Deze paas tulband is echt een feestje om te bakken voor Pasen! De cake is super lekker en luchtig en de sinaasappelglazuur geeft hem tegelijkertijd ook iets fris. En al die lekkere paaseitjes en andere vrolijke decoratie maken deze paas cake natuurlijk helemaal af. Een leuk recept om samen te maken met de kinderen.
Wat heb je nodig voor het bakken van de paas tulband?
- 300 gram bloem
- 300 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
- 300 gram witte basterdsuiker
- 6 eieren
- 1 zakje bakpoeder
- 2 zakjes vanillesuiker
- Extra boter en bloem om de tulband vorm mee in te vetten
Voor het glazuur & de decoratie:
- 150 gram poedersuiker
- 3 eetlepels sinaasappelsap
- Paaseitjes, chocolaatjes, sprinkles etc
>> Lees ook: Paasrecepten | Kidsproof recepten voor het paasontbijt of de paasbrunch of lunch.
De paas tulband maken
- Het maken van deze paas cake begint met wat voorbereidingen: Vet de tulband vorm in met boter en bestuif hem met bloem. Hierdoor krijg je de cake straks makkelijker uit de vorm. Klop de bloem die niet vastplakt aan de boter uit de vorm. En verwarm de oven voor op 170 graden.
- Dan doe je de boter samen met de basterdsuiker en vanillesuiker in een beslagkom en mix je die door elkaar tot een romige en egale suikerboter.
- Daarna voeg je één voor één de eieren toe. Mix je beslag na ieder ei goed, totdat het is opgenomen.
- Zeef de bloem en het bakpoeder boven het beslag. En spatel de bloem er rustig doorheen, zodat het lekker luchtig blijft.
- Dan schep je het beslag in de tulband vorm en strijk je de bovenkant glad.
- Bak de cake in 60 minuten bruin in de oven. Om te checken of hij gaar is, kun je een satéprikker in de cake prikken. Als hij er schoon uitkomt, is de cake gaar. Zit er nog beslag aan de prikker, dan moet de cake nog wat langer in de oven.
- Wanneer de cake goed afgekoeld is, kun je er een echte paas tulband van maken. Om te beginnen met het glazuur; meng daarvoor de poedersuiker met het sinaasappelsap. Is je glazuur nog wat te dik? Dan voeg je nog een klein beetje sinaasappelsap toe. Giet het glazuur vervolgens over de paas cake.
- Tot slot kun je de cake verder versieren met lekkers, zoals paas chocola, paaseitjes, sprinkles etc. Maak het zo bont als je zelf leuk vindt. Daarna zet je de tulband nog even op een koele plek, zodat het glazuur kan stollen. En dan is je paas tulband klaar om te proeven!
>> Lees ook: Paaskoekjes | 6 Tongstrelende recepten voor het maken & bakken van paaskoekjes.
Het resultaat is een super feestelijke cake die ook nog eens héérlijk smaakt. Hier wil iedereen vast zijn tanden wel in zetten! Ga jij nu ook zo’n vrolijke paas tulband maken, dan vinden wij het super leuk om te horen of hij gesmaakt heeft. Dat kun je aan ons laten weten door hieronder een reactie achter te laten. Of, nog leuker, stuur ons een foto met het eindresultaat! Bijvoorbeeld door hem te delen op Facebook of Instagram en ons te taggen. Maar je mag ons ook altijd een privé berichtje sturen!
Nog meer lekkere paas recepten!
Op onze website vind je behalve deze tulband nog veel meer leuke en lekkere recepten voor Pasen. Al deze paasrecepten zijn bijvoorbeeld super leuk voor kinderen; voor bij het paasontbijt, de lunch, het paasdiner of als snack. En deze paaskoekjes kun je gezellig samen met de kinderen bakken. En hier vind je ons recept voor de lekkerste scones!
En ook voor andere inspiratie rondom Pasen kun je heel goed op onze website terecht. Is jouw kind bijvoorbeeld dol op knutselen, dan moet je zeker even ons blog bomvol Paasknutsels bekijken. Of al onze knutselideeën voor een paasmandje. En kijk ook eens naar deze paasspelletjes; vooral de GPS paaseieren speurtocht is leuk. En verder moet je natuurlijk vooral Lady Lemonade in de gaten houden, want er komen nog veel meer leuke tips aan!
Geen reacties