Een kruidnotenkrans maken voor Sinterklaas

3 november 2022
Een pepernotenkrans maken voor Sinterklaas!

Wanneer Sinterklaas in het land is, is alles nóg gezelliger. De kinderen zijn blij en opgetogen, er zijn overal allerlei leuke Sinterklaas activiteiten te doen en beleven, etalages zijn mooi versierd en we zingen samen sinterklaasliedjes. Wij zijn dan ook dol op deze periode! En daarom vinden we het extra leuk dat LU Bastogne ons gevraagd heeft om mee te werken aan hun Sinterklaas e-guide. Het merk achter de waanzinnig lekkere LU Bastogne Kruidnoten & de LU Bastogne Kruidnoten met Milka chocolade (heb jij ze al geproefd?!) heeft namelijk een boek bomvol Sint inspiratie gemaakt, met o.a. recepten en pakjesavond tips. En wij mochten de sinterklaasknutsels voor erin bedenken. Deze geweldige kruidnotenkrans is er één van. Een super leuke manier om je huis in Sinterklaas sfeer te brengen. En kinderen vinden het erg leuk én lekker om samen met jou zo’n kruidnotenkrans te maken. Wij laten stap voor stap zien hoe je dat doet!

Wat heb je nodig voor het maken van een kruidnotenkrans?

 • Strokrans, o.a. te koop in het tuincentrum of bij de bloemist. Ik gebruikte een krans met een doorsnede van 35 cm.
 • Lijmpistool met lijmpatronen
 • Kleine lege doosjes, zoals bijvoorbeeld luciferdoosjes
 • Gekleurd papier
 • Gekleurde lintjes
 • Touw
 • Karton
 • Bruine verf
 • Knutselveren
 • LU Bastogne Kruidnoten
 • Ander Sinterklaas strooigoed, zoals schuimpjes, tumtummetjes en snoephartjes
‘Lees ook: Een kruidnotenkoker knutselen voor Sinterklaas.’

De kruidnotenkrans maken

 1. Bind een touwtje om de strokrans, waaraan je de Sinterklaas krans straks op kunt hangen.
 2. Beplak de krans helemaal met kruidnoten. De achterkant van de krans kun je kaal laten. Tenzij je hem in het raamkozijn wil ophangen, dan is het leuk om hem rondom te beplakken. En psssst; snoepen tussendoor mag!
 3. Als de eerste laag kruidnoten erop zit, dan ga je de gaten tussen de kruidnoten in vullen met kruidnoten, maar ook ander Sinterklaas strooigoed, zoals schuimpjes en tumtummetjes.
 4. De krans is nu al erg mooi, maar kun je nog verder pimpen. De versiering hiervoor kun je zelf maken. Knip bijvoorbeeld een paar ‘chocoladeletters’ uit karton en verf ze bruin. En pak kleine lege doosjes in met gekleurd papier en een lintje. Je kunt verder ook nog denken aan het maken van een mijter, Sinterklaas staf of de zak.
 5. Plak de chocoladeletters en cadeautjes op de krans. En bind er tot slot nog een mooi lint omheen. Nu kun je de Sinterklaas krans een mooi plekje geven in huis!

Tip! Om te voorkomen dat de pepernoten zacht worden en van de krans afvallen, kun je ze flink inspuiten met haarlak of vernis spray. Dan blijft de krans het langste mooi.

‘Lees ook: De leukste Sinterklaas kleurplaten om gratis te downloaden & printen
Een pepernotenkrans maken voor Sinterklaas!

En, vind je de kruidnotenkrans mooi geworden? Een leuke manier om je huis mee in Sinterklaas sfeer te brengen, toch! Als jij nu ook een kruidnotenkrans gaat maken, laat je hem dan aan ons zien als hij af is? Dan kan bijvoorbeeld door een foto van jouw kunstwerk op Facebook of Instagram te plaatsen waarin je Lady Lemonade tagt. Of stuur ons een privé berichtje. Dat vinden we super leuk!

Nog meer leuke Sinterklaas inspiratie!

Behalve deze kruidnotenkrans vind je in de e-guide van LU Bastogne nog veel meer super leuke Sinterklaas inspiratie. Lekkere recepten met kruidnoten, leuke ideeën voor pakjesavond zoals tips voor het dekken van je sinterklaastafel, kruidnoten weetjes en nóg meer leuke knutsels van onze hand. Ben je nieuwsgierig? Download de LU Bastogne e-guide dan hier. (Gratis!)

En voor andere leuke ideeën voor het knutselen van sinterklaasversiering kun je ook nog even hier kijken op ons blog.

Een pepernotenkrans maken voor Sinterklaas!
18 x DIY kerst adventskalender
Een schoorsteen knutselen voor Sinterklaas

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter