Dino knutselen | Meer dan 25 knutsels voor échte dinosaurus fans

6 augustus 2022
Dino knutselen - De 16 leukste knutsels voor échte dinosaurus fans.

Heb jij net als ik ook een dinosaurus fan thuis? Dan hebben wij geweldige inspiratie voor een super leuke, creatieve middag. In dit blog vind je namelijk meer dan 25 geweldige dino ‘s om te knutselen. Van zoutdeeg fossielen tot een 3D T-Rex van strijkkralen, uitbarstende vulkaan, vliegende dino gemaakt van een wc rol, pop-up dinosaurus eieren, een dinosaurus skelet van pasta en nog veel meer. Veel plezier ermee!

Meer dan 25 leuke dino ideeën om te knutselen

Triceratops maken van ijsstokjes

Dino knutselen | Meer dan 25 knutsels voor échte dinosaurus fans!

Deze stoere Triceratops maak je van ijsstokjes en papier. Je plakt de ijsstokjes in een driehoek aan elkaar. Dan knip je uit gekleurd papier het schild, de kop, snuit en de drie hoorns en die lijm je aan elkaar vast. Geef de dinosaurus tot slot een paar wiebel ogen en de grote, vriendelijke gigant is klaar. Want ook al doen de puntige hoorns anders vermoeden, deze dino is een planteneter.

‘Lees ook: De leukste dino spelletjes en activiteiten voor kids.’

Pop-up dinosaurus eieren knutselen

Heb je altijd al eens een dinosaurus ei willen uitbroeden? Dat kan! Door een dino pop-up surprise ei te maken! Je kunt met onze gratis printable zelf kiezen of het een baby Triceratops, baby Diplodocus of baby T-Rex wordt. Of je knutselt je eigen baby dino, dat kan natuurlijk ook! In deze video zie je stap voor stap hoe je het dino ei kunt knutselen.

De leukste dinosaurus kleurplaten

Dino knutselen | Meer dan 25 knutsels voor échte dinosaurus fans

Kinderen die dol zijn op dino’s én kleuren worden vast heel enthousiast van al onze leuke dinosaurus kleurplaten. Het zijn er meer dan 30 om uit te kiezen; van T-Rex tot baby dino’s in een ei, een Triceratops en meer. Je kunt ze allemaal hier vinden en gratis downloaden.

Een vliegende dino maken van wc rol

Dino knutselen | Meer dan 25 knutsels voor échte dinosaurus fans!

Deze vliegende dinosaurus heet een Pterodactylus. Maar zijn naam is moeilijker dan het knutselen van de dinosaurus. Want die maak je echt zo met onze gratis printable! Print die op een groen of andere kleur papier en knip alle onderdelen uit. Dan omwikkel je een wc rol met dezelfde kleur papier en plak je de vleugels en poten aan de dino vast. Knip de voor- en achterkant van de wc rol in, rijg er een touwtje door en schuif dan het hoofd en de staart in het sneetje. Je kunt het hoofd en de staart een beetje extra afknippen als dat nodig is. Niet alle wc rollen zijn hetzelfde van formaat. Versier de dino verder door er nog wat stippen op te plakken en er een oog op te tekenen of plakken en dan kun je hem ergens leuk ophangen.

Dino poten knutselen

Knutselen carnaval - De leukste verkleedkleren maken kids zelf!

Hoe twee tissue boxen (of lege schoenendozen) je kind veranderen in een stampende, brullende dinosaurus. Althans, dat is het effect dat deze dino poten hebben op mijn kind. ? De oranje nagels knipte ik uit een sponsdoekje, maar kun je ook maken van knutselfoam.

Origami dino knutselen

Ook met vouwblaadjes kun je hele toffe dino’s maken. In deze video zie je stap voor stap hoe je een dinosaurus vouwen moet.

Dinosaurus knutselen van wc rol

Dino knutselen | De 22 leukste knutsels voor échte dinosaurus fans

Van een wc rol kun je ook heel goed een dinosaurus knutselen, zoals deze Triceratops. Twee halve kurken doen dienst als poten, de staart knip je uit karton en het hoofd is een eierdopje van een eierdoos. Van een cupcake vormpje maak je het schild en van pijpenrager de hoorns. Geef je Triceratops tot slot twee wiebelogen en je dino is klaar.

‘Lees ook: Vouwen met vouwblaadjes | De leukste origami ideeën om te maken voor kinderen.’

Stegosaurus van een kartonnen bordje

Dino knutselen - De 16 leukste knutsels voor échte dinosaurus fans.

Voor deze dino knutsel toverde ik een kartonnen bordje om in een Stegosaurus. De poten zijn gemaakt van twee halve wc rollen. Je schildert het bordje en de wc rol in verschillende tinten blauw en groen. Dan knip je uit papier een kop, staart en stekels en die plak je op het bordje dat je dubbel vouwt. Op dezelfde manier kun je natuurlijk ook andere dino ‘s knutselen.

Dino van pasta knutselen

Dino knutselen - De 16 leukste knutsels voor échte dinosaurus fans.

Ik houd ervan om te knutselen met spullen die je al in huis hebt. Deze T-Rex van pasta is simpel, maar zo tof. Probeer van de pasta ook eens andere dino skeletten te knutselen, zoals die van de Brachiosaurus (langnek) of bijvoorbeeld een Triceratops.

Dino surprise eieren maken

Als je een dino fan hebt, dan ken je vast wel dat gips waaruit je een fossiel kunt hakken. Nou, dit is een beetje hetzelfde idee. Alleen maak je het samen met je kind helemaal zelf. En dat is nóg leuker. Kijk maar naar de video.

3D T-Rex en Brachiosaurus van strijkkralen

Dino knutselen - De 16 leukste knutsels voor échte dinosaurus fans.

Met strijkkralen kun je deze geweldige 3D dinosaurussen maken. Eén van mijn favorieten van al deze knutselideeën. Een voorbeeld van hoe je ze maakt, vind je hier.

Dinosaurus landschap knutselen

Dino knutselen | De 22 leukste knutsels voor échte dinosaurus fans

Met restafval kun je samen met de kids deze toffe dinosaurus speelplaat knutselen. Daar kun je eindeloos mee spelen. Gebruik bijvoorbeeld de punten uit een eierdoos als vulkaan, wc rollen om bomen mee te maken en verf om alles te versieren.

‘Lees ook: Musthave voor dino fans! Dinosaurs – een magisch pop-up boek.’

Dino masker knutselen

Masker knutselen van wegwerp bordjes - 9 Super toffe ideeën

Met een kartonnen bordje kun je ook jezelf in een dino transformeren. Masker op en brullen maar!

Dinosaurus opbergpot maken

Met deze toffe potten sla je twee vliegen in één klap. Het bureautje van je dino fan blijft netjes opgeruimd én het zijn ook nog eens super leuke eyecatchers in de kinderkamer. Check de video om te zien hoe je de dinosaurus potten maakt.

Dinosaurus knutselen met ijsstokjes

Knutselen met ijsstokjes | Meer dan 20 creatieve knutselideeën met ijslollystokjes.

Dino fans vinden dit knutselidee met ijsstokjes vast ook fantastisch. Zo zie je dat je dino’s op eindeloos veel manieren kunt knutselen. Easy peasy en met super leuk resultaat.

Dino hoed knutselen

Knutselen carnaval - De leukste verkleedkleren maken kids zelf!

Als je de dino poten en het dino masker hierboven geknutseld hebt, kun je de look compleet maken met deze dinosaurus hoed. De basis is een ronde band van papier en daaraan lijmde ik een lange strook met stekels van papier. Roarrrr!

Dino eieren van ijs maken

In plaats van dino eieren van gips of zand, kun je ze ook van ijs maken. Super tof in de zomer, zeker als het warm weer is. Ik stopte plastic dino’s in gewone ballonnen en vulde die voor een klein gedeelte met water totdat ze de vorm van een ei hadden. Daarna heb ik ze laten bevriezen (dat duurde ongeveer een halve dag) en mochten de kids ze kapot slaan om de dino weer te bevrijden. Een groot succes!

‘Lees ook: Vulkaan taart – De tofste verjaardagstaart voor dinosaurus fans.’

Dinosaurus slinger

Plastic dieren DIY: 10 toffe eyecatchers maken voor kids met plastic dieren. Zoals deze dinosaurus slinger.

Met deze slinger aan de muur van de kinderkamer maak je je dinosaurus fan absoluut gelukkig. Je tikt een paar goedkope plastic dino’s op de kop, verft ze in de kleuren van de kamer, draait een haakje in hun rug en dan rijg je ze aan een draadje. Voila, de dinosaurus slinger is klaar!

Uitbarstende vulkaan knutselen

Met een paar simpele ingrediënten uit je keukenkastje kun je een échte uitbarstende vulkaan maken. Ook een super leuke dino knutsel! Want zo wordt je dino landschap helemaal leuk om mee te spelen. Hoe je het aanpakt zie je in de video hierboven. En wil je het simpeler houden? Graaf dan een plastic fles in in zand en maak daar een vulkaan van met de ingrediënten uit de video. Plezier is gegarandeerd!

Dinosaurus tandenborstelhouder

Dino knutselen - De 16 leukste knutsels voor échte dinosaurus fans.

Zelfs tandenpoets weigeraars gaan overstag als ze met deze dino borstel gepoetst worden! Ik boorde een gat in een plastic dino, groot genoeg zodat de tandenborstel er in past. That’s it!

Dino botten knutselen van zoutdeeg

Dino knutselen | De 22 leukste knutsels voor échte dinosaurus fans

Voor paleontologen in de dop is dit super leuk om te doen! Allereerst boetseer je van zoutdeeg (hier vind je het zoutdeeg recept) dino botten. En daarna verstop je het skelet voor elkaar in de zandbak en ga je op zoek. Als je de botten gevonden hebt, kun je kijken of je de dino weer in elkaar kunt puzzelen.

T-Rex van papier

Dino knutselen - De 16 leukste knutsels voor échte dinosaurus fans.

Een T-Rex knutselen hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Voor deze dino’s van papier heb ik deze printable gemaakt. De onderbroken lijnen knip je en de stippeltjeslijnen moet je vouwen. Dan plak je nog een oogje en een paar tanden op je T-Rex.

‘Lees ook: Dino feestje – De leukste spelletjes, versiering & snacks voor een top partijtje.’

Dino fossielen maken met zoutdeeg

16 Leuke dino spelletjes & activiteiten - fossielen maken van zoutdeeg.

Je eigen dino fossielen knutselen van zoutdeeg is ook een toffe dino activiteit om te doen. (Check hier het zoutdeeg recept) Leg de tafel lekker vol met speelgoed dinosaurussen en druk ze op allerlei manieren in je deeg. Iedereen kan dit en het resultaat is altijd geweldig!

Dinosaurus van gips

Door met gips te gieten kun je ook een hele toffe dinosaurus afdruk maken. Alleen dan andersom. Super leuk om te doen. En als je er een haakje aan vast plakt aan de achterkant, dan kun je ze ook nog ophangen aan de muur. Check de video om te zien hoe je deze dinosaurus afdrukken maakt.

Dino skelet knutselen met oorstokjes

Dino knutselen | De 22 leukste knutsels voor échte dinosaurus fans

Als je ze eens met andere ogen bekijkt, lijken oorstokjes eigenlijk best wel op botten. Laat je kinderen er eens een skelet mee knutselen van een dino. Je kunt ze op een zwart vel vast lijmen of je gebruikt deze printable met verschillende dinosaurus silhouetten.

T-Rex en Tricertops knutselen van ballonnen

DIY versiering voor een dino feestje - Van de dinosaurussen maakte ik gratis printables die je kunt uitknippen en op je ballon plakt.

Van een ballon kun je ook een dino knutselen! Super leuk om een dino feestje mee te versieren. Behalve deze T-Rex en Triceratops kun je ook nog een Stegosaurus en Brachiosaurus maken. Van de kop, staart en poten maakte ik deze printable. Die hoef je dan alleen maar uit te knippen en aan de ballon vast te lijmen of plakken met plakband.

Nog meer dinosaurus inspiratie?

Ik hoop dat je al deze ideeën om een dino te knutselen leuk vindt. Mocht je op zoek zijn naar meer dinosaurus knutsels, spelletjes en activiteiten dan moet je zeker ook even hier kijken. En andere knutselinspiratie vind je hier.

En als jij één van deze ideeën gaat maken, dan zou ik het super tof vinden als je het eindresultaat met mij wil delen op Facebook of Instagram door Lady Lemonade te taggen of #ladylemonade te gebruiken.

En wil je tot slot niets meer van ons missen? Abonneer je dan zeker even op ons YouTube kanaal (gratis). Daar posten we iedere week nieuwe creatieve video’s!

Dino knutselen | De 22 leukste knutsels voor échte dinosaurus fans
Armbandjes knopen | 5 Leuke manieren om zelf armbandjes te maken
Knutselen met schelpen | 13 Leuke schelpen knutsels voor kids!

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

  • Reply Topkids.nl 16 september 2020 at 12:03 pm

    Leuk en inspirerend artikel! Dit is zeker een mooie activiteit voor op het kinderdagverblijf

  • Reply Yoona 8 januari 2022 at 5:32 pm

    Hoi lady lemonade ik vond deze knutsel ideeën heel erg tof ik ga wer cast eentje van maken!

  • Reply Yoona 8 januari 2022 at 5:33 pm

    Hoi lady lemonade ik vond deze knutsel ideeën heel erg tof ik ga er vast eentje van maken!

  • Laat een reactie achter