Schaatsen knutselen van papier en wc rol

6 januari 2023
Schaatsen knutselen van papier en wc rol. Een super leuke winterknutsel voor kinderen!

Zodra het winter is in Nederland slaat de schaatskoorts toe. We gaan naar de ijsbaan en hopen ieder jaar op een dik pak natuurijs, zodat we met onze ijzers over de vaarten en meertjes in de buurt kunnen. Inclusief koek & zopie! Wij zijn er ook dol op en daarom laten we je graag zien hoe je zelf schaatsen kunt knutselen. Een super leuke winterknutsel voor kinderen!

Wat heb je nodig voor het knutselen van de schaats?

 • Onze schaats printable, die kun je hier (gratis) downloaden
 • Gekleurd papier, o.a. te koop bij de HEMA
 • Wc rol
 • Touw, veter, wol of lint, o.a. te koop bij Amazon.nl
 • IJsstokje, o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl
 • Schaar
 • Lijm
 • Perforator
‘Lees ook: De leukste winter spelletjes voor kinderen.’

De schaats knutselen

 1. Knip de schaats printable uit gekleurd papier. Je kunt hem het beste al gelijk op gekleurd papier printen. En als dat niet lukt, leg je de print op een gekleurd vel papier en knip je hem op die manier uit. Wil je een paar schaatsen maken? Leg er dan een extra gekleurd vel papier onder en knip de schaats twee keer uit.
 2. Nu kun je de schaatsen naar eigen invulling versieren; door erop te tekenen, figuren te knippen uit papier, erop te stempelen etc etc.
 3. Als je tevreden bent met je decoratie dan maak je met een perforator gaatjes in het papier voor de veters. Zorg er daarbij voor dat je aan beide kanten evenveel gaatjes maakt en dat de afstand tussen de gaten ongeveer even groot is.
 4. Dan maak je het ijzer voor onder de schaats. Hiervoor vouw je de strookjes papier van de printable dubbel en dan plak je ze om de uiteindes van het ijsstokje heen. Het ijsstokje kun je eventueel nog verven en/of versieren.
 5. Doe daarna wat lijm op de binnenkanten van één van de strookjes en plak ze ieder aan één kant van de wc rol vast.
 6. Smeer dan wat lijm in het midden van het papier van de schaats, op de kant die niet versierd is. En dan plak je de wc rol er tegenaan, precies in het midden.
 7. Vouw het papier dan zo om de wc rol heen dat de schaats aan beide kanten even ver komt. Plak het andere strookje waaraan het schaatsijzer zit ertussen. En lijm daarna ook de neuzen van de schaats aan elkaar.
 8. Rijg dan een lint door de gaatjes in de schoen als een veter. En maak er, als je bij het laatste gaatje bent aangekomen een mooie strik in.
 9. Maak tot slot een gaatje in de bovenkant van de schaats en rijg er een touwtje door, zodat je hem op kunt hangen. Of knutsel een paar schaatsen, knoop die aan elkaar vast en hang ze samen op.
‘Lees ook: Meer dan 20 leuke manieren om een sneeuwpop te knutselen met kids.’

Simpel om te maken, maar super leuk toch?! En ze staan erg mooi aan de muur of in het raamkozijn. Als jij nu ook zo’n mooie schaats gaat knutselen, dan vinden wij het super leuk om ook jullie ontwerpen te zien. Dus deel die vooral met ons door bijvoorbeeld een foto van het eindresultaat op Facebook of Instagram te posten, waarin je Lady Lemonade tagt. Maar je mag ons ook altijd een privé berichtje sturen!

Nog meer leuke winterknutsels voor kids

Behalve deze schaatsen vind je op onze website nog veel meer leuke winter ideeën om te knutselen met kinderen. Bekijk al onze winterknutsels maar eens. Of misschien vind je het wel leuk om één van deze sneeuwpoppen te maken, je hebt er geen sneeuw voor nodig! En voor kinderen die van kleuren houden, zijn onze winter kleurplaten heel leuk om te downloaden. (gratis!)

Houd verder onze website en social media kanalen altijd goed in de gaten, want we vullen onze knutselideeën wekelijks aan. En wil je ervoor zorgen dat je niets meer mist? Abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal!

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Thaumatroop maken | Een leuk proefje voor kinderen
Een iglo knutselen met watjes

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter