Knutselen voor Carnaval – Leuke ideeën voor hét verkleedfeest van het jaar!

14 februari 2020
Knutselen carnaval - De leukste verkleedkleren maken kids zelf!

Met alleen een simpel papieren wegwerp bordje, kartonnen doos, papier & andere knutselspullen kun je zijn wie je maar wil. Laat je fantasie de vrije loop en maak bijvoorbeeld een paar stoere dinosaurus poten, tover een doos om in een alpaca of LEGO kostuum of verander in een superhero met masker en superhelden armbanden. Deze carnavalsknutsels plus nog veel meer leuke ideeën die je kunt knutselen voor Carnaval vind je hieronder!

Meer dan 20 leuke ideeën om te knutselen voor Carnaval

Clown knutselen voor carnaval

Een clown knutselen voor carnaval.

Met deze vrolijke clown breng je je huis helemaal in carnavalssfeer. De basis is een papieren bordje waarop je het gezicht van een clown tekent. Ik heb hem nog verder versierd met kleurrijke stippels en de clown een baan benen van muizentrappetjes gegeven. De neus is een ballon die je door een klein gaatje in het bordje kunt steken en dan opblaast.

‘Lees ook: Masker knutselen met wegwerp bordjes – 9 Super leuke ideeën.’

Haaien hoedje vouwen

1, 2, 3, 4… haaien hoedje van papier. Zo voelt het dus om tussen de kaken van Jaws geklemd te zitten. In de video zie je hoe je de Great White kunt knutselen voor Carnaval

Dinosaurus poten

Knutselen carnaval - De leukste verkleedkleren maken kids zelf!

Hoe twee tissue boxen (of lege schoenendozen) je kind veranderen in een stampende, brullende dinosaurus. Althans, dat is het effect dat deze dino poten hebben op mijn kind. 😉 De oranje nagels knipte ik uit een sponsdoekje, maar kun je ook maken van knutselfoam.

Venetiaans oogmasker knutselen voor carnaval

Je eigen Venetiaanse masker knutselen voor carnaval is ook super leuk. Je kunt het zo bont maken als je zelf wil. Het masker zelf maak je van een papieren bordje en dat pimp je daarna met alle knutselspullen die je in huis hebt. Lijm er een ijsstokje aan om het masker vast te houden of knoop een elastiekje aan de zijkanten, zodat je hem om je oren kunt doen.

Coole kikkerbek knutselen voor carnaval

Leuke ideeën om te knutselen met papieren bordjes

Het moet niet gekker worden. Deze kikker kwaakt niet, maar toetert! Je maakt de kikkerbek door een papieren bordje rood en groen te verven. Dan vouw je hem dubbel met de rode kant binnen. Knip op de vouw een gaatje waardoor een feesttoeter past. En maak de kikker af door hem twee ogen te geven. Toet!

‘Lees ook: Strijkkralen voorbeelden – De leukste ideeën om te knutselen met strijkkralen.’

Alpaca knutselen

Knutselen carnaval - De leukste verkleedkleren maken kids zelf!

Van een lege kartonnen doos kun je ook eindeloos veel kostuums maken. Geïnspireerd door de alpaca hype, maakte ik deze leukerd. En dat ging nog makkelijker dan ik dacht. In de doos sneed ik aan de onder- en bovenkant een gat. Het hoofd en de staart knipte ik uit stevig karton, waarvoor ik twee sneetjes maakte in de doos en ze ertussen schoof. Het halster is een stukje lint met daaraan een keycord dat ik nog had liggen en twee grote pompons aan een touwtje geregen.

Dierenoren diadeem

Knutselen carnaval - De leukste verkleedkleren maken kids zelf!

De dierenoren diadeem is overal te koop. Maar het is ook leuk om er zelf eens één te maken van pijpenrager. Wikkel als basis 2 pijpenragers om elkaar heen en buig ze in de vorm van een haarband. En hierop kun je dan de oortjes maken.

Vrolijke feestmuts

Knutselen voor carnaval - Toffe ideeën voor het leukste verkleedfeest van het jaar.

Deze carnavalsknutsels laten wel zien hoe veelzijdig papieren bordjes zijn. Want ook deze feestmuts is ervan gemaakt. Hiervoor verdeel je het middelste van het bordje in acht gelijke taartpunten en die knip je uit, alleen de achterkant laat je vast zitten. De punten vouw je omhoog en kun je versieren met pompoms, crêpepapier en glitters.

Sambabal met rijst

Knutselen voor carnaval - Toffe ideeën voor het leukste verkleedfeest van het jaar.

Bij carnaval hoort muziek. En het is extra leuk als je die muziek zelf kunt maken met je eigen geknutselde muziekinstrument. Voor deze sambabal plak je twee wegwerp gebaksbordjes op elkaar met rijst ertussen. Plus een ijsstokje om de sambabal mee vast te houden en wat veren ter versiering. En de sambabal zelf kun je ook nog versieren met stift.

‘Lees ook: De tofste verkleedkleren voor kids uit de nieuwe H&M collectie.’

Dinosaurus muts met stekels

Knutselen carnaval - De leukste verkleedkleren maken kids zelf!

Leuk om je dino look mee compleet te maken! De basis is een ronde band van papier en daaraan lijmde ik een lange strook met stekels van papier. Roarrrr!

Clown masker

Masker knutselen van wegwerp bordjes - 9 Super toffe ideeën

Kids hangen graag de clown uit en dus kun je ze dan net zo goed ook de looks geven door dit masker te knutselen voor Carnaval.

Leeuw

Masker knutselen van wegwerp bordjes - 9 Super toffe ideeën

Nog zo’n leuk masker van een papieren bordje. En wat een koning! Ik maakte de leeuw door het bord geel te verven en de rand oranje. Die knipte ik rondom in. De oren, snoet en het ‘sikje’ zijn ook gemaakt van papieren bordjes.

Brandweerman helm knutselen voor carnaval

Knutselen voor carnaval - Toffe ideeën voor het leukste verkleedfeest van het jaar.

Deze helm is voor de stoere brandweerman of vrouw in spé die droomt van branden blussen. Je maakt hem door het binnenste van een papieren bordje voor 2/3 uit te knippen en dan verf je het bordje rood. Terwijl de helm droogt, maak je ondertussen een label die je er daarna opplakt. 

‘Lees ook: 15x Knutselen met een kartonnen doos.’

Indianen tooi

Knutselen carnaval - De leukste verkleedkleren maken kids zelf!

Speelt jouw kind graag voor Hiawatha? Dan kun je op een simpele manier deze leuke indianentooi maken. Ik heb voor een strook papier met printje gekozen en daarop een paar veren geplakt. Maar je kunt ook voor wit kiezen en het papier zelf inkleuren.

Toverstaf knutselen Carnaval

Knutselen Oud en Nieuw - De leukste knutselideeën rond de jaarwisseling

Plak een ster van stevig papier op een satéprikker, versier hem met glitters, pailletten en lintjes en maak zo je eigen toverstaf. Hocus pocus, pilatus pas!

Superhero masker

Knutselen carnaval - De leukste verkleedkleren maken kids zelf!

Of kruip in de huid van je eigen held en maak zo’n stoer superhelden masker. Ook weer van wegwerp bordjes.

‘Lees ook: Knutselen met papier: 10 Toffe, maar simpele knutselideeën voor kids.’

Superhero armbanden

Knutselen carnaval - De leukste verkleedkleren maken kids zelf!

En om de look compleet te maken, kun je er van wc rollen bijpassende superhero armbanden bij maken. Je knipte ze over de lengte in een rechte lijn door, zodat ze om je arm passen en dan kun je ze versieren.

Eenhoorn masker knutselen Carnaval

Eenhoorns blijven de leukste dieren ter wereld. Alleen jammer dat je er nooit één in het echt tegen komt. Gelukkig is dit masker een leuk alternatief!

Lego blokje

Zelf een LEGO kostuum maken - de ultieme verkleedkleding voor LEGO fans. Maal van een kartonnen doos heel simpel een reuze LEGO steen waar je zelf in past.

De keuze in verkleedkleding is reuze. Maar nog nooit kwam ik een LEGO kostuum tegen. En dus maakte ik er zelf één. De basis is een kartonnen doos die ik omtoverde in een mega grote LEGO steen waar je kind zelf in past. En het hoedje maakt de outfit compleet. Hier kun je lezen hoe ik het LEGO pak heb gemaakt.

Feeën stafje

Knutselen voor carnaval - Toffe ideeën voor het leukste verkleedfeest van het jaar.

Nog zo’n leuk toverstafje. Alleen is deze gemaakt van chenilledraad met daar omheen strijkkralen en een paar linten. Super vrolijk!

‘Lees ook: Knutselen met wc rollen – 15 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.’

Kleurplaat carnaval

Knutselen carnaval - De leukste verkleedkleren maken kids zelf!
Afbeelding duveltje uit het doosjes – Michele Paccione voor Shutterstock.

De laatste uit dit rijtje carnavalsknutsels is niet om aan te trekken of op te zetten. Maar gewoon een leuke carnaval kleurplaat. Want kleuren vinden kinderen altijd leuk. Je kunt hem hier gratis downloaden en uitprinten.

Nog meer knutselideeën

Ik hoop dat je deze ideeën leuk vindt. Als je er iets van gaat knutselen voor Carnaval, dan zou ik het super leuk vinden als je het resultaat met mij wilt delen op social media. Dat kan bijvoorbeeld door een foto te delen via Facebook of Instagram waarin je Lady Lemonade tagt.

En ben je op zoek naar meer leuke carnavalsknutsels, check dan bijvoorbeeld ook even dit blog met 9 toffe maskers die je kunt maken van wegwerp bordjes. En voor andere inspiratie kun je ook goed in onze DIY rubriek terecht.

Vergeet je tot slot niet te abonneren op ons YouTube kanaal! Daar zetten we iedere week namelijk een nieuwe creatieve video online. En als gratis abonnee ben jij de eerste die dat ziet en mis je nooit meer iets van ons.

Knutselen voor carnaval - Toffe ideeën voor het leukste verkleedfeest van het jaar.
De tofste verkleedkleren voor kids uit de nieuwe H&M collectie
Walvis knutselen van een papieren bordje

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply safa 17 mei 2019 at 6:36 pm

    ik vind het leuk om te knutselen

  • Laat een reactie achter