Een kerstlichtje knutselen van een glazen potje

24 december 2023
Een kerstlichtje knutselen van een glazen potje!

Van een glazen potje kun je heel makkelijk een kerstlichtje knutselen. Iets wat vaak gedaan wordt op scholen, zodat de kinderen hun eigen gemaakte lichtje kunnen branden bij het kerstdiner op school. Maar voor thuis is het natuurlijk ook hele leuke kerstdecoratie. En zo’n kerstlichtje is bovendien super leuk om samen te maken. Hoe je dat doet, laten we stap voor stap aan je zien.

Wat heb je nodig voor het knutselen van het kerstlichtje?

 • Schone, lege glazen pot, waar bijvoorbeeld sperziebonen, augurk of appelmoes in hebben gezeten.
 • Vloeipapier of zijdevloei in verschillende kleuren, o.a. te koop bij Amazon.nl of Pipoos.com
 • Knutsellijm & kwastje
 • Perforator
 • Schaar
 • Watjes
 • Evt witte glitter, o.a. te koop bij Pipoos.com
 • Rood-wit bindtouw, o.a. te koop bij de HEMA
 • LED theelichtje, o.a. te koop bij Speelgoedpostorder.nl
>> Lees ook: De leukste Kerst raamtekeningen vind je hier – Gratis downloaden & uitprinten!

Een kerstlichtje knutselen van een glazen potje

 1. Eerst maak je de kerstbomen voor op het kerstlichtje door langwerpige driehoeken in verschillende formaten uit groen vloeipapier te knippen.
 2. Daarna maak je gaatjes in de kerstbomen met een perforator. Dit worden de kerstballen. Leg daarvoor een velletje papier onder de kerstbomen en stop het vloeipapier en gewone papier samen tussen de perforator. Het vloeipapier alleen is namelijk te dun om er mooie gaatjes in te maken. Maar als je het bovenop een gewoon velletje papier legt, dan gaat het wel goed.
 3. Smeer de kerstbomen daarna in met lijm en plak ze rondom op je glazen potje.
 4. Knip uit bruin vloeipapier stammetjes en plak die onder de kerstbomen vast op het potje.
 5. Daarna maak je de gekleurde kerstballen voor in de boom. Perforeer hiervoor verschillende kleuren vloeipapier (ook weer met een velletje papier eronder) en haal de rondjes daarna uit de perforator. Deze gekleurde ‘confetti’ plak je vervolgens op je kerstlichtje in de gaatjes van de kerstbomen.
 6. Om je kerstlichtje verder mooi te maken, kun je het glazen potje ook nog met glitters beplakken. Smeer een dun laagje lijm aan de binnenkant van de pot en strooi er dan witte glitters in.
 7. Daarna leg je wat watjes op de bodem van het glazen potje en wikkel je een stuk bindtouw om de hals met een strikje.
 8. En tot slot stop je in je glazen potje een LED theelichtje en dan is je kerstlichtje helemaal klaar.
>> Lees ook: Meer dan 25 leuke ideeën voor zelfgemaakte kerstkaarten.
Een kerstlichtje knutselen van een glazen potje!

Kijk eens hoe mooi dat eruit ziet als het LED lichtje eenmaal brandt! Helemaal als het wat donkerder wordt, is het super mooi om te zien hoe het lichtje door de kerstboompjes en de gekleurde ballen schijnt. En de glitter zorgt voor extra sparkles, wat helemaal bij kerst past. Mocht je dit leuke kerstlichtje in een glazen potje nu ook gaan knutselen, dan vinden wij het super leuk om het eindresultaat te zien. Dus maak vooral een foto van jullie creaties en deel die met ons door hem bijvoorbeeld te posten op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Maar je mag ons ook altijd een privé berichtje sturen!

Nog meer Kerst inspiratie!

Behalve deze leuke kerstlichtjes vind je op onze website nog veel meer leuke kerst ideeën om te knutselen. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar deze mooie zelfgemaakte kerstdecoratie ideeën. En voor kinderen die van kleuren houden, kun je hier allemaal super leuke Kerst kleurplaten downloaden. (gratis!) Maar neem zeker ook even een kijkje bij al onze leuke Kerst knutsels. Of maak één van deze kerstballen voor in de kerstboom. En voor inspiratie voor het kerstdiner op school of thuis, zijn al deze kinder Kerst hapjes erg leuk om te bekijken.

Houd verder onze website en social media kanalen de komende tijd goed in de gaten, want er komt nog veel meer leuks aan. En abonneer je hier (gratis) op ons YouTube kanaal, dan weet je zeker dat je niks meer van ons mist!

Een kerstlichtje knutselen van een glazen potje!
Een koekhuisje maken van biscuit & snoepjes
Kerstballen maken | 14 Leuke ideeën voor het knutselen van kerstballen met kids!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter