Paarden surprise | Een prachtige manege knutselen voor Sinterklaas

30 november 2021
Paarden surprise | Een prachtige manege knutselen voor Sinterklaas.

Als jij een surprise wilt maken voor een liefhebber van paarden, dan zit je met deze manege zeker weten goed. Om de manege te knutselen, helpen wij je een beetje op weg met printables die je gratis kunt gebruiken. Zo heb je jouw kunstwerk voor Sinterklaas snel en makkelijk in elkaar en ook nog eens met super mooi resultaat. Wij laten je stap voor stap zien hoe je deze paarden surprise maken kunt.

Wat heb je nodig voor het maken van de paarden surprise?

‘Lees ook: Een snoepautomaat surprise maken voor Sinterklaas.’

De paarden surprise maken

#1 De bak

Paarden surprise | Een prachtige manege knutselen voor Sinterklaas.

Snijd met een scherp mes of knip met een scherpe schaar een stuk van de kartonnen doos af, zodat je een lage bak hebt. Je kunt de bak eventueel nog een kleurtje geven door hem te verven of te spuiten.

#2 De paarden

Paarden surprise | Een prachtige manege knutselen voor Sinterklaas.

Print de paarden printable en knip de paarden uit. Dit is het lastigste, of vooral meest tijdrovende klusje van deze surprise. Je hoeft niet perse alle paarden te gebruiken, voor mijn surprise maakte ik er vijf. Laat het aantal afhangen van hoe groot jouw bak wordt. Maar van elk paard dat je kiest, moet je er wel twee uitknippen; zowel de gewone als die in spiegelbeeld.

#3 Hindernissen & paarden in de bak

Paarden surprise | Een prachtige manege knutselen voor Sinterklaas.

Van de ijsstokjes maak je hindernissen. Dan plak je aan beide kanten van de ijsstokjes een strookje karton die je aan de onderkant naar links en rechts vouwt. Deze flapjes plak je op de bodem van de bak waar je wilt dat de hindernissen komen. Hetzelfde doe je met de paarden, alleen plak je de kartonnen strookjes tussen de twee papieren paarden in en dan plak je de paarden met de witte kant op elkaar. Ook de paarden plak je op de bodem van de bak. Tijdens deze stap doe je ook de cadeautjes in de doos. Wij hebben ze expres met bruin papier ingepakt en alvast een beetje beplakt met zaagsel om ze extra te verstoppen.

#4 Zaagsel

Paarden surprise | Een prachtige manege knutselen voor Sinterklaas.

Als alle paarden en hindernissen in de surprise geplakt zijn, dan voeg je zaagsel toe. Vul de bak met zaagsel totdat het karton van de hindernissen en het karton bij de paarden zo goed als niet meer zichtbaar is.

‘Lees ook: 12 Toffe surprises van papier mache.’

#5 Het hek

Paarden surprise | Een prachtige manege knutselen voor Sinterklaas.

Nu ga je het hek van de manege knutselen. Die maak je van satéprikkers die je aan elkaar vastplakt met het lijmpistool. De rechte ‘palen’ hebben wij nog in een andere kleur geverfd. Als de hekken af zijn en de bak is van dik karton, dan kun je de hekken in de doos steken. Is het karton hier te dun voor, dan plak je de hekken aan de binnenkant van de doos vast.

#6 Accessoires

Paarden surprise | Een prachtige manege knutselen voor Sinterklaas.

En tot slot kun je de manege nog verder pimpen door er nog allerlei accessoires bij te knutselen. Je kunt daarvoor onze printable gebruiken. Wij plakten de accessoires op de doos en het zadel over het hek. Ook knutselden we er een bord bij waarop je de naam van de manege kunt schrijven.

De manege is klaar!

Paarden surprise | Een prachtige manege knutselen voor Sinterklaas.

En tadáa, het eindresultaat van de paarden surprise. Een manege met een bak met hindernissen en springende paarden. En voor de cadeautjes moet je grabbelen in het zaagsel. Super leuk zo toch?!

‘Lees ook: Een trampoline surprise knutselen voor Sinterklaas.’

Ben je nu enthousiast en ga jij deze manege ook knutselen, dan vinden wij het super leuk als je jouw creatie met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto te plaatsen op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar een privé berichtje sturen, mag natuurlijk ook altijd!

Nog meer Sinterklaas inspiratie

Op ons blog vind je behalve deze paarden surprise nog veel meer Sinterklaas surprise ideeën. En ben je op zoek naar andere Sinterklaas inspiratie, dan ben je bij ons ook aan het juiste adres. Zo hebben we hier bijvoorbeeld een heleboel leuke én lekkere Sinterklaas recepten staan, die heel erg leuk zijn voor Pakjesavond. Heb je zin om iets leuks te knutselen, check dan zeker even onze Sinterklaas knutsels. En heb je al eens Ozosnel poep gemaakt met de kids? Dat is niet alleen super leuk maar ook erg lekker. En kijk tot slot ook nog even naar deze Sinterklaas spelletjes; vooral het pepernoten piramide spel is leuk! Verder moet je vooral Lady Lemonade in de gaten houden, want er komen deze periode nog veel meer leuke Sinterklaas tips aan!

Sinterklaas vieren | Super leuke ideeën voor een gezellige Pakjesavond samen
Geweldige (gratis!) Sinterklaas printables, kleurplaten & Sint knutsels

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter