Origami ring | Een mooie ring vouwen van papier

28 mei 2021
Origami ring | Een mooie ring vouwen van papier.

Met vouwblaadjes kun je een heleboel leuke dingen vouwen. Het zoutvaatje, een hoedje of een bootje heb je misschien wel eens gemaakt. Maar ken je ook de origami ring? Die is net zo makkelijk om te vouwen met een super tof eindresultaat. En je kunt hem daarna écht om je vinger schuiven. Wij laten je stap voor stap zien hoe je deze mooie ring kunt vouwen.

Wat heb je nodig om een origami ring te maken?

  • Vouwblaadje, o.a. te koop bij HEMA.
  • Schaar
  • Potlood
‘Lees ook: Regenboog knutselen | 20 Leuke ideeën voor ’t maken van een regenboog.’

De ring vouwen

  1. Vouw het vouwblaadje dubbel en knip het door de helft. Je hebt maar een half vouwblaadje nodig om deze ring te maken.
  2. Kijk naar de video om stap voor stap te zien hoe je de origami ring moet vouwen.
  3. Rol de zijkanten van de ring om een potlood, zodat ze rond gaan staan.
  4. Knip de zijkanten op maat, zodat de ring om je vinger past.
  5. En schuif tot slot de ene zijkant in de andere zijkant. Of je kunt er eventueel ook voor kiezen om de zijkanten aan elkaar vast te plakken met een lijmstift. Je origami ring is klaar!
Origami ring | Een mooie ring vouwen van papier.

En, ga jij nu ook zo’n mooie ring vouwen? We vinden het altijd super leuk om jullie creaties ook te zien. Dus deel vooral een kiekje van jouw origami ring met ons door hem bijvoorbeeld te posten op Facebook of Instagram en vergeet daarbij niet om Lady Lemonade te taggen in de foto.

‘Lees ook: Zelf lipgloss maken – Leuk voor op een beauty kinderfeestje!

Nog meer knutselinspiratie

Behalve deze leuke ringen vind je op ons blog nog veel meer leuke sieraden om te knutselen. Check daarvoor zeker ook even ons blog ‘Zelf sieraden maken‘, die bomvol staat met andere ideeën. Of kijk hier hoe je zelf een vriendschapsarmbandje kunt maken van touw.

Voor al onze andere knutselideeën ga je naar onze rubriek knutselen. En wil je echt helemaal niets meer van ons missen, abonneer je dan op ons YouTube kanaal. Want daar publiceren we iedere week een nieuwe creatieve video!

Simpele vriendschapsarmbandjes maken met kinderen
Hartjes ring knutselen van een vouwblaadje

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter