Kerstkoekjes maken | Makkelijk én super leuk om te doen met kids!

15 december 2023
Kerstkoekjes maken | Makkelijk én super leuk om te doen met kids!

Dit zijn echt super makkelijke én leuke kerstkoekjes om te maken met kinderen. Ze hebben de vorm van kerstballen. En iedereen kan de koekjes helemaal naar eigen smaak en stijl versieren. Mislukken kan gewoon niet! Het eindresultaat is altijd vrolijk; bijna zonde om op te eten. Maar geloof ons; deze kerstballetjes zijn zo lekker, daar wil je toch echt een hapje van nemen. Wij laten je zien hoe je deze kerstkoekjes kunt maken.

Wat heb je nodig voor het maken van de kerstkoekjes?

 • Oreo koekjes met een laagje witte chocola
 • Rolo’s
 • Wit glazuur (zelf maken of kant-en-klaar kopen van Dr. Oetker)
 • Eetbare decoratie, zoals sprinkles, gekleurde hagelslag, decoratiestiften en smarties
 • Eventueel: naald en draad om ook nog een touwtje aan de kerstballen te kunnen maken
>> Lees ook: 45+ Leuke kidsproof hapjes & drankjes voor het kerstdiner op school.

De kerstkoekjes maken & versieren

 1. Zorg dat je alles vast op tafel klaar zet; de decoratie, haal de Oreo’s & Rolo’s uit de verpakking en geef iedereen een bordje tegen het knoeien.
 2. Maak of verwarm het glazuur en zet het op tafel met lepeltje erin.
 3. Als je een touwtje aan de kerstkoekjes wil maken, rijg je die eerst door de Rolo’s met naald en draad. Dit hoeft niet perse en is meer een klusje voor ouders dan voor kinderen.
 4. Doe dan een klein beetje glazuur op de onderkant van de Rolo en plak die op de rand van de Oreo. Zet de koekjes ergens rechtop tegen aan, zodat het glazuur even hard kan worden.
 5. Wanneer alle koekjes een kerstbal kroontje hebben gekregen, kun je ze gaan versieren. Begin met de koekjes die je als eerste een kroontje hebt gegeven, want daarvan is het glazuur al wat harder. Smeer de koekjes in met glazuur en maak ze mooi met Smarties, sprinkles etc. In plaats van er glazuur op te smeren, kun je ze ook versieren met eetbare decoratiestiften.
 6. Als je tevreden bent met de koekjes leg je ze nog heel even opzij, zodat het glazuur kan stollen. En daarna zijn ze klaar om op te eten. Wij hebben gemerkt dat het glazuur zo stevig is, dat je de kerstbal koekjes zelfs echt in de kerstboom kunt hangen. Maar we weten niet hoe lang dat houdt. Want we hebben ze er al snel weer uit gehaald om op te eten, omdat we het veel te zonde vonden als ze daar oud zouden worden.
>> Lees ook: Kerstpannenkoeken – 8 Leuke en kidsproof pannenkoeken recepten voor Kerst.
Kerstkoekjes maken | Makkelijk én super leuk om te doen met kids!

Het eindresultaat; een bord vol super vrolijke en lekkere kerstkoekjes die leuk en makkelijk zijn om te maken! Ga jij deze kerstkoekjes nu ook maken, dan vinden wij het erg leuk om het eindresultaat te zien. Stuur je ons een foto van de kerstballen koekjes? Die kun je bijvoorbeeld met ons delen door de foto te plaatsen op Facebook of Instagram, waarin je Lady Lemonade tagt. Maar je mag ons ook altijd een privé berichtje sturen!

Nog meer leuke kerstrecepten & activiteiten voor kids

Behalve deze kerstkoekjes vind je op onze website nog veel meer leuke Kerst inspiratie om het thuis gezellig te maken. Is jouw kind bijvoorbeeld dol op knutselen, dan moet je zeker even ons blog bomvol Kerst knutsels bekijken. Of kijk ook eens naar deze Kerst spelletjes; vooral het levende kerstboom spel is leuk! Om het huis extra in kerstsfeer te maken, kun je deze Kerst raamtekening gratis printen en overtrekken op het raam. En check voor nog meer Kerst lekkers ons blog met Kidsproof Kerst recepten.

En wil je echt niets meer van ons missen, abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal! Want daar komt iedere week weer een nieuwe video online met leuke kinderknutsels en recepten.

Fijne feestdagen!

Kerstkoekjes maken | Makkelijk én super leuk om te doen met kids!
Kersthapjes school | 45+ Leuke hapjes voor het kerstontbijt, kerstdiner of de kerstlunch
Kauwgomballen automaat kersthangers maken

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter