Kroon vouwen | Dit origami kroontje is super leuk voor Koningsdag

15 april 2021
Kroon vouwen | Dit origami kroontje is super leuk om te maken voor Koningsdag.

Oké, dit kroontje maakt je nog geen koning of koningin. Maar toch is het super leuk om dit origami kroontje te maken. Bijvoorbeeld voor Koningsdag. En voor een prinsen en prinsessen thema is dit ook een leuk knutselidee. De kroon vouwen is alleen wel weggelegd voor de iets gevorderde vouwers en nog niet zo geschikt voor kleuterhandjes. Maar met de video erbij moet het lukken. Ik laat je stap voor stap zien hoe het vouwen van dit kroontje moet.

Wat heb je nodig om een kroon te vouwen?

  • Vouwblaadje, ik gebruikte er één van 15 cm breed. O.a. te koop bij Top1toys. (€1,49 voor 120 stuks)
  • Eventueel pailletten, glitter, kralen of knutseljuwelen
  • Eventueel lijm
‘Lees ook: Een oranje vaantje maken voor Koningsdag.’

Origami kroon maken

  1. Vouw het kroontje volgens de stap voor stap uitleg in de video hierboven.
  2. Als je de kroon gevouwen hebt, kun je hem eventueel nog verder versieren. Plak er bijvoorbeeld pailletten op of een randje glitter, kraaltjes of knutseljuwelen.
  3. Je kunt de kroon nu ergens mooi neerzetten. Of – als je er meerdere maakt – ze aan een touwtje rijgen en als een slinger ophangen.
Kroon vouwen | Dit origami kroontje is super leuk om te maken voor Koningsdag.

Ik hoop dat ik je met mijn video goed heb kunnen laten zien hoe je een kroon vouwen moet. Heb je het uitgeprobeerd, laat me dan vooral in een reactie weten hoe goed jouw origami kroon gelukt is. Of – nog leuker! – deel een foto van het eindresultaat op Facebook en/of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt. Ik vind het altijd super leuk om jullie knutsels ook te zien!

‘Lees ook: 25+ Oud Hollandse spelletjes die ook nu nog geweldig zijn.’

Nog meer inspiratie voor Koningsdag

Behalve deze kroon vouwen, vind je op ons blog nog veel meer toffe tips & ideeën voor Koningsdag. Wie dol is op knutselen, moet sowieso zeker ook even ons blog met andere knutselideeën voor Koningsdag checken. Voor lekkere Koningsdag hapjes moet je hier even kijken. En de leukste Koningsdag spelletjes en activiteiten vind je hier. En willen jouw kids geld verdienen met Koningsdag? Laat ze dan even ons blog met originele ideeën voor op de Vrijmarkt zien.

Voor andere knutselinspiratie kun je ook heel goed hier op ons blog terecht. En mocht je echt nooit meer iets van ons willen missen, abonneer je dan op ons YouTube kanaal waar iedere week een nieuwe creatieve video online komt.

Kroon vouwen | Dit origami kroontje is super leuk om te maken!
Happy Stones maken | Stenen schilderen & verstoppen om een ander blij te maken
Vaantje maken door te weven met papier

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter