Vingerpop vogel vouwen van papier

18 maart 2023
Vingerpop vogel vouwen van papier!

Wij zijn dol op knutselideeën die niet alleen leuk zijn om te maken, maar waar je daarna ook nog iets mee kunt doen. Zoals met deze vingerpop vogeltjes waarmee je na het knutselen lekker kunt spelen. Een knutsel die heel veel kinderen leuk zullen vinden om te maken. Maak een papegaai, parkiet, toekan of flamingo of verzin je eigen fantasie vogel. Wij laten je stap voor stap zien hoe je zo’n vingerpop vogel kunt vouwen van papier.

Wat heb je nodig voor het vouwen van een vingerpop vogel?

 • Grote vouwblaadjes van 20x20cm, o.a. te koop bij Bol.com. Of je maakt zelf een groot vouwblaadje van een gekleurd vel A4 door de hoek schuin omhoog te vouwen en de rand die uitsteekt af te knippen.
 • Ander gekleurd papier om de vogel mee te versieren, o.a. te koop bij de HEMA.
 • Schaar
 • Lijmstift
 • Stiften
‘Lees ook: De leukste origami ideeën om te maken voor kinderen.’

De vingerpop vogel vouwen van papier

 1. Om de vingerpop vogel te maken van papier, vouw je het vouwblaadje allereerst diagonaal doormidden.
 2. Daarna vouw je het weer open en vouw je de twee zijkanten schuin langs de vouwlijn in het midden, zodat er als het ware een puntzak ontstaat.
 3. Met de zijkanten nog naar binnen gevouwen, vouw je de middelste vouwlijn dan ook weer dicht.
 4. Leg je vouwwerkje nu voor je met de gesloten kant naar boven. Dan pak je de kleinste punt en die vouw je schuin naar beneden. De flap die uitsteekt vouw je naar achteren en daar vouw je het puntje om en schuif je het in je vouwwerk, zodat alles goed blijft zitten. Dit is in woorden lastig uit te leggen, dus kijk voor deze stap vooral even goed naar de video hierboven.
 5. De basis van je vingerpop vogel is nu af. Je kunt de vogel nu verder mooi maken met gekleurd papier. Beplak de snavel bijvoorbeeld met geel of oranje en geef de vogel ook een vleugel.
 6. Maak de staart door een klein driehoekje uit de gevouwen vogel te knippen. En daarna kun je er ook nog veren op tekenen.
 7. Teken tot slot een oog op de vogel of plak die erop van papier of gebruik een wiebel oogje, ook leuk. Daarna is je vogel klaar en kun je hem op je vinger zetten en laten bewegen.
‘Lees ook: Een heleboel leuke ideeën om te knutselen met papier.’
Vingerpop vogel vouwen van papier!

Vrolijke vogels zijn het zo geworden, vind je niet?! Als jij nu ook een vingerpop vogel gaat vouwen, dan vinden we het erg leuk om te zien hoe die van jou eruit ziet. Dus deel vooral het eindresultaat met ons door bijvoorbeeld een foto te posten op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar ons een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd! 

Nog meer leuke vogel knutsels

Behalve deze vingerpop vogeltjes van papier vind je op onze website nog veel meer leuke vogels om te knutselen. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar deze 18 vogel knutsels. Ook kun je deze super schattige vogeltjes maken van wol. En hier vind je ook nog een heleboel leuke manieren om een vogelnestje te maken. Knutsel inspiratie genoeg dus! En als je er maar geen genoeg van krijgt, dan kun je altijd nog ons knutsel archief induiken, waar al onze knutselideeën opgeslagen staan.

Vergeet je tot slot niet te abonneren op ons YouTube kanaal! Daar verschijnt iedere week namelijk een nieuwe creatieve video. En als gratis abonnee ben jij de eerste die dat ziet en mis je nooit meer iets van ons.

Wij maken gebruik van affiliate links. Wanneer jij iets koopt via onze website, krijgen wij daar een kleine vergoeding voor. Dit kost jou niets extra, maar helpt ons om Lady Lemonade te onderhouden.

Vingerpop vogel vouwen van papier!
Knutselen met papier | 30+ leuke & simpele knutselideeën voor kinderen
Een origami armband knutselen van papier

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter