Spelling oefenen – Zo oefent je kind de lesstof van school thuis op een leuke & leerzame manier

25 februari 2020
Spelling oefenen - Zo oefen je samen de lesstof van school thuis op een leuke & leerzame manier.

Het is weer de periode dat kinderen hun rapport meekrijgen naar huis. Ik keek er naar uit. Hoe ouder mijn zoon wordt, hoe minder feeling ik krijg bij hoe het gaat op school. Hij wordt onafhankelijker, heeft niet meer zoveel zin om met zijn moeder en een beker limo over zijn dag te praten, maar chillt liever met zijn homies. “Goed”, is het antwoord op iedere school gerelateerde vraag. Dus ik was benieuwd of dat ook op zijn rapport zou staan. Vorig jaar kreeg hij spellingsoefeningen mee van school, omdat zijn juf aangaf dat hij daarin wat extra ondersteuning kan gebruiken. En ik wilde graag weten of het spelling oefenen zijn vruchten afwerpt.

Extra spelling oefenen

Op het rapportgesprek bleek dat het inderdaad hartstikke goed gaat met Finn. Hij staat er heel mooi voor en met spelling heeft hij zelfs mooie stappen vooruit gezet. Wat ben ik trots op hem! Volgens hem zelf komt het allemaal door Squla. Een programma waarin je alle vakken van school en dus ook spelling kunt oefenen, waarop we een abonnement namen toen bleek dat Finn nog erg fonetisch schreef. Sinds hij daarin oefeningen doet, roept hij dat spelling “makkelie” is. En het fijne is; hij vindt het nog leuk om te doen ook.

‘Lees ook: Het 10 minuten gesprek – Wat wordt er besproken & hoe haal je er het meeste uit?
Spelling oefenen - Deze spellingsoefeningen maken leren leuk!
Met Squla wordt spelling oefenen leuk.

Spellingsoefeningen die leuk zijn

De meeste kinderen staan natuurlijk niet te trappelen om thuis ook nog met school bezig te zijn. Maar Squla kun je als app op een tablet of je mobiel zetten en laat kinderen extra oefenen in de vorm van spelletjes. En dat is natuurlijk wel heel aantrekkelijk. Je kunt zelf kiezen welk schoolvak je wilt doen en alle spelletjes sluiten aan bij de lesstof op school. Voor spelling zijn er bijvoorbeeld een heleboel quizzen en games waarin je de spellingsregels en werkwoordspelling kunt oefenen. Denk bij groep 5 aan: Wanneer schrijf je een d en wanneer een t? Spel je een woord met een ou of au, een ei of ij, met ng of nk? En wanneer gebruik je welk leesteken? De spellingsoefeningen bestaan uit 10 vragen met beeld zoals een foto of animatie. De ene keer moet Finn het antwoord intypen, de andere keer kiezen uit 4 mogelijke antwoorden, een woord aanvullen of op het juiste antwoord schieten met een katapult. Ook zie je meteen of je antwoord goed of fout is en krijg je uitleg waarom. Zo krijgt je kind spelenderwijs alle spellingregels onder de knie.

Cadeautjes verdienen

Wat ik zo leuk vind aan Squla is dat Finn er zelf zo enthousiast over is. Hij kiest er zelf voor om het te spelen. En zo krijgt hij haast ongemerkt een extra duwtje in de goede richting. Want wat leuk is, blijft beter hangen. En wat nog eens extra motiveert zijn de munten die Finn met ieder spel verdient, waarmee je cadeautjes kunt kopen. Denk aan een andere avatar, maar ook tastbare dingen zoals een pen, bioscoopbon, sleutelhanger of Squla, handdoek of tas. Via mijn ouderaccount kan ik bovendien doelen instellen waarmee hij ook nog eens extra munten verdient. Ik heb hem deze week bijvoorbeeld uitgedaagd een half uur spellingsoefeningen te doen en dat levert hem dan 60 munten op. Ka-ching!

Spelling oefenen - Zo oefen je samen de lesstof van school thuis op een leuke & leerzame manier.
Soms doen we de spellingsoefeningen gezellig samen.

Squla is leuk voor iedereen

Squla is dus super handig voor kinderen die voor spelling of een ander vak wat extra oefenen kunnen gebruiken. Maar ook is het een fijn programma voor kinderen die al toe zijn aan wat meer uitdaging of om de hersenen te blijven prikkelen in schoolvakanties. Je kunt de niveaus van de lesstof continu aanpassen. Door bijvoorbeeld al een lesje rekenen van het volgende schooljaar te doen of juist wat lesstof uit de vorige klas nog even te herhalen. Mijn jongste zoon die een late leerling is en dus langer kleutert heeft Squla inmiddels ook ontdekt en oefent al met lesstof uit groep 3. Ik vind het echt een aanwinst voor ons gezin.

‘Lees ook: Trucjes die niet meer werken nu mijn kind kan lezen.’

Kortingsactie!

Blijkt er uit het rapport van jouw kind dat hij of zij ook wel wat extra ondersteuning kan gebruiken? Of heb je een kind dat graag extra uitgedaagd wordt? Dan kan ik je een Squla abonnement dus hartstikke aanraden! Een jaar abonnement kost €7,95 per maand, dus €95,40 in totaal. Maar ik mag je een kortingscode geven waarmee je €10,- korting krijgt! De kortingscode is LADYXSQULA (geldig tot en met 31 maart bij een minimale besteding van €70,-). Hier vind je meer info en kun je het abonnement afsluiten.

Spelling oefenen - Deze spellingsoefeningen maken leren leuk!
Deze blogpost is een betaalde samenwerking.
Ik heb een wagen vol geladen, vol met allemaal kinderen
Hoe het mij lukt om me niet meer continu zo moe te voelen

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter