Knutselen Carnaval – 14 Leuke ideeën voor hét verkleedfeest van het jaar!

23 februari 2019
Knutselen carnaval - De leukste verkleedkleren maken kids zelf!

Met alleen een simpel papieren wegwerp bordje, kartonnen doos, papier & andere knutselspullen kun je zijn wie je maar wil. Laat je fantasie de vrije loop en maak bijvoorbeeld zo’n paar stoere dinosaurus poten, tover een doos om in een alpaca of LEGO kostuum of verander in een superhero met masker en super armbanden. Deze carnavalsknutsels vind je tussen deze 14 super leuke zelfmaak ideeën die je kunt knutselen voor Carnaval!

14x Knutselen Carnaval

Haaien hoedje vouwen

1, 2, 3, 4… haaien hoedje van papier. Zo voelt het dus om tussen de kaken van Jaws geklemd te zitten. In de video zie je hoe je de Great White kunt knutselen voor Carnaval

‘Lees ook: Masker knutselen met wegwerp bordjes – 9 Super leuke ideeën.’

Dinosaurus poten

Knutselen carnaval - De leukste verkleedkleren maken kids zelf!

Hoe twee tissue boxen (of lege schoenendozen) je kind veranderen in een stampende, brullende dinosaurus. Althans, dat is het effect dat deze dino poten hebben op mijn kind. 😉 De oranje nagels knipte ik uit een sponsdoekje, maar kun je ook maken van knutselfoam.

Alpaca knutselen

Knutselen carnaval - De leukste verkleedkleren maken kids zelf!

Van een lege kartonnen doos kun je ook eindeloos veel kostuums maken. Geïnspireerd door de alpaca hype, maakte ik deze leukerd. En dat ging nog makkelijker dan ik dacht. In de doos sneed ik aan de onder- en bovenkant een gat. Het hoofd en de staart knipte ik uit stevig karton, waarvoor ik twee sneetjes maakte in de doos en ze ertussen schoof. Het halster is een stukje lint met daaraan een keycord dat ik nog had liggen en twee grote pompons aan een touwtje geregen.

Dierenoren diadeem

Knutselen carnaval - De leukste verkleedkleren maken kids zelf!

De dierenoren diadeem is overal te koop. Maar het is ook leuk om er zelf eens één te maken van pijpenrager. Wikkel als basis 2 pijpenragers om elkaar heen en buig ze in de vorm van een haarband. En hierop kun je dan de oortjes maken.

‘Lees ook: De tofste verkleedkleren voor kids uit de nieuwe H&M collectie.’

Dinosaurus muts met stekels

Knutselen carnaval - De leukste verkleedkleren maken kids zelf!

Leuk om je dino look mee compleet te maken! De basis is een ronde band van papier en daaraan lijmde ik een lange strook met stekels van papier. Roarrrr!

Clown masker

Masker knutselen van wegwerp bordjes - 9 Super toffe ideeën

Kids hangen graag de clown uit en dus kun je ze dan net zo goed ook de looks geven door dit masker te knutselen voor Carnaval.

Leeuw

Masker knutselen van wegwerp bordjes - 9 Super toffe ideeën

Nog zo’n leuk masker van een papieren bordje. En wat een koning! Ik maakte de leeuw door het bord geel te verven en de rand oranje. Die knipte ik rondom in. De oren, snoet en het ‘sikje’ zijn ook gemaakt van papieren bordjes.

‘Lees ook: 15x Knutselen met een kartonnen doos.’

Indianen tooi

Knutselen carnaval - De leukste verkleedkleren maken kids zelf!

Speelt jouw kind graag voor Hiawatha? Dan kun je op een simpele manier deze leuke indianentooi maken. Ik heb voor een strook papier met printje gekozen en daarop een paar veren geplakt. Maar je kunt ook voor wit kiezen en het papier zelf inkleuren.

Toverstaf knutselen Carnaval

Knutselen Oud en Nieuw - De leukste knutselideeën rond de jaarwisseling

Plak een ster van stevig papier op een satéprikker, versier hem met glitters, pailletten en lintjes en maak zo je eigen toverstaf. Hocus pocus, pilatus pas!

Superhero masker

Knutselen carnaval - De leukste verkleedkleren maken kids zelf!

Of kruip in de huid van je eigen held en maak zo’n stoer superhelden masker. Ook weer van wegwerp bordjes.

‘Lees ook: Knutselen met papier: 10 Toffe, maar simpele knutselideeën voor kids.’

Superhero armbanden

Knutselen carnaval - De leukste verkleedkleren maken kids zelf!

En om de look compleet te maken, kun je er van wc rollen bijpassende superhero armbanden bij maken. Je knipte ze over de lengte in een rechte lijn door, zodat ze om je arm passen en dan kun je ze versieren.

Eenhoorn masker knutselen Carnaval

Eenhoorns blijven de leukste dieren ter wereld. Alleen jammer dat je er nooit één in het echt tegen komt. Gelukkig is dit masker een leuk alternatief!

Lego blokje

Zelf een LEGO kostuum maken - de ultieme verkleedkleding voor LEGO fans. Maal van een kartonnen doos heel simpel een reuze LEGO steen waar je zelf in past.

De keuze in verkleedkleding is reuze. Maar nog nooit kwam ik een LEGO kostuum tegen. En dus maakte ik er zelf één. De basis is een kartonnen doos die ik omtoverde in een mega grote LEGO steen waar je kind zelf in past. En het hoedje maakt de outfit compleet. Hier kun je lezen hoe ik het LEGO pak heb gemaakt.

‘Lees ook: Knutselen met wc rollen – 15 leuke ideeën die je kunt maken van toiletrol.’

Kleurplaat carnaval

Knutselen carnaval - De leukste verkleedkleren maken kids zelf!
Afbeelding duveltje uit het doosjes – Michele Paccione voor Shutterstock.

De laatste uit dit rijtje carnavalsknutsels is niet om aan te trekken of op te zetten. Maar gewoon een leuke carnaval kleurplaat. Want kleuren vinden kinderen altijd leuk. Je kunt hem hier gratis downloaden en uitprinten.

Nog meer knutselideeën

Ik hoop dat je deze ideeën leuk vindt. Als je er iets van gaat knutselen voor Carnaval, dan zou ik het super leuk vinden als je het resultaat met mij wilt delen op social media. Doe dat door Lady Lemonade te taggen of #ladylemonadenl te gebruiken. 

En ben je op zoek naar meer leuke carnavalsknutsels, check dan bijvoorbeeld ook even dit blog met 9 toffe maskers die je kunt maken van wegwerp bordjes. En voor andere inspiratie kun je ook goed in onze DIY rubriek terecht.

Vergeet je tot slot niet te abonneren op ons YouTube kanaal! Daar zetten we iedere week namelijk een nieuwe creatieve video online. En als gratis abonnee ben jij de eerste die dat ziet en mis je nooit meer iets van ons.

Flipperkast maken
Dé leukste cadeautjes voor 'n kleuter - Hiermee maak je iedere 4 en 5 jarige blij

Dit vind je misschien ook leuk

1 Reactie

  • Reply safa 17 mei 2019 at 6:36 pm

    ik vind het leuk om te knutselen

  • Laat een reactie achter