Knutselen met dennenappels – 14 Super toffe knutselideeën!

5 oktober 2019
Pauw knutselen van dennenappel en strijkkralen

Dennenappels kun je bijna overal wel vinden. Helemaal nu het herfst is natuurlijk! Leuk voor op de herfsttafel, maar ook om er mooie dingen mee te maken. In dit blog laat ik je zien wat voor leuks je allemaal kunt knutselen met dennenappels. Super leuk vermaak voor een regenachtige middag. Maar eerst moet het even droog blijven voor de wandeling naar het bos natuurlijk, om al je materiaal te verzamelen!

14x Knutselen met dennenappels

Skiër van dennenappel

Knutselen met eikels | 25+ Leuke knutselideeën om te doen met eikeltjes

Voor de ski liefhebbers is dit dennenappel poppetje heel erg leuk om te knutselen. Je maakt hem door een dennenappel op 2 ijsstokjes te plakken. Daar bovenop lijm je een eikel (ik gebruikte hiervoor een lijmpistool) met een gezichtje en een versierd eikendopje. Dan geef je de skiër armen door een stuk chenilledraad om de dennenappel te draaien. (o.a. te koop bij de Fun & Feest winkel) En aan het uiteinde buig je die om met ertussen een cocktail prikker. Die tover je om in een skistok door er een rondje van papier of vilt aan te rijgen. Bind tot slot nog een sjaal om de nek van je eikel mannetje van vilt of ook weer chenilledraad en je skiër is klaar.

‘Lees ook: Knutselen met kastanjes – 13 Simpele en super leuke knutselideeën.’

Pauw van dennenappel en strijkkralen

Pauw, pauw, pauw steek je veren uit! Je bepaalt zelf hoe bont je hem maakt! In de video kun je zien hoe je deze pauw maakt. Ook leuk: in plaats van strijkkralen en chenilledraad (die kocht ik bij de HEMA à €2,- voor een zak dikke en dunne chenille) kun je ook gekleurde veertjes gebruiken voor de staart. (ook te koop bij de HEMA à €1,50 voor een zak)

Ananas knutselen met dennenappels

Knutselen met dennenappels - 12 Super toffe knutselideeën!

De schubben van een dennenappel hebben ook wel iets weg van de schil van een ananas. En dat bracht me op het idee om deze te maken. Je kunt aan het steeltje eventueel nog een touwtje maken en ze ophangen in een tak of aan een slinger.

Flamingo

Knutselen herfst - 10 toffe knutsels met herfstbladeren, dennenappels, kastanjes & eikels

Flamingo’s blijven imponerende beesten, ook als ze van dennenappel zijn. Om deze leukerd te maken, verf je eerst een dennenappel roze. De benen en het hoofd maak je van roze rietjes die je in de dennenappel vast lijmt. Het gezichtje en de snavel kun je erop tekenen met permanent marker. En om de flamingo te laten staan, prik je hem in een stukje zoutdeeg of klei.

Dennenappel elfje knutselen

Knutselen met eikels | 25+ Leuke knutselideeën om te doen met eikeltjes

Dit herfst elfje kun je knutselen met alle herfstschatten die je buiten gevonden hebt. De basis is een dennenappel waarop je een eikel met gezichtje plakt. Dan kun je het elfje vleugels geven van bijvoorbeeld esdoorn zaden of andere herfstbladeren. En ook het rokje maak je van blaadjes. Plak tot slot een beukennootje op haar ‘hoed’ als finishing touch.

‘Lees ook: Bloemen knutselen – 16x prachtige bloemen maken.’

Bloemen knutselen met dennenappels

Knutselen met dennenappels - 12 Super toffe knutselideeën!

Van bloemen in huis word ik altijd vrolijk. En dit bont gekleurde bloembed maak je door dennenappels in verschillende kleuren te schilderen met op de kont van de dennenappel een rondje geel; het hartje van de bloem. Dan knip je uit groen papier een strook met daar aan vast wat blaadjes. (Je kunt daarvoor eventueel deze printable gebruiken.) En die plak je in een rondje vast en de blaadjes vouw je om. Wanneer je dennenappels droog zijn, kun je ze erin zetten en is je bloemenveld klaar.

Pinguïns maken

Knutselen met dennenappels - 12 Super toffe knutselideeën!

Dit zijn ook schatjes! Je maakt ze door je dennenappel wit te schilderen en er bovenop een wit met zwart geverfde kraal te plakken. De rest van de pinguïn maak je van vilt of papier.

Vogelvoer dennenappel

Deze dennenappel knutsel is niet alleen leuk om te maken, maar zorgt ook voor een heleboel vogels in de tuin. Hoe je hem maakt, zie je in de video. In plaats van de ongezouten boter die ik daar gebruik, kun je de kinderen de dennenappel ook laten insmeren met speciale vogel pindakaas.

Enge spin met harige poten

Knutselen met dennenappels - 12 Super toffe knutselideeën!

Meestal gooi ik spinnen de deur uit als ik ze tegen kom in huis. Maar vooruit, deze mag blijven! De poten maak je van chenilledraad en plak je in de dennenappel die ik zwart geverfd heb. En voor de ogen gebruik je een paar mini pompoms en wiebelogen.

‘Lees ook: Knutselen voor Halloween – 15 griezelige knutselideeën.’

Raamhangers knutselen met dennenappels

Knutselen met dennenappels - 12 Super toffe knutselideeën!

Een dennenappel knutsel hoeft niet perse echt iets voor te stellen. Deze hangers zijn ook erg vrolijk en staan super leuk in het raamkozijn. Of je maakt een slinger door een paar dennenappels te verven en ze aan een touwtje op te hangen!

Eekhoorntjes

Knutselen met dennenappels - 12 Super toffe knutselideeën!

Deze schattig eekhoorntjes kun je ook knutselen met dennenappels. De armen, benen en staart maak je van chenilledraad en het hoofdje maak je van een pompom. Een eikeltje in hun armen maakt de knutsel helemaal af!

Dennenappel mannetje in notenboot

Knutselen met dennenappels - 12 Super toffe knutselideeën!

Dit dennenappel mannetje is super leuk om je herfsttafel mee te decoreren. Je tekent met een watervaste stift een gezichtje op een eikel. Die plak je bovenop je dennenappel en daarin steek je twee stokjes als armen. Zet het mannetje dan in een halve notendop en lijm een groot herfstblad op zijn rug als zeil van het bootje.

‘Lees ook: Knutselen met eikels – 12 Simpele en super leuke knutselideeën in de herfst.’

Egeltje van klei en dennenappel

Knutselen met dennenappels - 12 Super toffe knutselideeën!

Knutselen met dennenappels kun je ook super leuk combineren met klei. Vooral jongere kids vinden dit heerlijk. Maak bijvoorbeeld eens dit egeltje. Of een dennenappel monster of misschien verzin je nog wel iets anders leuks!

Uiltjes knutselen met dennenappels

Knutselen met dennenappels - 12 Super toffe knutselideeën!

Nog zo’n leuk dennenappel diertje is deze uil. Een kwestie van de schubben vol proppen met watjes en met wat vilt een paar ogen en vleugels te maken.

Nog meer knutselinspiratie voor in de herfst

Ik hoop dat jij deze ideeën die je kunt knutselen met dennenappels leuk vindt. Mocht jij nu zelf ook een leuk idee hebben, deel dat dan vooral onder dit blog in de reacties. En als je met één van mijn tips aan de slag gaat, dan zou ik het super tof vinden als je het eindresultaat met mij deelt op Facebook en/of Instagram door Lady Lemonade te taggen.

Op ons blog vind je ook nog veel meer leuke knutselideeën voor in de herfst. Zoals deze 12 herfstknutsels. Of kijk ook eens naar dit blog waar ik je laat zien hoe je elfjes en superhero’s van herfstbladeren kunt maken, of dit blog met 13 leuke knutselideeën met kastanjes. En wil je helemaal niets meer van ons missen, abonneer je dan ook nog even – gratis – op ons YouTube kanaal waar ik iedere week een nieuwe creatieve video upload.

Knutselen met dennenappels - 12 Super toffe knutselideeën!
Raket knutselen & écht lanceren met luchtenergie
Vliegtuig knutselen - Maak een écht vliegend vliegtuig van foam

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Reply Tineke 6 oktober 2019 at 7:32 am

    Ik vind alle ideeën heel erg leuk! Vooral de hangertjes wil ik binnenkort eens gaan uittesten.

  • Reply marina 17 maart 2021 at 6:35 pm

    echt allemaal supper toffe ideeien ik wou meteen alles al beginnen maken en je hebt voor alles maar 1dennenappel nodig heel tof om je kinderen of leerlingen aan het werk te zetten super

  • Laat een reactie achter