Sneeuw maken – Een simpel recept én eindeloos speelplezier

10 januari 2020
Sneeuw maken - Een simpel recept en eindeloos speelplezier!

“Mama, wanneer gaat het weer sneeuwen? Ik wil zo graag een sneeuwpop maken!” Mijn kinderen zijn er dol op, maar helaas worden we hier in Nederland maar weinig getrakteerd op zo’n lekker dik pak verse, kraakwitte sneeuw. Gelukkig kan mama een beetje toveren. Want sneeuw kun je ook zelf maken. Dit recept heeft bovendien een heleboel voordelen op echte sneeuw. Je kunt er namelijk ook gewoon binnen mee spelen, het smelt niet en als je je creaties wilt bewaren, dan kun je ze hard laten worden. Nepsneeuw die zorgt voor eindeloos veel speelplezier dus. Ik laat je zien hoe je de sneeuw maken kunt.

Ingrediënten om sneeuw te maken

  • 1 kop bloem
  • 1/4 kop zout
  • Zakje bakpoeder (8 gram)
  • 1/2 kop warm water
  • 1 Eetlepel zonnebloemolie (babyolie kan ook, daar gaat je sneeuw bovendien lekker van ruiken)
  • Eventueel glitters
‘Lees ook: Sneeuwpop knutselen – 22 Leuke knutselideeën voor kids.’

Sneeuw maken

  1. Doe de bloem, het zout, de bakpoeder en eventueel glitters in een schaal en roer ze door elkaar heen.
  2. Voeg dan de ‘natte’ ingrediënten toe; het water en de zonnebloemolie en roer dit ook door je mengsel.
  3. Als de natte ingrediënten door de droge zijn opgenomen, kun je de sneeuw uit de kom pakken en verder met je handen door elkaar kneden totdat hij aanvoelt als een lekkere, zachte klei. Blijft hij nog wat korrelig, voeg dan nog wat warm water toe. Plakt je sneeuw juist nog heel erg, dan kun je nog wat bloem toevoegen.
  4. Je sneeuw is nu klaar om allerlei mooie creaties mee te maken! Maak bijvoorbeeld een sneeuwpop, ijspegels of mooie ijskristallen. Of doe het in een bak en combineer het met plastic dieren of de Playmobil. Kinderen zijn hier eindeloos zoet mee! Tip: bak de mooiste creaties hard in de oven (100 graden), zodat je ze kunt bewaren. Afhankelijk van de dikte van het kunstwerk duurt dat zo’n 1-3 uur.

Tip: nepsneeuw bewaren
Uitgespeeld? In een luchtdichte bak kun je de nepsneeuw nog weken bewaren!

‘Lees ook: 10 Leuke dingen om te doen als het regent.’

Nog meer leuke winterknutsels en winter activiteiten

En, heb je nu ook al zin gekregen om sneeuw te maken? Mocht je dat gaan doen, dan hoor ik graag of je recept gelukt is hieronder in de comments. Of laat een berichtje achter op Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt!

Voor meer leuke winterknutsels en activiteiten kun je ook heel goed op ons blog terecht. Hier vind je bijvoorbeeld nog meer dan 26 toffe ideeën om in de winter te knutselen. En check ook eens ons blog met winter spelletjes waarin je allerlei leuke dingen om te doen vindt voor de kinderen.

Voor nog meer knutselinspiratie kun je hier op ons blog terecht. En wil je geen enkele video meer van ons missen, abonneer je dan hier (gratis) op ons YouTube kanaal!

Sneeuw maken - Een simpel recept en eindeloos speelplezier!
Muts knutselen - Een leuke wintermuts van wol
Knuffels wassen? Dit zijn handige tips en weetjes!

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter