Jarig in corona-tijd? Zo maak je er alsnog een feest van!

28 maart 2020
Jarig in corona-tijd? Zo maak je er alsnog een feest van!

Heb je 364 dagen gewacht en geduldig afgeteld totdat je eindelijk weer jarig bent, slaat het corona-virus toe. Bam! Geen huis vol visite speciaal voor jou, geen cadeautjes, niet trakteren op school en ook geen kinderfeestje. Dat is voor een kind natuurlijk behoorlijk zuur. Om ervoor te zorgen dat het alsnog een kei toffe verjaardag wordt, hebben wij tips op een rij gezet over hoe je een kinderverjaardag tijdens corona wél kunt vieren. Deze verjaardag vergeet je hoe dan ook nooit meer. En misschien wordt het zelfs wel de beste ooit!

10 Tips voor een toffe verjaardag tijdens corona

Verras de jarige ‘s morgens met een ballonnen douche

Als je ‘s morgens en één jaar ouder wakker wordt en het eerste wat je overkomt is een ballonnen douche, dan ben je wel gelijk lekker jarig hoor! Kleine moeite, groot effect. Kijk maar naar de video hieronder om te zien hoe je het aanpakt. Voor het ‘lint’ om de ballonnen tussen te klemmen, kun je repen vuilniszak gebruiken die je aan de deurpost plakt met tape.

Pannenkoeken ontbijt

Maak van het ontbijt een feestje, je hoeft nu toch niet op tijd op school te zijn. Bak bijvoorbeeld pannenkoeken. En niet rond, maar bijvoorbeeld in de vorm van de eerste letter van de naam van de jarige job. Of maak één van deze 12 geweldige pannenkoeken recepten voor kids. Om je vingers bij af te likken!

Maak samen een over de top verjaardagstaart

Jarig zijn kan niet zonder taart, ook niet tijdens de corona-crisis. En het allerleukste is om hem zelf te maken. Ga daarbij lekker over the top. Je kunt inspiratie opdoen in ons blog met verjaardagstaart ideeën, onze chocoladetaart maken of deze super toffe vulkaan taart. Maar je kunt het ook simpel houden door samen een cake te bakken en die te versieren met botercrème, slagroom, gekleurd glazuur, strooisels etc. En prik er bijvoorbeeld plastic dieren of een barbie popje in, zet er speelgoed autootjes op of maak een taart-topper van twee rietjes en een klein vlaggenslingertje ertussen. Hij hoeft niet perfect te worden, als hij maar lekker is en jullie veel lol hebben tijdens het maken ervan.

Lang zal hij leven‘ zingen met de hele familie via video bellen

Zet jullie (im)perfecte taart op tafel, prik er kaarsjes in en start op een van te voren afgesproken tijdstip een videochat met familie en vrienden om gezamenlijk ‘Lang zal hij leven’ voor de jarige te zingen. Zo zijn ze allemaal toch nog aanwezig tijdens het uitblazen van de kaarsjes. Videobellen met een groep kan o.a. via WhatsApp (maximaal 4 personen), via FaceTime (als iedereen over Apple producten beschikt) of via Skype. Ik heb mensen ook gehoord over diensten als Zoom en HouseParty, maar die schijnen niet altijd even goed om te gaan met de privacy van gebruikers.

Verstoppertje met cadeautjes

Dat er geen visite kan komen, wil niet zeggen dat de jarige de cadeautjes op zijn of haar buik kan schrijven. Juist daarmee kun je creatief zijn! Laat de mensen die je normaal zou uitnodigen hun cadeautje in jullie tuin verstoppen en een schatkaart sturen of door de brievenbus gooien, waarmee de jarige achter de verstopplek kan komen. Of laat de cadeautjes direct vanuit de webshops naar jullie huis opsturen en maak er zelf een speurtocht van. Via Bol.com bijvoorbeeld kun je heel makkelijk een verlanglijstje maken en die met iedereen delen.

Tóch een partijtje!
Kinder Dj Blijwin organiseert online kinderfeestjes. Muziekkwisjes, tekenwedstrijden, dansen, zingen, gekke challenges, er komt van alles voorbij tijdens het feestje. Elk kind feest mee vanachter de laptop of de tablet in zijn eigen huis. Met elkaar, maar op veilige afstand dus. Kijk hier voor meer info.

Hang een spandoek op aan het huis

Heb je nog een oud laken? Maak er een vrolijk spandoek van waarop je schrijft; “Laat van je horen voor de jarige naam! Toeter, laat je fietsbel horen of roep ‘Hoera!” en hang dat aan de gevel van jullie huis. Zo staat de jarige de hele dag toch nog in de belangstelling. Ook tof: laat jullie familie en vrienden op een afgesproken tijdstip in karavaan met versierde auto’s al toeterend langs jullie huis rijden.

Stoepkrijt verjaardagswensen

Een ander leuk idee is om een bak met stoepkrijt voor de deur te zetten met daarbij een bord waarop je vraagt of voorbijgangers een verjaardagswens achter willen laten op de stoep voor de jarige job. En misschien vinden familieleden en bekenden het ook leuk om zo toch nog even op veilige afstand ‘gefeliciteerd’ te zeggen.

Maak er een thema feest van

Je merkt het al; je mag lekker uitpakken als je kind in de corona-tijd jarig is! Heb je al aan een thema feestje gedacht? Kies een onderwerp waar je kind fan van is en dompel de hele dag erin onder. Een prinsessen party? Trek je beste prins- of prinsessenoutfit uit de kast, knutsel kroontjes en kijk een Disney prinsessen film. Een tropical party? Trek je zwemkleding aan en tover je huis om in een zonnige bestemming met een indoor opblaas zwembadje, samen gemaakte mocktails en een piñata. Een beauty feestje? Maak van de badkamer een privé spa met crèmes, maskertjes, ga lekker make-uppen, lak de nagels en maak je eigen lipgloss. Een dino verjaardag? Maak dino fossielen van zoutdeeg, knutsel een dino muts, bouw je eigen écht werkende vulkaan of maak je eigen dino eieren. Deze en meer toffe dino knutsels en activiteiten vind je hier. Een tuinfeest? Maak een tent in de tuin, ga lekker picknicken en zet de bbq aan om marshmallows te roosteren. Je kunt van alles verzinnen!

Vraag de klas om een kaartje of videoboodschap te sturen

Om te laten zien dat zijn of haar klasgenootjes de jarige ook niet zijn vergeten, kun je ze vragen om een kaartje te sturen of een videoboodschap op te nemen. Deel daarvoor bijvoorbeeld jullie adres in de klassen-app. En extra leuk; vraag de juf of meester om ook mee te doen!

Ga uit eten in je eigen huis

En de laatste tip… Gaan jullie normaal uit eten als er iemand jarig is? Laat corona dat feestje dan niet verpesten en ga gewoon uit eten in je eigen huis! Dek de tafel extra mooi, steek kaarsjes aan, trek je mooiste outfit aan en laat de favoriete maaltijd van je kind bezorgen door een plaatselijk restaurant. Zo help je hen ook nog een beetje en hebben jullie een lekkere avond.

Tot slot wil ik heel cliché zeggen; het mooiste cadeau voor een kind is liefde & aandacht. Dus welke tips je ook wel of niet opvolgt, als je jouw zoon of dochter de hele dag in jullie middelpunt van de belangstelling laat staan en samen leuke dingen doet, wordt het hoe dan ook een geslaagde verjaardag.

Heb je nog tips of leuke ideeën voor iemand die jarig is in de corona-tijd? Of heb je zelf iets tofs gedaan voor jouw jarige kind dat je wil delen? Laat dan vooral een reactie achter onder dit blog!

Jarig in corona-tijd? Met deze tips maak je er alsnog een feest van!

Uitgelichte afbeelding kind & ballonnen – Yuganov Konstantin voor Shutterstock.

Cake bakken - Hét lekkerste basis recept voor de perfecte cake
20 x Kinderspelletjes tips voor het hele gezin

Dit vind je misschien ook leuk

8 Reacties

 • Reply Judy 30 maart 2020 at 6:52 pm

  Super leuke tips! Voor ons net te laat, maar het was prima! Afgelopen weekend werd onze Bram 4 jaar. Een mooie zelfgemaakte taart van de buurvrouw, video boodschappen van alle vrienden en familie, een poppenkast en verstopte cadeautjes waren voor ons de juiste ingrediënten voor een echt verjaardagsgevoel 🙂

 • Reply Joora 31 maart 2020 at 7:58 am

  Super leuk, dank je wel! Ga er maandag zeker wat mee doen. Hij heeft er zo lang naar uitgekeken.

 • Reply Tineke 31 maart 2020 at 9:17 am

  Superleuke tips! Hier een jarige op 14 april en een op 27 april. De kans is groot dat we dat ook zonder visite moeten vieren. Veel van de ideeën had ik zelf ook al op de planning staan. Wij maken hier gewoon met zijn vieren een heel groot feest van de verjaardagen.

 • Reply Toren 5 april 2020 at 10:53 pm

  Afgelopen zaterdag een kinderverjaardag gevierd:

  * Cadeautjes zoeken in huis
  * Uitgebreid ontbijt
  * Spelen met nieuwe cadeaus
  * Thuisbioscoop met lekkere kussens en zitzakken in de woonkamer en natuurlijk lekkere hapjes!
  * Video felicitaties bekijken
  * Pinata slaan in de tuin
  * Avondeten naar keuze

  Was een geslaagde dag. Misschien dat iemand er hier ook nog iets aan heeft 🙂

 • Reply A 30 april 2020 at 2:32 pm

  Wij hadden voor de verjaardag van onze zoon een lijn gehangen met allemaal ballonnen..daarin kaartjes met confetti..daarop cijfers die corresponderen met de cijfers op de kadootjes die moest hij dan gaan zoeken..en we hadden fam en vrienden gevraagd een verj.filmpje toe te sturen dus op sommige kaartjes stond filmpje en die speelden we op tv af, een super geslaagd spel ???

 • Reply Martine 21 mei 2020 at 8:18 am

  Heel leuke tips, alleen… die ballonnen, dat zou ik echt niet meer doen. Het is even een leuk momentje, dat begrijp ik best, maar dat staat niet in verhouding met hoe lang ballonresten blijven slingeren en hoeveel dieren eraan dood zullen gaan. Verder heel goede ideeën!

 • Reply tess 17 januari 2021 at 12:32 pm

  hoi, ik ben tess en ik word al bijna 9. ik hou van beauty en unicorns. maar ook van eten en versieren. Kunnen jullie een leuk feestje bedenken waar iets of meer van deze dingen inzitten??

 • Reply tess 17 januari 2021 at 12:35 pm

  En weet je mischien een leuke speurtocht??

 • Laat een reactie achter