Een pepernotenkrans maken voor Sinterklaas

3 november 2022
Een pepernotenkrans maken voor Sinterklaas!

Wanneer Sinterklaas in het land is, is alles nóg gezelliger. De kinderen zijn blij en opgetogen, er zijn overal allerlei leuke Sinterklaas activiteiten te doen en beleven, etalages zijn mooi versierd en we zingen samen sinterklaasliedjes. Wij zijn dan ook dol op deze periode! En thuis maken we het natuurlijk ook gezellig. Deze geweldige pepernotenkrans is bijvoorbeeld een super leuke manier om je huis in Sinterklaas sfeer te brengen. En kinderen vinden het ook erg leuk én lekker om samen met jou zo’n pepernotenkrans te maken. Hoe je dat doet, laten wij stap voor stap aan je zien!

Wat heb je nodig voor het maken van een pepernotenkrans?

 • Strokrans, o.a. te koop in het tuincentrum of bij de bloemist. Ik gebruikte een krans met een doorsnede van 35 cm.
 • Lijmpistool met lijmpatronen
 • Kleine lege doosjes, zoals bijvoorbeeld luciferdoosjes
 • Gekleurd papier
 • Gekleurde lintjes
 • Touw
 • Karton
 • Bruine verf
 • Knutselveren
 • Heel veel pepernoten natuurlijk
 • Ander Sinterklaas strooigoed, zoals schuimpjes, tumtummetjes en snoephartjes
‘Lees ook: Een kruidnotenkoker knutselen voor Sinterklaas.’

De kruidnotenkrans maken

 1. Bind een touwtje om de strokrans, waaraan je de Sinterklaas krans straks op kunt hangen.
 2. Beplak de krans helemaal met pepernoten. De achterkant van de krans kun je kaal laten. Tenzij je hem in het raamkozijn wil ophangen, dan is het leuk om hem rondom te beplakken. En psssst; snoepen tussendoor mag!
 3. Als de eerste laag pepernoten erop zit, dan ga je de gaten tussen de pepernoten in vullen met pepernoten, maar ook ander Sinterklaas strooigoed, zoals schuimpjes en tumtummetjes.
 4. De krans is nu al erg mooi, maar kun je nog verder pimpen. De versiering hiervoor kun je zelf maken. Knip bijvoorbeeld een paar ‘chocoladeletters’ uit karton en verf ze bruin. En pak kleine lege doosjes in met gekleurd papier en een lintje. Je kunt verder ook nog denken aan het maken van een mijter, Sinterklaas staf of de zak.
 5. Plak de chocoladeletters en cadeautjes op de krans. En bind er tot slot nog een mooi lint omheen. Nu kun je de Sinterklaas krans een mooi plekje geven in huis!

Tip! Om te voorkomen dat de pepernoten zacht worden en van de krans afvallen, kun je ze flink inspuiten met haarlak of vernis spray. Dan blijft de krans het langste mooi.

‘Lees ook: De leukste Sinterklaas kleurplaten om gratis te downloaden & printen
Een pepernotenkrans maken voor Sinterklaas!

En, vind je de pepernotenkrans mooi geworden? Een leuke manier om je huis mee in Sinterklaas sfeer te brengen, toch! Als jij nu ook een pepernotenkrans gaat maken, laat je hem dan aan ons zien als hij af is? Dan kan bijvoorbeeld door een foto van jouw kunstwerk op Facebook of Instagram te plaatsen waarin je Lady Lemonade tagt. Of stuur ons een privé berichtje. Dat vinden we super leuk!

Nog meer leuke Sinterklaas inspiratie!

Behalve deze pepernotenkrans vind je op onze website nog veel meer super leuke Sinterklaas inspiratie. Het is bijvoorbeeld geweldig om samen met de kids Ozosnel poep te maken. En kijk ook eens naar deze Sinterklaas spelletjes; vooral het pepernoten piramide spel is leuk! Ook hebben we hele lekkere Sinterklaas hapjes op onze website staan. En moet je een Sinterklaas surprise maken dit jaar, dan vind je daarvoor hier een heleboel Sinterklaas surprise ideeën. En verder moet je natuurlijk vooral Lady Lemonade in de gaten houden, want er komen de aankomende periode nog veel meer leuke nieuwe sinterklaasknutsels en tips aan!

En voor andere leuke ideeën voor het knutselen van sinterklaasversiering kun je ook nog even hier kijken op ons blog.

Een pepernotenkrans maken voor Sinterklaas!
Sinterklaas raamstickers maken; simpel én super leuk!
Een schoorsteen knutselen voor Sinterklaas

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter