Een Pikachu vingerpopje vouwen

19 mei 2023
Een Pikachu vingerpopje vouwen van papier!

Deze vingerpoppetjes zijn super leuk om te vouwen met Pokémon fans. En als je er klaar mee bent, kun je ook nog met je vouwwerkje spelen. Want je kunt de Pikachu op je vinger zetten en bijvoorbeeld ook op het uiteinde van een pen of potlood. Zo kun je je schrijfgerei zelf helemaal in Pokémon stijl maken. Ben je benieuwd hoe je zo’n Pikachu kunt vouwen? Het is niet moeilijk! Wij laten het stap voor stap aan je zien!

Wat heb je nodig voor het vouwen van Pikachu?

 • Kleine gele vouwblaadjes van 7,5 cm. Geen doorsnee maat, je kunt ook vouwblaadjes van de HEMA kopen. En deze in 4 vouwen en dan op de vouwlijnen doorknippen. Dan heb je gelijk 4 gele vouwblaadjes die perfect zijn voor het vouwen van de Pikachu poppetjes.
 • Stiften
‘Lees ook: Dit zijn de leukste origami ideeën om te vouwen met kinderen.’

De Pikachu vingerpopjes vouwen

 1. Voor alle stappen van het vouwen van de Pikachu popjes kun je het beste de video hierboven bekijken. Daarin zie je stap voor stap hoe het moet. Gaat de uitleg te snel? Zet de video dan zo nu en dan op pauze of scroll even terug.
 2. Is je popje helemaal klaar? Dan kun je het gezichtje erop tekenen met de stiften. Geef Pikachu een paar ogen, een mondje en rode wangen. En de puntjes van de oren kun je zwart of bruin maken.
 3. Daarna vouw je de onderkant van je Pikachu vingerpop open en kun je hem op je vinger schuiven of om een pen of potlood. Klaar!
‘Lees ook: Dit zijn de leukste ideeën om te knutselen met lege wc rollen.’
Een Pikachu vingerpopje vouwen van papier!

En, vind je dit geen super leuke Pokémon knutsel? As jij nu ook zo’n Pikachu poppetje gaat vouwen, dan vinden wij het super leuk als je het eindresultaat met ons deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto op Facebook of Instagram te posten waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd! 

Nog meer leuke Pokémon ideeën

Behalve dit vrolijke Pikachu vingerpopje vind je op onze website ook nog andere leuke Pokémon dingen om te knutselen. Check bijvoorbeeld ons blog met de leukste Pokémon knutsels voor kinderen maar eens! En is je Pokémon fan bijna jarig, dan word je vast ook heel enthousiast van al deze Pokémon traktatie ideeën. Voor al onze andere knutseltips kun je in ons knutsel archief terecht. 

Vergeet je tot slot niet te abonneren op ons YouTube kanaal! Daar verschijnt iedere week namelijk een nieuwe creatieve video. En als gratis abonnee ben jij de eerste die dat ziet en mis je nooit meer iets van ons.

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Een medaille knutselen van papier
Zelf een klok maken van polymeer klei

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

 • Reply anoniem 30 mei 2023 at 12:10 pm

  beste side ooit

 • Reply anoniem 30 mei 2023 at 12:11 pm

  beste side ooit voor knutselen

 • Laat een reactie achter