Dino knutselen – De 16 leukste knutsels voor échte dinosaurus fans

16 juni 2019
Dino knutselen - De 16 leukste knutsels voor échte dinosaurus fans.

Heb jij net als ik ook een dinosaurus fan thuis? Dan heb ik super toffe inspiratie voor je voor een creatieve middag. In dit blog vind je namelijk 16 geweldige dino ’s om te knutselen. Van zoutdeeg fossielen tot een 3D T-Rex van strijkkralen en dinosaurus skelet van pasta. Have fun!

16x Dino knutselen

Dino poten knutselen

Knutselen carnaval - De leukste verkleedkleren maken kids zelf!

Hoe twee tissue boxen (of lege schoenendozen) je kind veranderen in een stampende, brullende dinosaurus. Althans, dat is het effect dat deze dino poten hebben op mijn kind. 😉 De oranje nagels knipte ik uit een sponsdoekje, maar kun je ook maken van knutselfoam.

‘Lees ook: De leukste dino spelletjes en activiteiten voor kids.’

Origami dino knutselen

Ook met vouwblaadjes kun je hele toffe dino’s maken. In deze video zie je stap voor stap hoe je een dinosaurus vouwen moet.

Stegosaurus van een kartonnen bordje

Dino knutselen - De 16 leukste knutsels voor échte dinosaurus fans.

Voor deze dino knutsel toverde ik een kartonnen bordje om in een Stegosaurus. De poten zijn gemaakt van twee halve wc rollen. Je schildert het bordje en de wc rol in verschillende tinten blauw en groen. Dan knip je uit papier een kop, staart en stekels en die plak je op het bordje dat je dubbel vouwt. Op dezelfde manier kun je natuurlijk ook andere dino ’s knutselen.

Dino van pasta knutselen

Dino knutselen - De 16 leukste knutsels voor échte dinosaurus fans.

Ik houd ervan om te knutselen met spullen die je al in huis hebt. Deze T-Rex van pasta is simpel, maar zo tof. Probeer van de pasta ook eens andere dino skeletten te knutselen, zoals die van de Brachiosaurus (langnek) of bijvoorbeeld een Triceratops.

Dino dig eieren maken

Als je een dino fan hebt, dan ken je vast wel dat gips waaruit je een fossiel kunt hakken. Nou, dit is een beetje hetzelfde idee. Alleen maak je het samen met je kind helemaal zelf. En dat is nóg leuker. Kijk maar naar de video.

‘Lees ook: Musthave voor dino fans! Dinosaurs – een magisch pop-up boek.’

3D T-Rex en Brachiosaurus van strijkkralen

Dino knutselen - De 16 leukste knutsels voor échte dinosaurus fans.

Met strijkkralen kun je deze geweldige 3D dinosaurussen maken. Eén van mijn favorieten van al deze knutselideeën. Een voorbeeld van hoe je ze maakt, vind je hier.

Dino masker knutselen

Masker knutselen van wegwerp bordjes - 9 Super toffe ideeën

Met een kartonnen bordje kun je ook jezelf in een dino transformeren. Masker op en brullen maar!

Dinosaurus opbergpot maken

Met deze toffe potten sla je twee vliegen in één klap. Het bureautje van je dino fan blijft netjes opgeruimd én het zijn ook nog eens super leuke eyecatchers in de kinderkamer. Check de video om te zien hoe je de dinosaurus potten maakt.

Dino hoed knutselen

Knutselen carnaval - De leukste verkleedkleren maken kids zelf!

Als je de dino poten en het dino masker hierboven geknutseld hebt, kun je de look compleet maken met deze dinosaurus hoed. De basis is een ronde band van papier en daaraan lijmde ik een lange strook met stekels van papier. Roarrrr!

‘Lees ook: Vulkaan taart – De tofste verjaardagstaart voor dinosaurus fans.’

Dino eieren van ijs maken

In plaats van dino eieren van gips of zand, kun je ze ook van ijs maken. Super tof in de zomer, zeker als het warm weer is. Ik stopte plastic dino’s in gewone ballonnen en vulde die voor een klein gedeelte met water totdat ze de vorm van een ei hadden. Daarna heb ik ze laten bevriezen (dat duurde ongeveer een halve dag) en mochten de kids ze kapot slaan om de dino weer te bevrijden. Een groot succes!

Dinosaurus slinger

Plastic dieren DIY: 10 toffe eyecatchers maken voor kids met plastic dieren. Zoals deze dinosaurus slinger.

Met deze slinger aan de muur van de kinderkamer maak je je dinosaurus fan absoluut gelukkig. Je tikt een paar goedkope plastic dino’s op de kop, verft ze in de kleuren van de kamer, draait een haakje in hun rug en dan rijg je ze aan een draadje. Voila, de dinosaurus slinger is klaar!

Dinosaurus tandenborstelhouder

Dino knutselen - De 16 leukste knutsels voor échte dinosaurus fans.

Zelfs tandenpoets weigeraars gaan overstag als ze met deze dino borstel gepoetst worden! Ik boorde een gat in een plastic dino, groot genoeg zodat de tandenborstel er in past. That’s it!

T-Rex van papier

Dino knutselen - De 16 leukste knutsels voor échte dinosaurus fans.

Een T-Rex knutselen hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Voor deze dino’s van papier heb ik deze printable gemaakt. De onderbroken lijnen knip je en de stippeltjeslijnen moet je vouwen. Dan plak je nog een oogje en een paar tanden op je T-Rex.

‘Lees ook: Dino feestje – De leukste spelletjes, versiering & snacks voor een top partijtje.’

Dino fossielen maken met zoutdeeg

16 Leuke dino spelletjes & activiteiten - fossielen maken van zoutdeeg.

Je eigen dino fossielen knutselen van zoutdeeg is ook een toffe dino activiteit om te doen. (Check hier het zoutdeeg recept) Leg de tafel lekker vol met speelgoed dinosaurussen en druk ze op allerlei manieren in je deeg. Iedereen kan dit en het resultaat is altijd geweldig!

Dinosaurus van gips

Door met gips te gieten kun je ook een hele toffe dinosaurus afdruk maken. Alleen dan andersom. Super leuk om te doen. En als je er een haakje aan vast plakt aan de achterkant, dan kun je ze ook nog ophangen aan de muur. Check de video om te zien hoe je deze dinosaurus afdrukken maakt.

T-Rex en Tricertops knutselen van ballonnen

DIY versiering voor een dino feestje - Van de dinosaurussen maakte ik gratis printables die je kunt uitknippen en op je ballon plakt.

Van een ballon kun je ook een dino knutselen! Super leuk om een dino feestje mee te versieren. Behalve deze T-Rex en Triceratops kun je ook nog een Stegosaurus en Brachiosaurus maken. Van de kop, staart en poten maakte ik deze printable. Die hoef je dan alleen maar uit te knippen en aan de ballon vast te lijmen of plakken met plakband.

Nog meer dinosaurus inspiratie?

Ik hoop dat je al deze ideeën om een dino te knutselen leuk vindt. Mocht je op zoek zijn naar meer dinosaurus knutsels, spelletjes en activiteiten dan moet je zeker ook even hier kijken. En andere knutselinspiratie vind je hier.

En als jij één van deze ideeën gaat maken, dan zou ik het super tof vinden als je het eindresultaat met mij wil delen op Facebook of Instagram door Lady Lemonade te taggen of #ladylemonade te gebruiken.

En wil je tot slot niets meer van ons missen? Abonneer je dan zeker even op ons YouTube kanaal (gratis). Daar posten we iedere week nieuwe creatieve video’s!

Krijt raket maken - Een geweldig experiment voor kinderen
3D Dinosaurus van strijkkralen maken

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter