Schaats knutselen van papier en rietjes

6 januari 2019
Schaats knutselen van papier en rietjes. (ook leuk om mee te leren veters strikken!)

Dit is een super leuk knutselidee voor kleuters in de winter. Eerst kunnen ze hun eigen schaats knippen en plakken en daarna kunnen ze er nog meer leren veters strikken ook! In dit blog laat ik je zien hoe je de schaats knutselen kunt. Inclusief gratis uit te printen template!

Wat heb je nodig?

‘Lees ook: De leukste winter spelletjes voor kinderen.’

De schaats knutselen

  1. Knip de printable uit stevig gekleurd papier. Schaats knutselen van papier en rietjes. (ook leuk om mee te leren veters strikken!)

  2. Versier de schaats met plakkers, glitters etc. Wat je zelf leuk vindt!Schaats knutselen van papier en rietjes. (ook leuk om mee te leren veters strikken!)

  3. Knip gaatjes in de schaats voor de veters.Schaats knutselen van papier en rietjes. (ook leuk om mee te leren veters strikken!)

  4. Rijg de veter door de schaats.Schaats knutselen van papier en rietjes. (ook leuk om mee te leren veters strikken!)

  5. Smeer wat lijm op de uitsteeksels onder de zool en vouw ze naar achteren met een rietje ertussen.Schaats knutselen van papier en rietjes. (ook leuk om mee te leren veters strikken!)

  6. Plak tot slot nog een lintje op de achterkant van de schaats met plakband, zodat je hem ook op kunt hangen. Je schaats is klaar!Schaats knutselen van papier en rietjes. (ook leuk om mee te leren veters strikken!)

‘Lees ook: Sneeuwpop knutselen – 20 Leuke knutselideeën voor kids.’

Nog meer knutselinspiratie

Ik hoop dat je dit een leuk knutselidee vindt. Als jij de schaats knutselen gaat, dan zou ik het super leuk vinden als je het resultaat met mij wil delen via social media door Lady Lemonade te taggen of door ons in de hashtags te noemen. En mocht je nog op zoek zijn naar meer winterknutsels check dan ook nog even dit blog met 16 andere toffe ideeën.

Voor andere knutselinspiratie kun je hier op ons blog terecht. En wil je geen enkele video meer van ons missen? Abonneer je dan ook even gratis op ons YouTube kanaal!

Een smeltende sneeuwpop maken
Een pinguïn knutselen van papier

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter