Een bloem knutselen voor juf of meester

1 juli 2021
Een mooie bloem knutselen voor juf of meester

Wil jij een mooie bloem knutselen voor juf of meester? Als bedankje voor het fijne schooljaar of als cadeautje voor Meester- en Juffendag bijvoorbeeld. Check dan deze leuke en persoonlijke bloem van papier! Een makkelijke knutsel om te maken en het eindresultaat is super vrolijk. Eventueel hebben we er ook nog twee gedichtjes bij gemaakt die je erbij zou kunnen geven. Hoef je alleen maar even uit te printen of over te schrijven. Wel zo fijn tijdens de laatste loodjes hectiek.

Wat heb je nodig voor het maken van de bloem?

‘Lees ook: Zelf een afscheidscadeau voor juf of meester knutselen.’

De bloem knutselen voor juf of meester

  1. Knip een rondje uit de foto, met het hoofd van je kind in het midden.
  2. Knip daarna alle delen van de bloem uit gekleurd papier: ongeveer 10 bloemblaadjes, 2 groene bladeren en een geel rondje (even groot als het rondje van de foto) voor het hart van de bloem.
  3. Plak de bloemblaadjes rondom op het hart van de bloem met een lijmstift. En plak daarna de foto er bovenop.
  4. Voor een extra vrolijk effect kun je ook nog mini pompons of kleine piepschuim balletjes op je bloem plakken.
  5. Lijm dan de groene bladeren aan de zijkant van je rietje vast.
  6. Als je één van onze gedichtjes voor juf of meester wilt gebruiken, print je die uit. Plak de print op een stevig gekleurd papiertje, knip het gedichtje uit, maak er een gaatje in met een perforator en rijg daar een lintje doorheen. Het gedichtje knoop je aan de bovenkant van het rietje.
  7. En tot slot plak je de bloem op het rietje vast en is je zelfgemaakte cadeautje voor juf of meester klaar.

Tip!
Wil je graag een bloem voor juf of meester knutselen op een andere manier? Check dan ons blog bloemen knutselen. Daar vind je meer dan 30 andere leuke bloem voorbeelden om te maken.

Ik hoop dat ik je heb kunnen inspireren met dit cadeau idee. Als jij deze bloem ook gaat knutselen voor jouw juf of meester, dan vind ik het super leuk als je het eindresultaat met mij deelt. Dat kan bijvoorbeeld door een foto op Facebook of Instagram te posten waarin je Lady Lemonade tagt. Maar een privé berichtje sturen mag natuurlijk ook altijd! 

‘Lees ook: Origineel bedankje knutselen voor een coole juf of meester.’

Meer tips voor bedankjes voor juf of meester

Behalve deze prachtige bloem vind je op ons blog nog veel meer leuke cadeau ideeën om te knutselen voor juf of meester. Check bijvoorbeeld ook nog even ons blog ‘knutselen voor juf of meester’. En als je liever wat koopt in plaats van iets maakt, dan vind je vast leuke ideeën tussen deze afscheidscadeautjes. Voor leuke knutselideeën voor de hele klas vind je ook tips op ons blog Meesterdag en Juffendag ideeën. En heb je zelf nog een leuk idee? Deel het dan vooral met ons door een reactie achter te laten onder dit blog!

Leuk om te doen met kinderen! Een kruisboog maken van ijsstokjes
Origineel bedankje knutselen voor een coole juf of meester

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter