboog surprise maken voor Sinterklaas
Een lolly surprise maken voor Sinterklaas

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter