DIY: Schelpendiertjes

20 juli 2014

Met dit zomerse weer zijn wij regelmatig op het strand te vinden. Finn is uren zoet met zand en water. En iedere keer komt hij thuis met weer een nieuwe lading schelpen. Stuk voor stuk schatten die absoluut niet weggegooid mogen worden. Ik heb al een schelpenpaadje in de achtertuin overwogen, maar dan sneuvelen ze en dat is natuurlijk ook niet de bedoeling. Nu hebben we samen iets leuks bedacht om de mooiste exemplaren te bewaren: Gekleurde schelpendiertjes. Leuk om te knutselen als het weer een dagje tegenzit in de zomervakantie!

Wat heb je nodig?

  • Schelpen en slakkenhuizen
  • Kleine pompoms
  • Pijpenragers
  • Wiebelogen
  • Lijm
  • Schaar

schelpen, knutselen, maken, kinderen, peuters, kleuters, ideeën, tips, zomer, vakantie, strand, activiteiten, dingen, doen, zelf, zee, zand, slakken, slakkenhuis, pompoms, pijpenragers, wiebelende, ogen, oogjes, dieren, lijmen, spelen, speelgoed, kokkel,

Aan de slag!

  1. Plak de wiebelogen op de pompoms voor schelpen en op de uiteindes van een dubbel gevouwen pijpenrager voor slakken.
  2. Lijm de pijpenrager op de achterkant van een pompom vast. Ik heb ze met een knijper aan elkaar vast gezet om ze goed te laten drogen.
  3. Plak de slakjes nu in hun slakkenhuis en vouw de pijpenrager iets omhoog.
  4. Lijm de pompoms met wiebelogen in een schelp en plak er een andere schelp bovenop.

De schelpendiertjes zijn klaar. Je kunt ze als echte schatten een ereplek in de huiskamer of kinderkamer geven. Maar er mag natuurlijk ook mee gespeeld worden!

VEEL KNUTSELPLEZIER!

DIY: Harmonica van ijsstokjes
DIY: Lampion voor zwoele zomeravonden

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat een reactie achter