Softijsjes knutselen van papier

22 juli 2023
Softijsjes knutselen van papier!

In de zomer (en in de winter zo nu en dan eigenlijk ook!) kunnen wij er geen genoeg van krijgen; softijsjes! Zo’n hoorntje gevuld met een grote toef softijs. En dan het liefst met spikkels of chocola er overheen. Yum! Ben jij ook fan? Dan vind je het vast ook leuk om deze softijsjes te knutselen. Helaas niet zo lekker als de echte, maar kijk nou hoe mooi en vrolijk ze eruit zien!

Wat heb je nodig voor het knutselen van een softijsje?

 • Lichtbruin of bruin papier
 • Gekleurde vouwblaadjes, o.a. te koop bij Bol.com of Amazon.nl. Ik gebruikte maat 15 x 15 cm.
 • Lijmstift en/of lijmpistool
 • Stiften
 • Liniaal
 • Schaar
 • Pompon, o.a. te koop bij de HEMA
 • Gebaksbordje
 • Potlood
‘Lees ook: 40+ Leuke ideeën om bloemen te knutselen.’

Een softijsje knutselen

 1. Je begint met het knutselen van het hoorntje van het softijsje. Daarvoor leg je het gebaksbordje op de hoek van een bruin A4 papiertje, zodat de hoek van het papier net onder het bordje verdwijnt. Dan trek je het bordje om.
 2. Teken met een bruine stift en liniaal een wafel patroon op het hoorntje en knip hem daarna uit.
 3. Smeer wat lijm (lijmstift of lijmpistool) op de rand van het papiertje en maak er een hoorntje van door de zijkanten schuin naar elkaar toe te brengen en vast te plakken. Ter decoratie kun je op dezelfde manier eventueel ook nog een klein hoorntje maken van gekleurd papier en die om de onderkant van je hoorntje schuiven.
 4. Dan ga je de toef softijs maken. Hiervoor heb je een vouwblaadje nodig in een lekkere vrolijke kleur. Vouw het vouwblaadje eerst diagonaal doormidden; eerst de ene twee punten op elkaar en daarna de andere twee punten zodat er een schuin kruis ontstaat.
 5. Dan draai je het vouwblaadje om en vouw je het opnieuw 2 doormidden, maar dan recht. Dus eerst de bovenste en onderste zijkant op elkaar en dan de linker en rechter zijkant op elkaar.
 6. Draai het vouwblaadje weer om en vouw de schuine lijnen opnieuw. Als het goed is, vouwen de rechte lijnen die je er net als laatste in gevouwen hebt, nu vanzelf naar binnen, waardoor er een dubbele driehoek ontstaat. (Je kunt dit heel goed zien in de video hierboven!)
 7. Je kunt je ijsje extra pimpen door op alle flappen van het vouwblaadje sprinkles of swirls te tekenen met stift.
 8. Daarna rol je de softijs toef van papier op en daarna laat je het papier weer los. In alle flapjes zit nu een mooi krul.
 9. Smeer wat lijm aan de binnenkant van het hoorntje en plak de flapjes hier een beetje uit elkaar in.
 10. Tot slot kun je op de punt van je softijsje ook nog een pompon plakken als kers op de ta… eh het ijsje!
‘Lees ook: Meer dan 40 leuke ideeën on te knutselen met ijsstokjes.’

Een vrolijk ijsje is het zo geworden, vind je niet?! Als jij nu ook zo’n softijsje gaat knutselen, dan vinden we het super leuk om te zien hoe die van jou eruit ziet. Dus deel vooral het eindresultaat met ons door bijvoorbeeld een foto te posten op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar je mag ons ook altijd een privé berichtje sturen! 

Nog meer leuke knutselideeën voor kids

Op ons blog vind je behalve dit softijsje ook nog andere leuke ijsjes om te knutselen met kinderen. Kijk daarvoor hier. Verder hebben we ook een heleboel te gekke zomerknutsels op onze website. En voor kinderen die van kleuren houden, zijn deze zomer kleurplaten ook heel erg leuk. Voor andere inspiratie kun je ook nog even ons complete knutsel archief induiken.

Vergeet je tot slot niet te abonneren op ons YouTube kanaal! Daar verschijnt iedere week namelijk een nieuwe creatieve video. En als gratis abonnee ben jij de eerste die dat ziet en mis je nooit meer iets van ons.

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Softijsjes knutselen van papier!
Kleurplaat mandala | Print hier gratis de leukste mandala tekeningen!
Hondje vouwen | Zo maak je stap voor stap een origami hond

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter