Vakantie-apps voor onderweg

7 juli 2014

We trekken alles uit de kast als we onderweg zijn op vakantie. Hysterische kinderen op de achterbank of in het vliegtuig zijn killing voor de relaxmodus van de papa’s en mama’s. Dus slepen we voor op reis sowieso een goed gevuld entertainment koffertje met ons mee. Van uitgebreide knutselpakketten tot verbluffende ingepakte mini cadeautjes die hopelijk de aandacht van je koter minimaal 15 minuten kunnen vasthouden. En als dat allemaal niet meer helpt dan is er altijd nog ons laatste redmiddel…….de iPad.

Wij hebben een aantal fijne vakantie-apps voor onderweg op een rijtje gezet. Voordat je vakantieganger het überhaupt in de gaten heeft zijn jullie zonder kleerscheuren gearriveerd op de plaats van bestemming.

vakantie-onderweg-auto-vliegtuig-spelletjes-apps-ipad-ladylemonade_nl1. Dr. Panda’s Speelgoedauto’s
Om je kindje een beetje in de reisstemming te houden is deze app een aanrader. Je kleine kan zelf namelijk achter het stuur kruipen van een brandweerwagen of van een vrachtwagen. Zelf rondrijden in avontuurlijke steden waar er onderweg allerlei verborgen verrassingen te ontdekken zijn. Doe de spoorbomen naar beneden of doe de sirene’s aan. Het is één grote verkenningstocht. En ben je weer toe aan een nieuw voertuig dan duik je toch een ander autootje in. Je kunt uit 8 voertuigen kiezen die allemaal unieke eigenschappen hebben. Eigen gemaakte verhaaltjes en spannende avonturen zorgen ervoor dat je kindje wel even zoet is.
Leeftijd: 2-4 jaar en verkrijgbaar in de App Store € 2,69

vakantie-onderweg-auto-vliegtuig-spelletjes-apps-ipad-ladylemonade_nl2 2.
Let’s Create
Is je knutselinspiratie onderweg zoekgeraakt dan neemt deze app het van je over. Kinderen kunnen hier prachtige kunstwerkjes maken. Er zijn 12 verschillende borden (de eerste 2 zijn gratis te gebruiken) allemaal voorzien van verschillende vormen en materialen. Hier kun je allerlei leuke en gekke beelden creëren. Goed voor de creatieve ontwikkeling en fijne motoriek.
Leeftijd: vanaf 3 jaar en verkrijgbaar in de App Store, volledige versie € 2,69

vakantie-onderweg-auto-vliegtuig-spelletjes-apps-ipad-ladylemonade_nl33. Zappelin
Deze app mag je sowieso niet missen tijdens de vakantie. Reva iedergeval niet want die is dol op alles van Zappelin. Je kleine kan heerlijk zijn oude vertrouwde TV-programma’s kijken zoals Sesamstraat, Zandkasteel en Hoela Hoep. En de kids kunnen leuke spelletjes doen, liedjes luisteren, tekenen en voorgelezen worden. Lekker gevarieerd, dus genoeg materiaal om de kleintjes op de achterbank voor een tijdje gedeisd te houden.
Leeftijd: vanaf 2 tot 6 jaar en gratis verkrijgbaar in de App Store.

vakantie-onderweg-auto-vliegtuig-spelletjes-apps-ipad-ladylemonade_nl4 4. Dress up
Mini fashionista’s kunnen in deze app de poppetjes aankleden in allerlei soorten outfits. De perfecte app voor meisjes die later de modewereld willen veroveren. Lekker een momentje tutten met de kleertjes en de haren en we kunnen ‘we zijn er bijna’ al gaan zingen.
Leeftijd: vanaf 4 jaar en gratis verkrijgbaar in de App Store.

vakantie-onderweg-auto-vliegtuig-spelletjes-apps-ipad-ladylemonade_nl55. (Te) gekke dierentuin
Bouw je eigen bijzondere dierentuin met de gekste dieren die je kindje zelf kan samenstellen. Kies zelf de lichaamsdelen van verschillende dieren, maak je eigen dierengeluid en geef het fantasiedier een grappige zelfverzonnen naam. Een interactieve app met prachtige illustraties. De kinderen kunnen hun fantasie er flink op los gooien.
Leeftijd: vanaf 3 jaar en verkrijgbaar in de App Store € 1,79

Kijk mam, met vleugels!
DIY: Play tray voor onderweg

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter